Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:10, 26. 10. 2020.

| Sport

Džudisti Kinezisa najbolji i na Prvenstvu Srbije za juniore

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
kinezis
Najbolji i u konkurenciji juniora; foto: Nikola Milošević

Nakon osvajanja pehara za najbolju ekipu na Prvenstvu Srbije za seniore, Univerzitetski džudo klub Kinezis je ponovio taj uspeh jer je sa 10 medalja bio najbolji klub na državnom šampionatu za juniore u Beogradu. Niški borci osvojili su jednu zlatnu medalju, pet srebrnih i četiri bronzane.

Dominaciju i u juniorskoj konkurenciji Džudo klub Kinezis je pokazao dve nedelje nakon što je postao najbolji klub u konkurenciji seniora sa 11 medalja.

Zlatnu medalju za niški klub osvojio je Aleksandar Stojkov u kategoriji do 100 kg. Ovaj borac je pre dve nedelje u konkurenciji seniora osvojio bronzanu medalju.

Srebrnim medaljama okitili su se Mina Pešić (do 48 kg), Mila Đorđević (do 63 kg), Slobodan Đorđević (do 66 kg), Miloš Milašević (do 90 kg), Andrija Stošić (preko 100 kg). Do bronzanog odličja došli su Nevena Milić (do 48 kg), Pavle Krsmanović (do 60 kg), Đorđe Stanojević (do 73 kg) i Dejan Volaš (do 73 kg).

Treneri koji su vodili i ovu ekipu Nikola Milošević i Nemanja Stanković ističu da su prezadovoljni postignutim uspehom.

Ne sećam se kad se poslednji put desilo da jedan klub bude najbolji na Prvenstvu Srbije u juniorskom i seniorskom uzrastu. Nama je to ove godine pošlo za rukom, "dupla kruna". Imamo izuzetno snažnu ekipu i bio bih neiskren kad bih rekao da ovo nismo očekivali. Naprotiv, mislili smo da ćemo da budemo još ubedljiviji - rekao je Milošević.

Pored Aleksandra Stojkova, medalje i na seniorskom i juniorskom prvenstvu osvojili su i Mina Pešić, Mila Đorđević, Nevena Milić, Pavle Krsmanović i Đorđe Stanojević.

Još jedan veliki uspeh u godini kad slavimo 30 godina postojanja kluba. Ostaje još Superliga u kojoj, takođe, imamo najviše ciljeve. Definitivno najuspešnija godina za nas i motiv da budemo još bolji - istakao je Nemanja Stanković.

Nadomak medalje bili su Stefan Radovanovići Nikola Manić koji su bili peti u svojim kategorijama, a nastupili su još Mirko Perišić i Dušan Stanković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pavlovic Bratislav

    14:27 // 26. 10. 2020.

    Bravo deco ponosim se vama,voli vas vaš vozač Bata

  • Mara

    10:27 // 26. 10. 2020.

    Sve čestitke

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: