Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:12, 26. 11. 2023.

| Sport

Džudisti Kinezisa četvrti put seniorski vicešampioni Srbije

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Kinezis vicešampion Srbije
Još jednom vicešampioni Srbije; foto: Džudo klub Kinezis

Četvrti put u svojoj istoriji seniorski tim Univerzitetskog džudo kluba Kinezis iz Niša postao je vicešampion Srbije. Niški borci su u finalu Superlige, nakon dvodnevnih nadmetanja, poraženi od branioca titule Crvene zvezde rezultatom 4:1. Ovo je veliki uspeh niškog kluba i džudoa, saglasni su treneri Nemanja Stanković i Nikola Milošević, ali i lep završetak medaljama bogate, a finansijskom podrškom siromašne godine.

Otišli su skromno i tiho, vraćaju se sa srebrnim medaljama oko vrata. Džudisti Kinezisa donose Nišu i sportu ovog grada nove uspehe. Na dvodnevnom takmičenju u Superligi niški borci bili su drugi, iza petostrukog uzastopnog šampiona Crvene zvezde.

Trener Nemanja Stanković ističe da je ovo "veliki, ogroman uspeh".

Nije neočekivan, s obzirom na količinu rada koju ulažemo, ali nismo razmišljali o njemu unapred. Sem Zvezde koja odskače i favorit je za osvajanje Lige šampiona, ostali timovi su relativno ujednačenog kvaliteta. Imali smo najteži žreb, Zvezdu i jaki Partizan u grupi i zato smo razmišljali samo o tim mečevima. Nakon ubedljive pobede nad Partizanom, koji je ujedno značio i prolaz u četvrtfinale, usledio je meč protiv Slavije koja je bila prva u grupi. Sjajne borbe su nam donele pobedu od 4:1 i polufinalni meč sa prošlogodišnjim dužnicima - Novosadskim džudo klubom, koji je bio prvi u svojoj grupi i pobedio u četvrtfinalu. Bili smo rešeni da im vratimo milo za drago, i našim najboljim izdanjem u ovogodišnjoj superligi smo ih savladali ubedljivo sa 4:1 - ispričao je Stanković.

Usledilo je finale sa Zvezdom koja je povela rezultatom 3:0 pobedama Strahinje Bunčića nad Pavlom Krsmanovićem, Filipa Jovanovića nad SLobodanom Đorđevićem i Bajsangura Bagajeva nad Vukom Elezom. Pobedu Kinezisu doneo je Mihailo Ćirić koji je bio bolji od Vasilija Grujičića u kategoriji do 90 kg, a onda je Igor Vračar poražen od Bojana Došena u kategoriji preko 90 kg.

Trener Nikola Milošević kaže da su ponosni na sve koji su učestvovali u ovom i svim uspesima ove godine, a nije ih bilo malo.

Bio je ovo još jedan sjajan vikend za Kinezis. Bila je ovo teška godina, borimo se za opstanak kluba na svim frontovima, sa finansijama i organizaciono. Ali, kada smo u najvećim problemima, pravimo i najveće rezultate. Tri seniorska prvaka države, tri pravaka države do 23 godine, evropska medalja, brojne medalje sa evropskih i svetskih kupova i jednostavno, ne možemo bti nezadovoljni - rekao je Milošević.

Bila je ovo jedna od uspešnijih sezona za Univerzitetski džudo klub Kinezis - Igor Vračar je nedavno osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu, ranije bronzu na Svetskom kupu, kao i jednu od dve zlatne medalje na Evropskom kupu, na Prvenstvu Srbije za mlađe seniore Kinezis je bio prvi u muškoj ekipnoj konkurenciji, uz neprikosnovenost na teritoriji centralne Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija

    16:46 // 28. 11. 2023.

    Uvek smo bili i ostaćemo palanka jer prebrojavamo krvna zrnca. Oni koji nastupaju za niški klub predstavljaju naš Grad, bilo da su se rodili u Nišu ili van. U KK/FK CZ sve beogradska deca, KK/FK Partizan samo dorćolci..manite se više tih gluposti. Nastupaju najbolji koji su tu, to važi za sve klubove.
    Daj Bože da imamo ovako uspešan klub kao taj Kinezis u bilo kom drugom sportu. Bravo za te momke

  • Sasa

    10:22 // 27. 11. 2023.

    Koliko je takmicara odraslo i stasalo u Kinezisu, iz te ekipe koja je postala vicesampion? Zaokruzena prica sa decom koja dolaze severno od Nisa i zavrsavaju fakultet sporta a za uzvrat se bore za Kinezis. Javna tajna!!!

    • Student

      17:41 // 27. 11. 2023.

      Odlican uspeh NISKOG kluba. Koliko vidim uspesi su i u mladjim kategorijama tako da su ovde itekako niska deca. Kvalitet rada je evidentan - pre par dana su dali i pomogli jos jednom niskom klubu da udje u prvu ligu (Akademija). Verovatno dolaze i studenti dzudisti i treniraju u ovom klubu i bore se, jel to nesto lose? Bravo za dzudiste!
      Pozdrav

    • KOVID20

      08:44 // 28. 11. 2023.

      Tačno tako. Kinezis je imao jednu sjajnu generaciju koju su činili momci iz Niša. Bio je jedini klub u Srbiji koji nije imao takmičare sa strane, a bili su "kaznena ekspedicija". Sad, nažalost, Kinezis čine Niš, BIH, i ostatak Srbije. Žalosno, ali tako je. U svakom slučaju, čestitke momcima.

  • Student

    22:19 // 26. 11. 2023.

    Komentari po BOT sistemu, liĉi malo.

    • Student

      17:42 // 27. 11. 2023.

      Lici, ali su ocigledno dobri dzudisti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: