Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:19, 15. 1. 2012.

| Sport

Euro 2012: Češka pobedila Nemačku

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
ep

U prvoj utakmici B grupe u niškoj hali Čair Češka pobedila Nemačku rezultatom 27:24 (15:13).

Česi su prvi upsaili pobedu u B grupi Evropskog prvenstva koje se igra u hali Čair u Nišu. Selekcija predvođena Filipom Jihom nije dozvolila Nemcima da preuzmu kontrolu igre, osim dva izjednačenja na samom startu meča. Od 6. minuta Filip, Štelih i Jiha su napravili seriju od 3:0 i time pokazali da su jedna od najozbiljnih selekcija za prolaz dalje. U 23. minutu Češka je vodila i sa 11:5, a prednost je održala do kraja prvog poluvremena.

U nastavku meča Česi su nastavili sa sigurnom i borbenom igrom i u 36. minutu imali 17:13. Tojerkauf, Fal i Klajn su golovima uspeli da se približe Češkoj na 17:16, ali usledile su nove greške nemačkih reprezentativaca čime su Česi uspeli da sačuvaju prednost. Selekcija Nemačke je imala priliku i u 44. minutu da izjednači, ali nisu imali dovoljno koncentracije. Golman Nemaca je tokom drugog poluvremena bio napribraniji, ali njegovi saigrači nisu uspeli to da iskoriste.

Na kraju, Češka je upisala prve bodove i trenutno je prva u B grupi. U drugom kolu Česi igraju sa Švedskom, a Nemačka sa Makedonijom. Ti mečevi su na programu 17. januara.

Nemačka: Hens, Genšmajer 3, Rogiš 1, Klajn 1, Fal 3, Vinček, Tojerkauf 3, Hajneveter 11 odbrana, Kristofersen, Groecki, Lihtlajn, Šprenger, Kaufman 5, Has 4.

Isključenja: 6 minuta, sedmerci: 3/6

Češka: Nočar 2, Vitek, Vrani 2, Kubeš, Motl, Jiha 7, Filip 4, Šobol, Horak 3, Mraz, Galia 1 odbrana, Juriček 3, Štelik 3, Hinek, Sklenak 3, Štohl 9 odbrana.

Isključenja: 6 minuta, sedmerci: 2/3

U toku je meč između Švedske i Makedonije.

Izjave aktera:

- Pripremali smo se za utakmicu za nemačkom. Odigrali smo dobro. Nemci su pokušali u drugom poluvremenu da se priključe, ali smo uspeli da se odbranimo - rekao je Petr Štol, golman Češke.

- Ispustili smo dobre prilike da im se približimo i preokrenemo rezultat. Bio je dobar meč, imali smo svojih šansi. Naše greške su presudile meč - rekao je Lars Kaufman, rukometaš Nemačke.

- Srećni smo što smo pobedili. Od početka priprema mislili smo samo na Nemačku, ne na Švedsku i Makedoniju. Fokus nam je bio ovaj meč. Pre dve godine na Evropskom prvenstvu nismo startovali pobedom, ali sada jesmo. Igrali smo dobro. Nemačka je dobro igrala tokom drugog poluvremena, ali smo mi imali dobar napad - rekao je Martin Litak, selektor Češke.

- Čestitam Češkoj na pobedi, bila je zaslužena. U prvih 14 minuta smo mnogo grešili, ali smo uspeli da stignemo 4-5 golova Češke. U drugom poluvremenu smo se vratili. Imali smo dosta šasni za izjednačenje, ali ih nažalost nismo iskoristili - rekao je Martin Hojberger, selektor Nemačke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: