Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:46, 8. 8. 2017.

| Sport

Dvojica Nišlija postala državni prvaci u plivanju

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Andrija Petković plivač Sveti Nikola
Nišlije pokupile 12 medalja na Prvenstvu Srbije za juniore; foto: Dimitrije Didić

Gotovo 350 plivača iz 45 srpskih klubova želelo je ovog vikenda da se okiti titulom prvaka Srbije, ali je samo nekolicini to i pošlo za rukom. Među njima se nalaze i dvojica Nišlija. Sem šampiona Andrije Petkovića i Luke Vukotića, još petoro plivača vratilo se sa medaljama u Niš.

Juniorski reprezentativac Srbije Andrija Petković još jednom je pokazao veliki talenat pa je, osim zlata na 100 m leđnim stilom, osvojio još 3 medalje - 2 srebrne i 1 bronzanu.

Andrija je potvrdio da je jedan od najperspektivnijih mladih plivača u Srbiji. On je u sve 4 discipline u kojima je učestvovao popravio svoje lične rekorde, a najznačajnije rezultate ostvario je u disciplinama 100m kraul (52.78) i u disciplini 100m ledjnim stilom (1:00.51) u kojoj je i postao državni prvak - rekli su u klubu Sveti Nikola.

Iz ovog kluba bronzom se okitio Pavle Tešić u kategoriji starijih juniora i oborio lični rekord. Po dva puta titulu vicešampiona osvojili su Višnja Denić i Uroš Canić, kome je “posao” dodatno otežalo to što se takmičio sa godinu dana starijim plivačima, pa u niškom klubu kažu polažu velike nade u njega.

Drugi državni šampion Luka Vukotić takmičar je kluba Niš 2005, a pobedio je u disciplini 50 m leđnim stilom. Sem njega, Đorđe Jovanović osvojio je srebro u istoj disciplini, dok se Jovana Mitić popela na najniže postolje u plivajući 200 m slobodnim stilom.

Inače, učestvovala su i preostala 2 plivačka kluba sa juga - Leskovac i Dubočica, sa ukupno 13 plivača, ali su usled jake konkurencije ipak ostali bez medalja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: