Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:13, 13. 9. 2011.

| Sport

Džudisti Kinezisa uspešni na turniru u Beogradu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kinezis
foto: Bojana Nedeljković

Na 28. Memorijalnom turniru "Milić Rašović Migo" u Beogradu džudisti Kinezisa osvojili su 7 medalja. seniorski tim uradio dobru pripremu za početak Superlige.

Niški tim je još jednom pokazao da je među najboljim džudo ekipama u Srbiji u svim kategorijama. U seniorskoj konkurenciji osvojena su četiri treća mesta, a još trojica takmičara su se borila za medalje.

U borbi za treće mesto u kategoriji do 66kg Dejan Tomac savladao je klupskog druga Nikolu Lemića. A u borbi za treće mesto do 73kg Nemanja Kostadinović je savladao Kinezisovog takmičara Lazara Stojanovića.

I u kategoriji do 81kg u borbama za treće mesto našli su se niški džudisti i to svi Stamenkovići. Stevan Stamenković je osvojio treće mesto, a u borbi za treću poziciju njegov brat Nenad Stamenković savladao je klupskog druga Aleksandra Stemenkovića.

- U svakoj kategoriji u kojoj smo učestvovali smo osvojili medalje, a i imali smo takmičare koji su se borili za medalje. Provera je uspela - rekao je prof. dr Milovan Bratić, predsednik kluba.

U timu Kinezisa na ovom turniru nije bilo najuspešnijih ove godine Uroša Kostadinovića i Nikole Miloševića. Uroš će 24. septembra učestvovati ma Balkanskom prvenstvu u Beočinu sa reprezentacijom Srbije u kategoriji do 66kg.

Da Stamenkovići, Kostadinovići, Lemić, Stojanović, Tomac, Stanković, Milošević i drugi ne moraju da brinu za naslednike, pokazali su mladi džudisti Kinezisa. Pre svih, istakao se Filip Nurkić koji ove godine ne zna za poraz u Srbiji, ali ni na Balkanu. Mladi Nurkić je osvojio zlato u kategoriji kadeta do 55kg i tako samo potvrdio ime prvaka Srbije i Balkana. Kadet Lazar Aleksić je bio treći do 81kg, a junior Mihajlo Mihajlović drugi do 66kg.

Seniorski tim Kinezisa imaće još dve provere pred početak Superlige, koji je zakazan za 15. oktobar. Niški džudisti učestvovaće na Serbia Openu i memorijalnom turniru "Zvonko Osmajlić" u Beogradu.

 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: