Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:31, 12. 12. 2023.

| Sport

Džudista najbolji sportista Niša, Kinezis najbolji klub

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
IMG_20231212_181159
Najbolji sportista Niša u 2023. godini; foto: Ljubica Jocić

Borac Džudo kluba Kinezis Igor Vračar, osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, izabran je za sportistu godine Niša u izboru Sekcije sportskih novinara ovog grada. Za najuspešniji kolektiv izabran je njegov Kinezis, a najbolji mladi sportista je Anastasija Cvetković, takmičarka Teniske akademije Živković. Sportska ličnost je Miodrag Perunović, selektor evropskih šampiona u šahu, a "sportski Gran pri" pripao je Stefanu Joviću, srebrnom košarkašu na Svetskom prvenstvu u Manili.

IMG_20231212_180604 Najbolji sportista Niša; foto: Ljubica Jocić Najveći uspeh za niški džudo delo je mladog Igora Vračara koji je u Niš doneo bronzu sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Na Evropskom kupu u Dubrovniku osvojio je zlato, na Kontinental openu u Madridu bronzu, a do titule prvaka Srbije stigao je i među seniorima i mlađim seniorima.

Iza sebe sam imao fantastičnu godinu. Jako sam ponosan na sebe, svoj klub i sve koji su mi pomogli. Lagao bih da kažem da nisam očekivao, ali i dalje je šok kada čujete svoje ime. Džudo je pojedinačni sport, ali ja ne mogu sam da treniram. Potrebni su mi sparing partneri, a u mom klubu ih ima dosta kvalitetnih - rekao je Vračar.

IMG_20231212_174934 Kinezis - najbolji klub; foto: Ljubica Jocić Kod sportskih kolektiva, prvi put otkako se dodeljuju ova priznanja, ni u široj konkurenciji nije bilo klubova iz kolektivnih sportova sa loptom, zbog loših rezultata. Za najbolji je izabran Džudo klub Kinezis.

Niški klub je ove godine bio vicešampion Srbije u Superligi, a njegovi takmičari osvajali su medalje bukvalno gde god su se pojavili - na Evropskom prvenstvu, Svetskom i Evropskom kupu, imaju drugo mesto u ukupnom plasmanu na pojedinačnom prvenstvu Srbije za seniore, te prvo u muškoj konkurenciji za mlađe seniore.

IMG_20231212_180423 Svi dobitnici; foto: Ljubica Jocić U najužem izboru za najboljeg mladog sportistu bile su tri sportistkinje, a za najbolju izabrana je 15-godišnja Anastasija Cvetković, članica Teniske akademije Živković, koja je u konkurenciji godinu dana starijih devojčica, na završnom mastersu osam najboljih teniserki po rejtingu Tenis Europe u Monte Karlu osvojila treće mesto. Šampionka je Srbije u dublu, šampionka singla na Tenis Europe turnirima u Nišu, Sarajevu, Skoplju, Podgorici, Tirani...

Potrebno je bilo puno talenta, odricanja, volje i želje. Još sam pod utiscima, ali sam ponosna na sebe, verujem da je i porodica i svi oko mene - rekla je Anastasija Cvetković.

IMG_20231212_175243 Miodrag Perunović, sportska ličnost Niša; foto: Ljubica Jocić Priznanje "Sportska ličnost godine" otišla je u ruke Miodragu Perunoviću, selektoru evropskih šampiona u šahu.

"Sportski Gran pri" pripao je Stefanu Joviću. Za najboljeg sportskog novinara Niša izabran je Dragan Panajotović, urednik MVP portala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dule

    09:14 // 13. 12. 2023.

    Briga nas za SNS Kinezis.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: