Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:53, 3. 11. 2013.

| Sport

Džudisti Kinezisa na korak do plej-ofa

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
DSC-1125.jpg
Odlučujuće bacanje protiv Cementa u poslednjoj borbi; foto: Lazar Zagorac

Takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša pobedama nad Cementom i Slavijom u drugom kolu Superlige obezbedili su drugo mesto na tabeli i nalaze se blizu plamana u plej-of.

Posle dva kola u Superligi džudisti Kinezisa obezbedili su sebi lepu priliku da se opet nađu u društvu najboljih, gde im je sigurno i mesto. Nakon 2 trijufma u Nišu na startu Superlige, niški borci su opet iskoristili prednost domaćeg terena i slavili nad nezgodnim Cementom i Slavijom.

Prvo je niški klub slavio nad cementom sa 6:4, a potom i nad Slavijom sa 8:2.

U prvom susretu sa Cementom, niški džudisti gubili su sa 4:0, ali ih to nije omelo u nameri da uspeju. Prvo je u kategoriji do 66kg Mihajlo Mijalović izgubio od Nenada Vukolića, pa je u kategoriji do 73kg poražen i Bojan Ivezić od Miloša Mijalkovića.

Miroljub Ivezić je pobedom nad Vladimirom Grujovićem u kategoriji do 81kg doneo bodove Kinezisu, a izjednačenje je doneo Nikola Milošević (do 90kg) pobedom nad Ninoslavom Cmiljanićem.

kinezis Radovanje džudista Kinezisa; foto: Lazar Zagorac Presudila je pobeda Darka Stošića u kategoriji preko 90kg nad Goranom Prgonjićem. 

Usledio je duel sa Slavijom koju je Kinezis dobio sa 8:2. Pobede za Nišlije su upisali Dejan Tomac (do 66kg), Bojan Ivezić (do 73kg), Miroljub Ivezić (do 81kg) i Nikola Milošević (do 90kg). Jedino je u kategoriji preko 90kg Darko Stošić poražen.

U narednom kolu, koje je na programu 30. novembra, Kinezis se bori protiv ODžK Beograda i Rekorda u Beogradu.

Nakon dva kola jedino Zvezda i Kinezis imaju maksimalan učinak (po 8 bodova), sledi Rekord sa 6 bodova, dok Cement, Partizan iz Beograda i ODžk imaju po 4. Slavija je osvojila 2 boda, dok su bez bodova Bezbednost i kikindski Partizan.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Дурланац

    15:35 // 4. 11. 2013.

    Таленат + воља + напоран рад + одлични тренери + високо образовање = УЏК Кинезис! Овај клуб има два доктора наука у међу тренерима, а биће их још два у наредних 12 месеци! Резултати су и плод науке!

  • Марко

    08:43 // 4. 11. 2013.

    Сјајне борбе и одличан резултат! Никад у својој историји Кинезис није имао стопостотан почетак лигашког такмичења! Желим им од срца да тако наставе! Напред шампиони! Ви сте понос Ниша и југа Србије!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: