Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:42, 8. 4. 2023.

| Sport

Ekspresni povratak niškog Vinter sporta u Prvu futsal ligu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Winter sport (1)
Godinu dana nakon ispadanja, KMF "Vinter sport" ponovo u elitnom rangu; foto: KMF Vinter sport

Nakon što su prethodne godine izgubili status prvoligaša, futsaleri niškog Vinter sporta dominantno su osvojili Drugu futsal ligu i sledeće godine. U poslednjoj utakmici koju su odigrali u Nišu, uručen im je pehar, a prema rečima legende niškog futsala Radomira Denčića, sledeće sezone, pokušaće da vrate titulu u Niš posle 2002. godine i titule KMF Niša.

Polusezonu Vinter sport je završio na drugom mestu sa 7 bodova manje u odnosu na zrenjaninski SAS, dok u nastavku prvenstva sa samo jednim porazom, osvajaju ligu 15 bodova više od drugoplasirane ekipe. Sekretar kluba Denčić smatra da je za osvajanje lige bilo presudno što su imali nekoliko igrača koji su svojim kvalitetom napravili razliku u odnosu na druge ekipe.

Nakon ispadanja u Drugu futsal ligu, odlučili smo da promenimo odnos prema sudijama, jer smo u mnogim utakmicama bili oštećeni, tako da smo se isključivo uzdali u naše igrače, pojačali smo treninge i vrlo ubedljivo osvojili titulu, gde smo u drugom delu sezone imali samo jedan poraz od Kalče - kaže Denčić.

Winter sport 15 bodova više od drugoplasirane ekipe "SAS"-a iz Zrenjanina foto: KMF Vinter sport Ambicije kluba u narednoj sezoni biće osvajanje titule koju Niš čeka više od 20 godina, kaže Denčić i dodaje da će im za taj poduhvat biti potrebna nova pojačanja.

Za Prvu ligu moramo da dovedemo pojačanja kako bismo bili konkurentni, jer naše ambicije su da osvojimo ligu i Niš vratimo tamo gde mu je mesto i gde je bio pre 20 godina kada smo bili prvaci Jugoslavije. Postoje igrači na koje bi trebalo obrati pažnju u našem regionu, ali problem je u tome što je mala baza mladih igrača - rekao je Radomir Denčić.

Ukoliko u poslednjem kolu, koje se igra u subotu 8. aprila, ekipa Leskovca pobedi Banjicu, osiguraće baraž i mogućnost da se pridruži Vinter sportu u elitnom rangu.

Niška ekipa Govzdenog puka, pobedom nad Ekonomistom iz Beograda osigrala je ostanak u Drugoj futsal ligi i naredne sezone, dok će ekipa Kalče pokušati opstanak da obezbedi u poslednjem kolu kada dočekuje Spartak iz Subotice u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sportski radnik

    16:35 // 10. 5. 2023.

    Ivica je zlo futsala u Srbiji, zatvorio je krug što se tiče igrača.

  • slavko

    14:04 // 8. 4. 2023.

    Spavas li mirno gradonacelnice;)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: