Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:53, 18. 11. 2019.

| Sport

Džudisti Kinezisa sa dva poraza završili Ligu Evrope

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
75603900_1459146994248371_6062810486829744128_n
Niški džudisti bez medalje u Lisabonu; foto: DžK Kinezis

Posle dva peta mesta u Ligi Evrope, džudisti Kinezisa su svoje treće učešće završili već u grupi pošto su pretrpeli dva poraza. Trener niške ekipe Nemanja Stanković kaže da su u tesnim porazima u Lisabonu odlučivale nijanse.

75625315_1459147057581698_7245195522921725952_n Nišlije u Portugalu; foto: DžK Kinezis

U konkurenciji 11 evropskih klubova Kinezis je oba meča u grupi izgubio rezultatom 3:2. U prvom meču Nišlije su izgubile od Arisa i to zlatnim bodom u poslednjem meču.

U kategoriji do 66 kg Gruzijac Tornike Nagliašvili doneo je Kinezisu prednost od 1:0, a onda je Andrija Milenkovic (do 73 kg) napravio iznenađenje i dobio Azoidisa koji ima evropsku medalju.

U trećem meču (do 81 kg) Jovan Niškanović je vodio na dve kazne, ali je izgubio iponom, a u četvrtoj borbi (do 90 kg), Kinezis je na tatamiju predstavljao Miroljub Ivezić koji je poražen.

Peta borba je odlučivala (+ 90 kg) - Kirgistanac Jurij Krakovjecki vodio je na kaznu više, ali je takmičar Arisa u poslednjim sekundama došao do pobede (3:2).

Trener niškog kluba Nemanja Stanković je rekao da, iako rezultat nije došao, prikazanim borbama niški takmičari nisu razočarali.

U obe borbe su nijanse odlučivale, a nedostajalo je i malo sportske sreće. U prvom meču smo našim greškama dozvolili da nam izmakne pobeda. Posebno bih pohvalio Andriju Milenkovića, koji je savladao nosioca evropske seniorske medalje i pokazao da je put koji smo kao klub odabrali ispravan. Naše je opredeljenje da se oslanjamo na decu koja su ponikla u klubu i da od njih stvaramo vrhunske džudiste, sportiste i ljude - rekao je Stanković.

U drugom meču protiv Olimpa iz Krasnodara Nišlije su takođe izgubile sa 3:2 pošto su pobedili u najlakšoj i najtežoj kategoriji.

Prvo mesto u Ligi Evrope osvojili su džudisti Fajtera iz Tbilisija, drugi je Susi iz Francuske. Aris iz Soluna i nemački Abensberg osvojili su bronzane medalje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • TREBALO BI

    15:32 // 18. 11. 2019.

    sledeci put povesti one momke koji su doprineli da Kinezis dodje do tog elitnog takmicenja.Otisli su neki momci iz drugih klubova na pozajmici , a moralno je bilo povesti one koji su to zasluzili !!! Puno srece u daljem radu i postujte vas rad !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: