Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:59, 16. 1. 2012.

| Sport

Euro 2012: sutra drugo kolo

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
IMG_0222

U utorak, 17. januara na programu su dve utakmice drugog kola B grupe u hali Čair. Od 18:15h sastaju se Makedonija i Nemačka, u 20:15h počinje duel Češke i Švedske.

Posle jednog dana pauze, u niškoj hali sutra su na programu mečevi drugog kola B grupe Evropskog prvenstva. Prvi meč počinje u 18:15h, a sastaju se Makedonija i Nemačka. Makedonci su juče igrali nerešeno sa Švedskom (26:26), dok je Nemačka poražena od Češke (27:24). 

Makedonci će imati veliki podršku sa tribina, ako i prvog dana, a uz navijače mogu da iznenade Nemce koji su startovali porazom.

- Nemci su neočekivano izubili od Češke, po meni. Biće interesantno, ići će na glavu, da naprave sve što mogu. Probaćemo da se odmorimo i da obradujemo naše navijače protiv Nemačke - rekao je Kiril Lazarov, najbolji igrač Makedonije.

Nemci su jedina ekipa koja je poražena u niškoj grupi i za eventualni prolaz u drugu fazu takmičenja im je potrebna pobeda protiv Makedonaca.

- Mislim da smo imali previše tehničkih grešaka. Odigrali smo dobru utakmicu, gledajući sa taktičke strane. Imali smo i šanse da pobedimo, ali ipak ova prva utakmica nije baš bila najbolja što se nas tiče. Međutim, moramo da nastavimo da igramo, da idemo uzdignute glave, jer nas čeka utakmica protiv Makedonije – rekao je Uve Genšajmer, rukometaš Nemačke.

U drugom meču drugog kola B grupe sastaju se Češka i Švedska. Taj meč počinje u 20:15h. Česi imaju dva boda nakon pobede nad Nemačkom, a trijumf nad Švedskom bi im obezbedio prolaz u drugo kolo i dao velike šanse da u Beograd odu kao lider B grupe.

- Presrećni smo što smo pobedili Nemačku, a pobeda je za mene još značajnija jer igram u Nemačkoj i poznajem sve momke iz nemačke reprezentacije i može se reći da veoma uživam u pobedi i ovom momentu. Razgovaraćemo o meču sa Švedskom kada analiziramo njihov meč protiv Makedonije. Imamo 24 časa do te utakmice, a sada ćemo se odmoriti, ručati i onda opet nazad na rukomet - rekao je uz osmeh Filip Jiha, najbolji rukometaš Češke.

Šveđani nisu iskoristili vođstvo u finišu protiv Makedonaca, pa će pokušati da se iskupe protiv motivisanih Čeha.

- Nismo zadovoljni. Izgubili smo jedan bod u utakmici protiv Makedonije. Nadali smo se da ćemo osvojiti dva boda. U utorak nas očekuje Češka, koja je savladala Nemačku, pa je sada sve malo komplikovanije. Nadam se da ćemo odigrati malo bolje protiv Češke, posebno u napadu. Ovaj nerešen rezultat biće nam znak za buđenje da odigramo bolje protiv Češke - rekao je Kim Anderson, rukometaš Švedske.

Organizatori apeluju na gledaoce i navijače da dođu ranije da se ne bi stvarale gužve ispred hale Čair. Ulica 9. brigade sutra od 15:30h do 23:30h neće biti otvorena za saobraćaj.

EHF EURO 2012 - Day 1

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: