Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:51, 25. 12. 2019.

| Sport

Džudista Kinezisa Filip Nurkić najbolji sportista Niša za 2019. godinu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Filip Nurkić
Filip Nurkić drugi put u karijeri postao seniorski prvak države; foto: Vanja Keser

U godini na izmaku za najboljeg sportistu Niša izabran je Filip Nurkić, džudista Kinezisa koji je drugi put u karijeri postao seniorski prvak države i objedinio tri titule u kategoriji do 60 kilograma. Najbolji mladi sportista je plivač Naisusa Andrija Petković, dok je za najbolji kolektiv izabran Fudbalski klub Radnički.

Godina 2019. se polako završava, pa je došlo vreme da se izaberu najbolji u sportskim redovima. A ko je to bio, odlučio je žiri, koji, osim niških sportskih novinara, članova Sekcije, čine i svi dosadašnji dobitnici priznanja "Sportista godine Niša“.

Za najboljeg u najprestižnijoj kategoriji "Sportista godine Niša" izabran je Filip Nurkić, član Kinezisa, koji je tako ušao u društvo ranijih dobitnika priznanja gde su Lidija Mihajlović, Dragan Pantelić, Časlav Grubić, Vesna Milošević Petrović, Marina Velimirović, Ljubomir Pavlović, Staša Gejo i drugi.

Velika zahvalnost sportskim novinarima koji su mi dali ovu nagradu. Ipak, najveću zahvalnost dugujem svom klubu koji je uvek uz mene - rekao je Nurkić.

Pored Nurkića, u najužem izboru bili su Nermin Haskić, najbolji strelac Superlige sa 24 gola, u istorijskoj sezoni niškog Radničkog i zvanično drugi najbolji igrač i drugi strelac ARKUS lige Đorđe Spasić, član "Želje" koji je osvojio treće mesto u plej-ofu Superlige.

VAK_1896 Nagrađeni najbolji u 2019. godini; foto: Vanja Keser

U kategoriji "sportski kolektiv godine" najviše glasova članova žirija uzeo je Fudbalski klub Radnički, vicešampion i polufinalista Kupa Srbije u sezoni 2018/19.

Pored "Reala sa Nišave", u konkurenciji su bili i Ženski rukometni klub Naisa, trećeplasirana u plej-ofu Superlige i četvrtfinalista Čelendž kupa i Džudo klub Kinezis, aktuelni vicešampion Srbije, peti na Evropskom kupu, čiji su takmičari osvojili šest medalja na Pojedinačnom prvenstvu Srbije za seniore.

Za najboljeg mladog sportistu izabran je Andrija Petković, član Plivačkog kluba Naisus, osvajač po tri zlatne medalje na Otvorenom i Zimskom, a dve na Letnjem prvenstvu Srbije, koji je tri puta obarao nacionalni rekord za plivače do 18 godina i osvojio 12. mesto na Evropskom i 16. na Svetskom juniorskom prvenstvu.

Pored njega, u najužem izboru bili su Vladimir Pavlović, koji je svetskoj, ove godine dodao i titulu evropskog kik-boks prvaka u lou kiku na prvenstvu u Đeru i Nemanja Milić, član Kinezisa, koji je prvak Srbije u kategoriji mlađih seniora i juniora, a vicešampion u seniorskoj konkurenciji, treći na Evropskom studentskom prvenstvu, osvajač srebrne i bronzane medalje na evropskim kupovima.


Najbolji sportski novinar Aleksandar Nikolić

Za sportskog novinara godine kolege su izabrale Aleksandra Nikolića, koji je u jednom tekstu pisao o danima u turskoj bolnici, borbi sa leukemijom i susretu sa nekadašnjim reprezentativcem Turske i svetskim vicešampionom Keremom Tunčerijem. VVV_7888 Nagrađeni najbolji u 2019. godini; foto: Vanja Keser

Pre godinu dana život mi je dodelio najtežeg protivnika, dobrog igrača u napadu. Tim koji mi je pružao podršku pomogao mi je da verujem u sebe, da budem bolji. Poruka koju mi je borba dala je da verujete u sebe jer doći će težak dan, nedelja, mesec, godina. Ne postoji nepobediv protivnik. Čast mi je da dobijem nagradu od onih koji su činili da budem deo tima - istakao je Nikolić.

Njemu je nagradu uručio Igor Rakovićević, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, koji je tokom svoje igračke karijere bio u timu sa Tunčerijem.

Specijalno priznanje za doprinos niškom sportu dobili su i Boban Nikić i Živko Gocić, koji su bili članovi Vaterpolo kluba Niš.

Ovogodišnji „Sportski bal“ protekao je u znaku velikog jubileja, pošto je prvi izbor sportiste godine Niša održan baš 25. decembra 1979. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    10:13 // 26. 12. 2019.

    Ima i boljih

  • Mara

    05:48 // 26. 12. 2019.

    Imali je i boljih, ovo je sigurno urgirao Mimi Dimitrovgrad preko svojih fanova.Sramota .Kao zdravstvo , tako i sport nam ode

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: