Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:23, 19. 2. 2019.

| Sport

Ekonomac ubedljiv u "Čairu", šampion savladao Vinter sport sa 7:1

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Vinter sport Ekonomac futsal
Nekoliko poteza oba tima ispraćena velikim aplauzima; foto: Vanja Keser

Mnogo bolje od 18:2 iz jesenjeg dela sezone, ali i dalje nedovoljno dobro da se ugrozi šampion, protekao je meč između Vinter sporta i kragujevačkog Ekonomca u hali “Čair”. Utakmica 13. kola Prve futsal lige, pred oko 500 gledalaca, završena je rezultatom 7:1, a Nišlijama je ovo bio prvi poraz nakon skoro 4 meseca.

Nakon 5 minuta meča niški sastav imao je veliku priliku, ali su se Kragujevčani odbranili na samoj gol-liniji. Propuštenu šansu Vinter sporta odmah su kaznili gosti, pošto je Marko Perić rutinski pogodio za 1:0. U 9. minutu Ekonomac je pokazao zašto je najbolji - odsečno, oštro, jako, sproveli su futsaleri školsku akciju, jedino što se onda nije završila slavljem, jer je završnica bila neprecizna, te se lopta odbila o stativu.

Imale su priliku Nišlije da ponovo izjednače preko penala, ali je golman Nemanja Momčilović odbranio. Iako se Vinter sport nosio sa rivalima tokom većeg dela meča, kontre su pokazale ko je bolji, a upravo iz jedne takve situacije Kragujevčani su poveli sa 2:0, a minut kasnijei i 3:0, sa kojim se i otišlo na veliki odmor.

Drugo poluvreme otpočelo je majstorijom kapitena reprezentacije Srbije. Marko Perić je udarcem petom, maltene bez gledanja šutnuo uvis i lobova golmana za 4:0, a potez je ispraćen velikim aplauzom u hali.

Odmah potom, velika šansa na drugoj strani i parada još jednog reprezentativca u dresu Ekonomca Momčilovića. Ubrzo su povisili gosti i na 5:0, Vinter sport postigao utešni pogodak za 5:1. Razigrala su se oba tima, “pukla” je prvo prečka, potom stativa, a u poslednjem minutu meča Kragujevčani su postigli još dva gola za konačnih 7:1.

Sa maksimalnim učinkom Ekonomac je ostao na liderskoj poziciji, ali su i Nišlije uprkos porazu zadržale svoje treće mesto na tabeli Prve lige.

U sledećem kolu Vinter sport će gostovati aktuelnom vicešampionu Novoj Pazovi.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: