Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:51, 24. 9. 2020.

| Sport

Evropska nedelja sporta počela vežbanjem kraj kuršumlijskog manastira

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
sportski izazov
Školski sportski dan; foto: FB Skolski sport Srbije

Nizom sportskih događaja, takmičenja i onlajn diskusija ove godine se obeležava Evropska nedelja sporta, a jedan od prvih dođaja bilo je Dan školskog sporta u manastiru kraj Kuršumlije gde su deca vežbala, ali i učila o istoriji. Sportski izazov održan je i u Pirotu, a leskovački i niški osnovci uključili su se u izazov "Trčim za školu", dok EU info kutak u Nišu organizuje "Online kafu" sa šampionkom u sportskom penjanju Stašom Gejo.

Evropska nedelja sporta se u Srbiji održava od 23. do 30. septembra u 16 gradova i opština, a u različitim događajima preko 51.000 učesnika će promovisati zdrave životne stilove.

Jedna od prvih aktivnosti bio je dan kraj manastira Sveti Nikola u Kuršumliji gde su osnovci vežbali na različitim poligonima.

Sportski izazov koji će trajati do 30. septembra počeo je juče i u centru Pirota. Izazovi ove godine zbog epidemiološke situacije neće imati takmičarski karakter, a održavaće se na Trgu pirotskih ratnika od 12 do 13 sati.

Prvog dana na programu su bili džudo i kik-boks, danas rukomet, sutra će se osnovci oprobati u stonom- tenisu i biciklizmu, a narednih dana u fudbalu, košarci, ritmičkoj gimnastici, odbojci i atletici.

Tu je i izazov “I run for school”, a među 10 osnovnih i srednjih škola učesnica izazova, dodaju, ima i onih iz Niša i Leskovca.

Obuj patike, skini aplikaciju TreninGO i priključi se izazovu „Trčim za školu” da školama u Srbiji pomogneš da dobiju sportsku opremu i rekvizite za časove fizičkog vaspitanja - pozivaju iz EU info centra.

Delegacija EU u Srbiji će nagraditi škole sa najvećim brojem pređenih kilometara - za 1. mesto 300.000 dinara, 2. mesto 200.000 dinara, a trećeplasiranoj školi otići će 100.000 dinara, kažu organizatori.

U okviru obeležavanja Evropske nedelje sporta, EU info kutak u Nišu 28. septembra od 18 sati organizuje „Online kafu“ sa velikom šampionkom u sportskom penjanju Stašom Gejo. Razgovor će biti emitovan uživo na FB stranici EU info kutka.

Na rasporedu obeležavanja je kampanja “Online fitness izazovi” i obeležava se onlajn. Prati je haštag #BeActiveAtHome, a program će biti na Instagram profilu EU u Srbiji od 23 do 30. septembra.

Pridružite nam se na @eusrbija. Vežbajte svakog dana sa Unjom Grin @unja_green, Anom Popović @ananana_14 i Đurom Fiskulturom @djurafi skultura i osvojite specijalne nagrade - pozivaju iz EU info centra.

Nacionalni koordinatori kampanje ENS2020 u Srbiji su Olimpijski komitet Srbije (OKS) i Ministarstvo omladine i sporta, uz podršku Evropske unije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: