Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:41, 16. 11. 2010.

| Sport

EHF: rekonstruisana hala Čair ispunjava uslove

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti

NIŠ – Rekonstruisana niška hala ispuniće uslove za odigravanje utakmica Evropskog rukometnog prvenstva 2012. godine, piše između ostalog u izveštaju koji je Evropska rukometna federacija dostavila gradskim vlastima Niša, u koji su Južne vesti imale uvid.

Ipak, EHF napominje da će predložena rekonstrukcija ispuniti samo minimum uslova, odnosno da mora biti realizovano sve što je i planirano.

Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović, kaže da je uveren da će svi planovi biti ostvareni i da će utakmice Evropskog prvenstva biti igrane i u Nišu.

- Mi smo sada i praktično dobili zeleno svetlo za organizaciju Evropskog prvenstva i 25. novembra kada bude potpisan ugovor između Rukometnog saveza Srbije i EHF-a, Niš će biti na spisku gradova domaćina i to je definitivno - izjavio je za Južne vesti Simonović.

Radovi na rekonstrukciji hale započeti su krajem septembra a krajnji rok za završetak svih građevinskih radova je 15. septemba 2011. godine. Iz EHF je najavljeno da će njihova inspekcija vršiti periodične kontrole. 

Mesec dana kasnije iz Rukometnog saveza Srbije je saopšteno da Niš neće biti domaćin takmičenja jer nije izgradio novu halu, što je gradsko rukovodstvo demantovalo navodeći da nova hala nije ni bila uslov, odnosno da će hala Čair biti kompleno rekonstruisana i da će ispunjavati sve uslove EHF.


Šta su nedostaci?

Trenutno, hala Čair ne ispunjava minimum uslova jer je površina terena 24 puta 44 metara, a da bi se proširile dimenzije potrebno je da se uklone zidovi sa strane i balkon u sva četiri ugla hale. Proširenje prostora uključuje i vazdušni prostor iznad terena jer je potrebno 8 metara visine i 26 metara širine za zaštitnu mrežu. Mora se obezbediti i ispravno postavljanje reklama na terenu.

U izveštaju stoji i da je potrebno da se obezbedi prostor za tri TV studija, objekat za medije i pres radnu oblast, a loža za novinare mora da sadži oko 70 mesta. Takođe, treba obezbediti i 20 mesta za komentatore i napraviti fleš i miks zonu, VIP lože i salon za oko 90 osoba.

U hali Čair je potrebno postaviti novu rasvetu i pravilno osvetljenje, a moraju se obnoviti svlačionice za ekipe i sudije, kao i sanitarni objekti.

Takođe, u izveštaju se navodi i da je potrebno da se uvede grejanje i ventilacija, ali i da se okreči, obnovi fasada, obezbedi rezervni generator i da se poprave instalacije


Alternativna rešenja

Rukometni savez Srbije mora do 24. novembra da dostavi EHF-u svu dokumentaciju u vezi alternativnih rešenja, Zrenjanina, Smedereva i Inđije. Od tog dana, svake druge nedelje će se slati redovni izveštaji EHF-u, a Evropska federacija će proveravati napredak radova svakih 6 do 8 nedelja.

Delegacija EHF-a je ocenila da samo Beogradska arena i hala Milenijum u Vršcu odgovaraju uslovima za odigravanje takmičenja. Takođe se navodi da od septembra 2009. godine izgradnja arene Car Konstantin u Nišu i rekonstrukcija Pionira u Beogradu i Spensa u Novom Sadu nisu ni započeti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    21:45 // 17. 11. 2010.

    Pa kada

  • dz 12

    20:01 // 17. 11. 2010.

    kad se sabere sta treba skloniti iz hale i kad se tome doda sve sto treba uraditi u datoj hali interesuje me koliko mesta ostaje za gledaoce - 4 ili mozda cak 16... mislim da bi bilo bolje da nam radi ulicna rasveta nego da zbog hale zivimo u mraku
    interesuje me i da li ce igraci biti smesteni u hotelu nis ili imamo drugu opciju npr. hostel... :)

  • Tasha

    19:05 // 17. 11. 2010.

    Stvarno bih volela da vidim to prvenstvo, ali mi se i dalje cini nece biti nista od toga. Verovatno hala nece biti rekonstruisana po projektu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: