Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:09, 17. 3. 2022.

| Sport

Džudisti Kinezisa najbolji u Srbiji

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Kinezis
Najbolji u Srbiji; foto: Nemanja Stanković

Na Otvorenom prvenstvu Srbije za seniore, u konkurenciji 187 takmičara iz 41 kluba, borci Džudo kluba Kinezis iz Niša osvojili su 10 medalja i u ukupnom plasmanu zauzeli prvu poziciju, ispred favorita Crvene zvezde i ODžK Beograda. Sa dve zlatne, pet srebrnih i tri bronzane medalje džudisti Kinezisa su još jednom pokazali svoju nadmoć u državi. Drugi predstavnik Niša, Džudo klub Niš osvojio je dve bronzane medalje.

U beogradskoj dvorani Šumice 17 takmičara Kinezisa su pokazali svoje umeće, a njih desetoro je donelo u Niš medalje. Najsjajniji su bili brat i sestra iz Kikinde Nemanja i Nevena Milić koji su bili najbolji u najnižim težinskim kategorijama. Nemanja u kategoriji do 60 kg za seniore, a Nevena u kategoriji do 48 kg za seniorke.

Srebrne medalje osvojili su Mina Pešić (do 48 kg), Pavle Krsmanović (do 66 kg), Đorđe Stanojević (do 81 kg), Aleksandar Stojkov (do 100 kg) i Igor Vračar (preko 100 kg). Bronzane medalje pripale su Slobodanu Đorđeviću i Dejana Volaša (u kategoriji do 73 kg), kao i Mihailu Ćiriću (do 90 kg).

Ekipu su pored tatamija predvodili treneri Nikola Milošević i Filip Nurkić, nekadašnji uspešni borci Kinezisa. Milošević kaže da je ovo veliki uspeh niškog kluba.

Naše ambicije su uvek najviše s obzirom na to koliko su rada uložili svi u klubu da ovo takmičenje dočekamo najspreminiji i pored svih poteškoća. Ipak, biti prvi na seniorskom Prvenstvu Srbije u ovakvoj konkurenciji je pravi podvig. Mislim da ćemo tek u vremenu koje sledi posatati svesni koliko je ovo veliki uspeh. Ekipa je mlada, prosek godina je oko 21 godinu, i tek dolazi vreme u kome treba da postižu najbolje rezultate. Potvrdivši kvalitet u zemlji, očekujemo da će naši borci odlične rezultati positizati i na turnirima u inostranstvu - rekao je Milošević.

Sa deset osvojenih medalja Kinezis je u ukupnom plasmanu zauzeo prvu poziciju, ispred favorizovane Crvene zvezde (8 medalja) i ODžK Beograda (6 medalja).

Veoma sam srećan zbog rezultata i osvojenih medalja. Kao neko ko se do nedavno i sam takmičio, znam kakva je satisfakcija kad vaš dugogodišnji rad pretočite u rezultat koji ostaje zapisan u analima srpskog džudoa. Jedan podatak jasno govori o kvalitetu tima, ali i trenerskog kadra: osvojili smo medalju u svakoj od sedam težinskih kategorija u muškoj konkurenciji. Mislim da će to teško biti nadmašeno u budućnosti - rekao je Filip Nurkić, trener.

Niš je imao još jednog predstavnika na ovom takmičenju pošto su se borili i takmičari Džudo kluba Niš koji su imali daleko slabiji učinak. Oni su doneli dve bronzane medalje pošto su treća mesta zauzeli Aleksa Nikolić (do 60 kg) i Milan Mihajlović (do 90 kg).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bata

    20:12 // 17. 3. 2022.

    Bravo za ekipu i trenere,kako bi lepo bilo da se svi ugledaju na vas,ovako nešto je milina pročitati pratim vas iako sam daleko.
    Uvek mi je puno srce kad vidim ovakve vesti znajući većinu ekipe i vaše kvalitete,samo napred vaš vozač Bata

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: