Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:28, 24. 7. 2023.

| Sport

ESPN: FIBA istražuje slučaj "Niš i Evropsko prvenstvo"

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
košarka
Poslednjih pet minuta bez igre; foto: FIBA printscreen

Čelnici FIBA-e, u izjavi za američki ESPN, ističu da je prva utakmica Evropskog prvenstva za juniore u sali niške Osnovne škole "Mika Antić" trebalo biti prekinuta. Zato su pokrenuli i istragu, a razlozi su- loši uslovi u sali, klizav teren i vrućine, zbog kojih su reprezentativci Poljske i Turske odbili da igraju poslednjih 5 minuta utakmice.

Prvi dan Evorpskog prvenstva za juniore, obeležilo je nevreme koje je pogodilo jugoistok Srbije, usled kojih je došlo do prokišnjavnja u sali Osnovne škole “Mike Antić”, što je za čelnike FIBA-e bio dovoljan razlog da se utakmice odlože.

Utakmicu između Poljske i Turske, trebalo je zvaničnici utakmice da zaustave zbog nepovoljnih uslova u sali. Naše odeljenje će ovaj događaj istražiti, kako bismo razumeli zbog čega to nije učinjeno - rekli su za ESPN.

Pored vrućine, glavni razlog za štrajk košarkaša Turske i Poljske, dogodio se početkom treće četvrtine kada se turski košarkaš Jagiz Aksu okliznuo i povredio prepone, zbog kojih će propustiti sledeću utakmicu svoje reprezentacije.

Podsetimo, od sedam ponuda, koliko je stiglo na javni poziv za rekonstrukciju sale Osnovne škole "Mika Antić" u Nišu, pobedila je zajednička firmi Izogradnja plus iz Niša i Multitek elektronik iz Leskovca. Njihova cena radova sa PDV-om bila je 35.609.673,60 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ivan

    15:37 // 25. 7. 2023.

    Rekonstrukcijom nije obuhvaćen krov hale. Radjeni su samo unutrašnji radovi

  • Djoka

    21:39 // 24. 7. 2023.

    Samo za celnike FIBA (mogu da citiraju i za americki ESPN i bilo koga, ne pravim problem):
    Mozete Vi da pokrecete te Vase istrage i sta vec hocete da pokrecete, ali jedno sigurno da znete, ja subotom idem na moju pijacu (I go to my market on Saturdays) !
    Uvek subotom, nikad nedeljom (Always on Saturdays, never on Sundays) !
    p.s. Vidimo se u ponedeljak (See you on Monday)!

    • Auttrikter

      23:13 // 25. 7. 2023.

      Gde ima stocna pijaca subotom?

  • Sleepy Joe

    19:32 // 24. 7. 2023.

    Najveći krivac je Košarkaški savez Srbije koji je poverio organizaciju gradu Nišu. Kao i sve ostalo u Srbiji ovo je klasična kombinacija ja tebi ti meni. Niš plaća da dobije organizaciju Kupa Korać a KSS se revanširao dodeljujući organizaciju evropskog prvenstva. Na kraju ispaštaju deca jer uslovi za igru nisu dobri i izložena su potencijalno teškim povredama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: