Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:56, 29. 10. 2013.

| Sport

Džudisti Kinezisa imali uspešan vikend

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kinezis.jpg
Univerzitetski džudo klub Kinezis beleži uspehe u svim kategorijama

Takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša učestvovali su tokom vikenda na takmičenjima u Dubrovniku, Ljubljani i Brusu u seniorskoj, juniorskoj, pionirskoj i konkurenciji poletaraca.

Na međunarodnom turniru za seniore u Dubrovniku takmičar Kinezisa i član prve ekipe Miroljub Ivezić osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 81kg gde je, nakon tri efektne pobede, u finalu savladao Željka Muminovića iz Crne Gore.

Ivezić je imao najbolji plasman od svih srpskih takmičara koji su učestvovali na turniru.

Na Svetskom juniroskom prvenstvu u Ljubljani niški Kinezis predstavljali su Mirsad Nurkić, selektor i trener muške juniorske džudo reprezentacije Srbije i takmičarka Sara Božić koja je poražena u prvom kolu nastupa u kategoriji do 57kg.

Uspešan vikend dopunili su poletarci i pioniri pod vođstvom trenera Miroslava Miljkovića koji su učestvovali na Prventsvu centralne Srbije za poletarce i na međunarodnom turniru za pionire u Brusu. Od 27 takmičara Kinezisa, koji su nastupili u obe uzrasne kategorije, njih 20 je osvojilo medalje, a kao klub Kinezis je osvojio pehare za najbolje ekipe u obe konkurencije.

Obeležavanje Svetskog dana džudoa

Svetski dan džudoa, koji se obeležava 28.oktobra, na dan rođenja tvorca džudoa dr Džigora Kana, bio je održan otvoreni zajednički trening svih uzrasnih kategorija Kinezisa.

Ovogodišnja tema bila je "istrajnost", tako da su svi mlađi članovi kluba imali priliku da razgovaraju sa prvotimcima o tome šta njima znači džudo i zbog čega je bitna istrajnost u ovom sportu.

Na kraju otvorenog treninga bila je održana dodela diploma Svetske džudo federacije najmlađim članovima Kinezisa za učešće u akciji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: