Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:19, 31. 10. 2017.

| Sport

Ekipa navijača engleskog Stouka iz Niša osvojila turnir u Bugarskoj

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Fanovi Stouka Nišlije
"Ovo je pravi način navijanja i podške klubovima"; foto: Saša Gilić

Fanovi italijanskog Milana, Borusije iz Dortmunda, Notingem Foresta, te Njukasla, bili su protivnici Nišlijama, koji su navijači Stouka, na neobičnom turniru u malom fudbalu, održanom u Sofiji. Pravo iz Engleske, dresovi ovog premijerligaša stigli su ekipi iz Niša, kojima je ovo bio “vetar u leđa”, pa su uspeli da osvoje prvo mesto, a utisci su im, kako sami kažu, fenomenalni.

Kako je rekao Đorđe Malenović, jedan od članova niške ekipe, uslov da se nastupi na takmičenju bio je da se izabere ekipa iz neke strane zemlje, koju će tim predstavljati. Kako su svi članovi ekipe radnici fabrike "Leoni", izbor je pao na Stouk iz nekog vida zahvalnosti.

U omaž našim prijateljima iz Engleske, koji su nam pomogli da uspostavimo fabriku u Malošištu, izabrali smo da predstavljamo ekipu iz njihovog grada. Oni su našu ideju prepoznali i odreagovali odmah, obezbedivši nam original dresove njihovog tima. Ovakva dešavanja su ono što je fudbalu neophodno, jer predstavljaju pravi način navijanja i podrške klubovima - priča Malenović.

Što se tiče samog nadmetanja, “Balkan Tournament of fan clubs 2017” okupio je 3 ekipe iz Bugarske i 2 iz Srbije, a pobednika je odlučio zbir osvojenih bodova, s obzirom na to da je svaka ekipa igrala sa svakom. Najveći konkurenti niškog tima bili su fanovi italijanskog velikana Milana, ali je pobedu ipak odnela ekipa sa juga Srbije.

Inače, ovo je drugi put kako se ovaj turnir održava, a prvi put je bio u Nišu, gde je takođe domaća ekipa trijumfovala. Kako kaže Malenović, ideja o održavanju ovakvog turnira došla je iz saradnje Milana Milenovića, navijača Notingem Foresta i njegovih bugarskih kolega. Za sve njih razlog za prijavljavanje bilo je druženje i ljubav pema fudbalu, ali i takmičarski duh.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nilko Stevic

    07:30 // 1. 11. 2017.

    Sigurno da nece da osvoje navijaci Liverpoola , opste je poznato sa su oni operisani od fudbala kao i ceo njihov klub haha

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: