Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:25, 30. 10. 2019.

| Sport

Ekspresan oporavak Radnika posle Zvezde - Surduličani slavili na "Čairu"

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički Radnik
U sledećem kolu Radnički gostuje TSC-u, a Radnik dočekuje Voždovac; foto: Vanja Keser

Vojvodina, Partizan, pa Radnik iz Surdulice naneli su poraze Radničkom na "Čairu" ove sezone. Bleda igra fudbalera oba sastava rezultirala je izuzetno malim brojem prilika u derbiju "južne pruge", a u ovoj situaciji bolje su se snašli Surduličani, postigli po gol u završnici oba poluvremena i u 14. kolu Superlige slavili sa 2:0.

Sem što je dosta slabije plasiran tim, Radnik je bio u potcenjenoj ulozi pred ovu utakmicu i zbog debakla protiv Crvene zvezde pre 4 dana, kao i jučerašnje promene trenera. Ipak, snašao se neočekivano dobro.

U nadoknadi vremena prvog poluvremena viđen je prvi gol, kada je Boban Georgiev u trku glavom pogodio prazan gol Radničkog. Rezultat je dupliran u 83. minutu, kada je Milan Makarić, igrač koji je upravo na "Čairu" otpočeo sezonu, pa onda prešao u Surdulicu, oduzeo loptu Ivanu Ostojiću i lako pogodio.

Do 40. minuta utakmice nije viđena nijedna šansa na "Čairu". Plašljivo i bez mnogo ideje za kvalitetan napad igrala su oba tima. U poslednjem minutu i nadoknadi vremena prvog poluvremena je pak viđeno više nego tokom čitavog ovog dela. Prvi šut u okvir gola uputio je u 45. minutu Nermin Haskić, ali je Nikola Vujanac uhvatio loptu, a ubrzo se Bosanac oprobao i nogom, ovog puta nisko, a Kraljevčanin je odbio nogom.

Čak dve izmene iskoristio je novi trener gostiju Simo Krunić u izmaku poluvremena, a "razmrdavanje" ekipe na ovaj način mu se isplatilo. U sudijskoj nadoknadi je Radnik krenuo u kontru, doskorašnji igrač niškog, ali sada surduličkog sastava Milan Makarić navukao je golmana Nikolu Petrovića na sebe i potom poslao loptu Bobanu Georgievu, koji je glavom prosledio u prazan gol.

Po povratku na teren Ivan Ostojić oborio je Makarića u kaznenom prostoru, međutim, sudija nije ovaj trenutak video kao "materijal" za penal, pa je igra nastavljena, doduše bez većih protesta gostiju.

Nešto življe nego u prvom poluvremenu bilo je u nastavku, ali i dalje bez pravih prilika. Vreme je curilo, Surduličani se trudili da što pre protekne, pa je i golman Vujanac "nagrađan" žutim kartonom zbog zadržavanja lopte.

Vođstvo Radnika duplirano je u 83. minutu. Ivan Ostojić je loše reagovao, Makarić, željan dokazivanja pred publikom pred kojom je otpočeo sezonu, oduzeo mu je loptu, istrčao sam pred golmana i rutinski pogodio. U nadoknadi vremena Makarić je mogao i do još jednog pogotka, ali mu je goman Petrović skinuo zicer.

Radnički je sada 6. na tabeli Superlige, dok je Radnik 11, s tim što dobar deo mečeva 14. kola još nije odigran.

U sledećem kolu Superlige, koje se igra vikenda 2. i 3. novembra, Radnički će gostovati ekipi TSC iz Bačke Topole, dok će Radnik ugostiti Voždovac.

Superliga, 14. kolo: Radnički - Radnik 2:0 (0:1)

Stadion: Čair, Niš

Publika: 500

Glavni sudija: Milan Mitić (Leskovac)

Žuti kartoni: (Radnički) S. Đorđević, (Radnik) Marković, Vujanac

Strelci: Georgiev (45. minut), Makarić (83. minut)

Radnički: Petrović, S. Đorđević (od 73. minuta Stojanović), L. Đorđević, Ostojić, Todorovski, Sulaka, Jirka, Noma (od 55. minuta Knežević), Haskić, Pantelić, Mihajlović

Radnik: Nikolić, Kričak (od 43. minuta Đorđević), Marković, Stevanović (od 45. minuta Pejčić), Stojanović, Kostić, Mitošević, Stanisavljević, Georgiev, Danoski (od 81. minuta Tomić), Makarić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Igrač **bivši**

    09:15 // 31. 10. 2019.

    Раднички је морао да изгуби, јер је Радник поклонио Звезди бодове и то је већ виђено, а ми морамо дати Раднику да бежи из опасне зоне , цело првенство је нерегуларно и заокружено намештаљкама у којима на жалост учествује већ дужи период и Раднички као филијала Звезде, за чију се корист и **штимају резултати**и све тако у круг-криминал од лиге шта рећи друго.

  • Ouzo

    01:00 // 31. 10. 2019.

    Kokezanija,jos jednom na delu !
    Zabrinjava stil novinarke koja izvestava sa utakmica.Nema visprenost i kriticnost ostalih kolega iz JV. Neznanje ili foliranje?

  • Marko

    23:37 // 30. 10. 2019.

    Polako i on ce da odsvira svoje kad tad
    Jos malo pa ce samo familija i prijatelji iz Bugarske da dolaze na utakmice Radnickog..
    E pa vi ako ste budale punite mu dzepove jos i idite da gledate ove namestaljigo..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: