Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:40, 4. 5. 2017.

| Sport

Ekipa Ivana Miljkovića osvojila titulu šampiona Turske

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Sa 37 poena na jednom meču, Nišlija je 11. najbolji poenter ikada prema listi FIBE; foto: flickr/George M. Groutas
Sa 37 poena na jednom meču, Nišlija je 11. najbolji poenter ikada prema listi FIBE; foto: flickr/George M. Groutas

Put od tima koji je godinu završio na 8. mestu, jedva se plasirao u plej-of, a onda došao do titule u jednom od najjačih državnih prvenstava, prošao je turski odbojkaški klub Halkbank ove sezone. Najveću ulogu u ovom podvigu imao je trener Slobodan Kovač, koji je došao na polusezoni i preporodio tim, ali i jedan od najboljih niških sportista ikada Ivan Miljković.

Tako je tim kome niko nije davao šanse ni za plasman među 4 najbolje, u finalnoj seriji, koja se u turskom prvenstvu igra na 3 dobijene utakmice, pobedio Arkaš, tim koji je eliminisao Crvenu zvezdu iz Lige šampiona, prepustivši im samo jednu pobedu. Najuzbudljiviji svakako je bio poslednji meč, koji se igrao u 5 setova, a Nišlija je ovu pobedu doživeo posebno emotivno. Ivan Miljković Ne razmišlja o povlačenju; Ivan Miljković, foto: Flick / George M. Groutas

I pored toga što ima 38 godina, Miljković još ne najavljuje povlačenje iz profesionalne odbojke, iako se o tome stalno govori poslednjih godina. Na korak od toga bio je prošlog leta, kada je za portal World of volley priznao da mu je Lube iz Italije, klub u kome je proveo 8 godina, nudio mesto sportskog direktora.

Ipak, tokom leta je odlučio da nastavi sa igračkom karijerom i vratio se u Tursku, gde je sezonu ranije nastupao za Fenerbahče, ali rezultati u prvom delu sezone nisu bili na nivou na koji je navikao svoje navijače. Međutim, od dolaska Slobodana Kovača na mesto šefa stručnog štaba, sve se izmenilo.

I u izjavi za specijalizovani domaći odbojkaški portal odbojka-volleyball.com, Ivan Miljković je potvrdio značaj Slobodana Kovača za njegov uspeh i rekao da je uradio ono što prethodni nisu.

Uspeo je da izgovor da imam 38 godina pretvori u motiv i dokaže svima da i pored godina igrač može da pruži maksimum i pokaže da još vredi. Retkost je da je neko uspeo da izvuče maksimum iz mene, a Bobi je to uspelo. A za takvog, kao što je Slobodan Kovač – idem glavom gde drugi neće nogom - kazao je Miljković.

Njegov emotivni doživljaj poslednjeg meča mnogi su doživeli kao oproštaj, ali Miljković to nije ni potvrdio ni negirao. On je za isti portal rekao da je ovo samo još jedna sezona i da, kao i uvek, neće ništa najavljivati, pogotovu jer se odlično oseća na terenu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Natali

    23:53 // 4. 5. 2017.

    Bravo za Cara!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: