Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:42, 23. 9. 2011.

| Sport

Džudisti Kinezisa na Svetskom kupu i Balkanijadi

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
nikola milosevic, judokinezis.com
Nikola Milošević ovog vikenda učestvuje na Svetskom kupu u Kazahstanu; foto: judokinezis.com

Ovog vikenda Nikola Milošević učestvuje na Svetskom kupu u Kazahstanu gde će probati da osvoji nove bodove za Olimpijadu. Sara Božić i Uroš Kostadinović se takmiče na Balkanskom prvenstvu u Beočinu.

Džudisti niškog Kinezisa imaće puno posla ovog vikenda. Nikola Milošević se vraća Svetskim kupovima i sakupljanjem bodova za svetsku listu i Olimpijadu 2012. godine u Londonu. Milošević će nastupitiu subotu, 24. septembra u Alma Ati, najvećem gradu u Kazahstanu, na Svetskom kupu. U jakoj konkurenciji do 90kg Milošević će probati da ponovi ili poboljša najbolji uspeh na Svetskom kupu, a to je peto mesto.

Ovaj uspešni niški džudista je trenutno 89. na svetskoj IJF listi sa 57 bodova.

Mnogo bliže Nišu, tačnije u Beočinu, biće dvoje takmičara Kinezisa koji će se boriti na Prvenstvu Balkana. Niški tim predstavljaće Sara Božić (do 57kg) i Uroš Kostadinović (do 66kg), a sa njima će biti i šef stručnog štaba Kinezisa prof. dr Mirsad Nurkić.

Prvenstvo centralne Srbije za mlađe seniore

Prvenstvo centralne Srbije za mlađe seniore biće održano u nedelju, 25. septembra u sali OŠ "Mika Antić" u tehničkoj organizaciji Džudo kluba Niš-Naissus. Ovo takmičenje je kvalifikaciono za državno prvenstvo za seniore i seniorke do 23 godine.

Džudo klub Kinezis imaće 11 predstavnika, a trener Nenad Vračar najviše očekuje od Nemanje Kostadinovića i Aleksandra Stamenkovića. Ovo će biti još jedna proba za Bojan Ivezića i Dejana Tomca, koji su ovogodišnja pojačanja za seniorski tim i borbu u Superligi.

Iz Džudo kluba Niš-Naisus učestvovaće 10 takmičara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: