Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:06, 5. 9. 2011.

| Sport

Džudo: Stevan Stamenković drugi na turniru u Novom Sadu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
stevan stamenkovic, novi sad
Stevan Stamenković prvi sleva; foto: judo.rs

Džudista niškog Kinezisa Stevan Stamenković osvojio je drugo mesto na Memoraijalnom turniru "Svetozar Draža Mihailović" u Novom Sadu u kategoriji do 81 kilogram.

Stamenković je u finalu poražen od Uroša Nenkovića iz beogradskog Partizana. Treće mesto pripalo je Željku Muminoviću iz Crne Gore i Marku Vukoviću iz Žandarmerije.

U istoj kategoriji niški Kinezis predstavljali su i Aleksandar i Nenad Stamenković, ali su obojica izgubili u borbama za medalje. Nenad Stamenković je u drugom kolu porazio aktuelnog prvaka države i učesnika Svetskog prvenstva u Parizu Miroljuba Ivezića i tako pokazao da će Kinezis imati jak sastav u ovoj kategoriji.

Trener prvog tima Kinezisa Nenad Vračar je istakao da je zadovoljan i rezultatima i tokom priprema niških džudista.

Četvrti Memorijalni turnir "Svetozar Draža Mihailović" održan je u novosadskom Spensu u organizaciji Džudo klub Slavija.Nastupilo je 78 takmičara iz 20 klubova iz Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Mađarske i Slovačke. Radilo se u pet težinskih kategorija, od 66 do +90 kg.

Džudisti Kinezisa nastavljaju pripreme pred početak takmičenja u Superligi, a očekuju ih učešća na Serbia Openu i turniru "Zvonko Osmajlić" u Beogradu.

 

Kinezis domaćin Prvenstva Srbije za seniore do 23 godine

Pojedinačno prvenstvo Srbije za seniore do 23 godine biće održano u 01. oktobra u sali OŠ “Miroslav Antić” u tehničkoj organizaciji Džudo kluba Kinezis od 11h. Takmičenje će biti održano na 3 borilišta.

Pravo učešća imaju takmičari rođeni od 1989. do 1996. godine.

Na ovom takmičenju pravo učešća ima po 4 takmičara u svakoj težinskoj kategoriji iz Džudo saveza Beograda, Centralne Srbije i Vojvodine, kao i onoliko takmičara iz džudo saveza koliko je osvojeno medalja-plasmana na prošlogodišnjem takmičenju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: