Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 15. 3. 2011.

| Sport

EHF zadovoljan tokom radova u hali Čair (foto)

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti

NIŠ - Delegacija Evropske rukometne federacije i predstavnici Rukometnog saveza Srbije i Grada Niša obišli radove u hali Čair.

Mesec i po dana nakon početka druge faze rekonstrukcije hale Čair delegacija EHF-a je posetila radove i razgovara sa predstavnicima Grada i Rukometnog saveza Srbije. Utisci delegacije EHF-a su pozitivni, a i veruju da će se radovi završiti do kraja juna ili početka jula.

- Srećan sam što smo ovde i što smo videli da sve ide dobro. Za sada, utisci su pozitivni. Još ne možemo da kažemo nešto o kvalitetu, ali se nadamo da će sve završiti kako treba. Verujem da će sve biti gotovo do početka jula i da će nakon toga početi priprema za Evropsko prvenstvo – rekao je Jan Tuik, predsednik Takmičarske komisije EHF-a.

Nakon obilaska hale održana je sednica Lokalnog organizacionog odbora za pripremu aktivnosti za realizaciju Evropskog prvenstva u rukometu 2012. godine u Nišu na kojoj su EHF-u predstavljeni planovi i dosadašnji tok radova.

- Lično sam zadovoljan kako teku radovi. Ono što smo obećali, ispunjavamo. Do kraja juna će se završiti radovi, a nakon toga sledi „šminkanje“ hale i priprema za početak šampionata – rekao je Miloš Simonović, gradonačelnik Niša.

Sledeća inspekcija bi trebalo da bude krajem aprila ili početkom maja.

- EHF je zadovoljan jer radovi idu u pozitivnom smeru. Sve ide svojim tokom, pa se nadam da ćemo na leto organizovati utakmice ili neke test turnire – rekao Božidar Đurković.

Radovi na rekonstrukciji hale Čair počeli su krajem januara, a trebalo bi da se završe do 30. juna. Prema uslovima EHF-a hala treba da bude funkcionalna i spremna za Evropsko prvenstvo do 15. septembra.

Tehnička komisija EHF-a obišla je 10. novembra 2010. godine halu povodom utvrđivanja činjeničnog stanja o ispunjavanju tehničkih uslova za održavanje Evropskog prvenstva. Nekoliko dana nakon toga EHF je poslao izveštaj u kom se navodi da će rekonstruisana hala ispuniti samo minimum uslova.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    14:32 // 23. 3. 2011.

    Ovi iz komisije EHF u stvari misle da se na Čairu pravi aerodrom. Videli ljudi da su ovi naši lepo sve srušili i zato su zadovoljni.

  • dragche

    12:33 // 16. 3. 2011.

    čekaj bre, pa zar se ne buniše protiv Banane kada je hteo da za 6 miliona evra napravi novu halu, kao mnogo skupo, a sada za iste pare kreče staru?! Koga bre vi lažete!

  • Marko

    12:22 // 16. 3. 2011.

    @Miloš Dorđević:
    Odlična pesma!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: