Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:07, 12. 10. 2011.

| Sport

Džudisti Kinezisa spremni za Superligu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kinezis, press
Šef stručnog štaba Mirsad Nurkić, sportski direktor Mateja Cvetković, predsednik Milovan Bratić i trener seniorske ekipe Nenad Vračar

Džudisti niškog Kinezisa boriće se u subotu, 15. oktobra u Beočinu protiv domaćeg Cementa i beogradske Žandarmerije u prvom kolu Superlige.

Listu uspeha ove godine džudisti Kinezisa još ne žele da završe. Titule i medalje u pojedinačnim kategorijama može da upotpuni i ekipno takmičenje u najelitnijem rangu. Treću godinu za redom Kinezis se takmiči u Superligi, a želja za osvajanjem titule je jača nego ikada. A imaju i puno prava na to.

- Od avgusta smo radili vredno i bili smo na pripremnim turnirima. Doveli smo i četiri pojačanja, a probe koje smo imali su uspešno završene. Pripreme smo obavili zahvaljujući sopstvenim sredstvima i uz pomoć Skupštine Grada i Opštine Medijana i nekoliko firmi. Želimo ekipu koja će biti uspešna u Superligi. Imamo u svakoj kategoriji po tri takmičara - rekao je Milovan Bratić, predsednik Kinezisa.

Za ovu sezonu u Superligi Kinezis je pojačan takmičarima koji su u Niš stigli da studiraju.

- U klub je iz Sombora došao Dejan Tomac i on se bori u kategoriji do 66 kilograma. Bojan Ivezić u kategoriji do 73kg i Predrag Nikolić u plus 90kg su stigli iz Brusa, a Janko Rajičić u kategoriji plus 90kg iz Jagodine. Želim im svima dobrodošlicu u Kinezis - rekao je Mateja Cvetković, sportski direktor Kinezisa.

Ekipa je pripreme za drugi deo sezone obaviila na Vlasini i u Nišu, a nakon mnogo treninga i kontrolnih turnira, očekivanja u klubu su velika.

- Momci su vredno trenirali. Odradili smo bazične pripreme na Vlasini, a imali smo dva treninga dnevno i turnire na kojima smo uspešno nastupali u svim kategorijama. Svi su spremni i pokazaćemo to već u subotu. Idemo u Beočin na obe pobede - rekao je Nenad Vračar, trener seniorske ekipe.

Ove godine Kinzis je imao uspeha na mnogim kupovima, prvenstvima i turnirima. Retko je da jedan klub osvaja titule i medalje u svim starosnim kategorijama i na većinu takmičenja na kojima nastupi. Kinezis je to postigao i tako dokazao da je u Nišu prvi u džudou, ali i u vrhu u zemlji i regionu. Superliga je prilika da uspešni pojedinci pokažu da su još jači u timu.

- Nemamo ni malo lak zadatak. Svi su se dobro pojačali, a mi smo se oslonili na studente koji su na niškim fakultetima. "Južna pruga" treba da dostojno reprezentuje džudo sport u Nišu i da pokažemo koliko vredimo. Mi smo klub koji stvara takmičare i neguje sportski duh i džudo - rekao je Mirsad Nurkić, šef stručnog štaba Kinezisa.

Nikola Milošević je ove godine na tri kontinenta sakupljao olimpijske bodove za London i bio treći na Evropskom, a peti i sedmi na Svetskim kupovima. Uroš Kostadinović je studentski vicešampion Evrope, treći na Balkanskom i seniorski prvak Srbije, kao i prvak za mlađe seniore.

U prvom kolu niški džudisti se bore protiv Cementa i Žandarmerije u Beočinu. Mečevi počinju u subotu, 15. oktobra u 18h. Oba rivala su dobro poznata, a sada je vreme da se naplate i neka stara dugovanja.

- Žandarmerija nam je dužnik više puta. Nezasluženo su nas dobijale prethodne dve sezone, a uvek smo bili kvalitetniji. Taktički smo grešili, ali sada smo sazreli da ih pobedimo. Cement je tradicionlano neugodna ekipa. Kada mislite da ste ih dobili, možete da izgubite dragocene bodove - rekao je Mirsad Nurkić.

Jedini klub južno od Beograda u Superligi će imati 14 takmičara za Superligu i što je najbitnije, u svim kategorijama imaju kvalitetne borce. U kategoriji do 66kg nastupiće Uroš Kostadinović. Nikola Lemić i Dejan Tomac. Bojan Ivezić, Lazar Stojanović i Nemanja Kostadinović su u kategoriji do 73 kg. Trojica Stamenkovića, Stevan, Nenad i Aleksandar boriće se u kategoriji do 81 kg. U sledećoj kategoriji, do 90kg su Nikola Milošević i Đorđe Krutil. A u kategoriji +90kg nastupiće Predrag Nikolić, Nikola Zuvić i Janko Rajičić.

Prva sezona u Superligi pre dve godine je završena na drugom mestu, prošle godine Kinezis zbog poen-razlike nije prošao u plej-of, a sada je prilika da se ode korak više u jakoj konkurenciji. Zvezda i Slavija su se najviše pojačali, ali ni ostali nisu za potcenjivanje. A takmičari Kinezisa nikog ne potcenjuju niti precenjuju. Oni znaju koliko mogu, a to će sigurno dokazati i narednih nedelja u Superligi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: