Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:44, 22. 12. 2018.

| Sport

Džudisti niškog Kinezisa treći u Srbiji

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
judo-kinezi,-superliga,-foto-jk-kinezis
Niški borci sa trenerima i medaljama; foto: Džudo klub Kinezis

Maksimalnom pobedom (5:0) nad Proleterom iz Zrenjanina takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša osvojili su treće mesto u ekipnom Prvenstvu Srbije. Od pet borbi, niški džudisti su četiri pobedili maksimalnim rezultatom, a samo poraženi u polufinalu od Crvene zvezde (3:2).

Prvi put u istoriji Kinezis je dve godine zaredom uspeo da sa ekipnog Prvenstva države donese neku medalju. Nakon prošlogodišnjeg srebra, niški borci su sada doneli bronzu jer ih je u polufinalu zaustavio šampion Srbije Crvena zvezda u neizvesnom duelu koji su odlučile sitnice.

kinezis,-dzudo,-superliga,-foto-jk-kinezis Drugu godinu zaredom na postolju; foto: Džudo klub Kinezis

U meču za treće mesto Kinezis je bio bolji od Proletera iz Zrenjanina i to maksimalnim rezultatom (5:0), a pobede za niški tim ostvarili su Stefan Mirković, Marko Vukićević, Milan Mihajlović, Miroljub Ivezić i Nikola Jeremić. Trener niškog tima Nemanja Stanković, koji je uz Nikolu Miloševića, vodio ekipu do bronze, smatra da je ovo lep uspeh.

Prvi put smo dve godine zaredom uspeli da osvojimo neku medalju i to je razlog da budemo zadovoljni. Malo nam je nedostajalo za sjajnije odličje, smatram da smo po kvalitetu odmah iza Zvezde, koja je šampion. Na kraju, srećni smo zbog medalje i kontinuiteta - kaže Stanković.

Prethodno, Kinezis je izgubio sa 3:2 od Crvene zvezde, koja je kasnije pobedom nad Rakovicom osvojila šampionsku titulu. Vodila se velika borba na tatamiju, a u prvom meču Mirković je izgubio, iako je vodio. Na 1:1 izjednačio je Vukićević, a porazom Milana Mihajlovića u meču koji je otišao u produžetke, Zvezda je povela sa 2:1.

Ivezić je nakon toga odličnom partijom pobedio Gerasimenka i doneo izjednačenje pred odlučujuću borbu. Do finiša petog meča bilo je izjednačeno, ali je onda Došen savladao našeg Miloša Vukićevića - priča Stanković.

Podsetimo, niški borci su u grupnoj fazi maksimalnim rezultatom pobedili Rumu i kikindski Partizan, a potom i ODžK Beograd u četvrtfinalu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Roki

    10:28 // 23. 12. 2018.

    Bravo momci,sve pohvale!

  • Igor Stankovic

    03:21 // 23. 12. 2018.

    Bravo,svaka čast!!!Vrhunski ljudi

  • Mara

    21:08 // 22. 12. 2018.

    Svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: