Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Evropsko prvenstvo

  • EURO 2024

    EURO 2024: Južnjaci nikad brojniji u reprezentaciji koja nastupa na Evropskom prvenstvu u fudbalu

    Večeras od 21 sat fudbalska reprezzentacija Srbija protiv Engleske počinje takmičenje na Evropskom prvenstvu koje se održava u Nemačkoj, a u timu naše zemlje su četvorice južnjaka - selektor Dragan Stojković Piksi, pomoćni trener Bratislav Živković i igrači Andrija Živković i Ivan Ilić. Ovo je šesti nastup naše reprezentacije na evropskim šampionatima, kao naslednika Jugoslavije, a tokom istorije dresove naše države nosili su Nišlija Dragan Stojković, Piroćanac Jovan Stanković i Dragan Holcer koji je detinjstvo i deo mladosti proveo u Nišu.

    (4) detaljnije
  • kajak kanu gusar 1

    Nišlije kreirale istorijski uspeh u kajaku na divljim vodama

    Na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, na timskoj trci 3xK1 u olimpijskom kajak-slalomu, tim iz Srbije koji su činila i dvojica članova Kajak-kanu kluba Gusar iz Niša, osvojio je deveto mesto što je istorijski uspeh srpskih kajakaša na divljim vodama.

    (2) detaljnije
  • stefan stanojevic

    Mladi karatista iz Niša brani boje Srbije u Hrvatskoj

    Višestruki prvak Srbije u svim uzrasnim kategorijama Stefan Stanojević, član Karate kluba Niš, nastupiće na Evropskom prvenstvu koje se do nedelje, 12. maja održava u Hrvatskoj. On će nastupiti u borbama u kategoriji do 60 kg.

    detaljnije
  • iva petrovic, tekvondo 2

    Nišlijka u timu Srbije na Evropskom prvenstvu u tekvondou

    Najmlađa takmičarka reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu koje će biti održano u Beogradu biće Iva Petrović, članica Tekvondo kluba Asteriks iz Niša. Najbolja mlada sportistkinja Niša za 2020. godinu kaže da ovu ekipu Srbije vode želja, motivacija i energija.

    (2) detaljnije
  • streljastvo, foto Lidija Mihajlovic 2

    Nišlijka šampionka Evrope u streljaštvu

    U timu sa Aleksandrom Havran iz Novog Sada i Emilijom Ponjavić iz Trstenika, Nišlijka Ljiljana Cvetković, članica Streljačkog kluba Niš 1881, osvojila je prvo mesto i zlatne medalje u ekipnoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

    (2) detaljnije
  • strelicarstvo

    Niški streličari ispisali istoriju - osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu

    Srpski streličari u seniorskoj konkurenciji po prvi put su osvojili medalje sa Evropskog prvenstva, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, a deo muškog tima bila su dva člana Streličarskog kluba Niš - Dejan Stojanović i Dragoljub Majović.

    (1) detaljnije
  • Miodrag Perunović šahista

    Nišlija doneo Srbiji evropsku titulu u šahu posle 44 godine

    U konkurenciji 38 zemalja, posle 9 rundi, reprezentacija Srbije, čiji je selektor Nišija Miodrag Perunović, a trener Miloš Perunović, osvojila je titulu prvaka Evrope i tako posle 44 godine naša država je na vrhu Starog kontinenta.

    (11) detaljnije
  • leskovac, fudbal, reprezentacija, foto fss

    Srbija iz Leskovca otišla u Evropu

    Posle 24 godine reprezentacija naše zemlje biće na Evropskom prvenstvu, a to su fudbaleri Srbije obezbedili u Leskovcu remijem sa Bugarskom (2:2). Srbija, koju sa klupe vodi Nišlija Dragan Stojković Piksi, imala je podršku punih tribina stadiona "Dubočica".

    (15) detaljnije
  • Igor Vračar, EJC U 23

    Najveći uspeh niškog džudoa - borac Kinezisa osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu

    "Bronzana je, ali je nama zlatna", ovim rečima je trener Nikola Milošević opisao najveći uspeh Džudo kluba Kinezis iz Niša, a i ovog grada, koji je napravio takmičar Igor Vračar na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore. Vračar je u konkurenciji preko 100 kg osvojio treće mesto, a kaže da je ovo samo jedna u nizu velikih medalja koje dolaze.

    (4) detaljnije
  • tekvondo klub fenix

    Još jedna evropska medalja za Niš u tekvondou

    Pored srebrne medalje mlade Teodore Jovanović, sa Evropskog prvenstva za kadete u tekvondou u Niš stiže i bronzana medalja koju je osvojio 11-godišnji član Tekvondo kluba Feniks bulevar Jakov Đorđević u kategoriji do 40 kg.

    (2) detaljnije
  • kik boks reprezentacija srbije, foto kik boks nis

    Šestoro Nišlija na juniorskom Evropskom prvenstvu u kik-boksu

    Svetski šampioni Nada Krivačević i Janja Savić, vicešampion sveta Ivan Krivačević, kao i Jovan Stevanović, Pavle Mitrović i Vuk Đorđević predstavljaće svoj Niš i Srbiju na Evropskom prvenstvu u kik-boksu koje će od 26. avgusta do 3. septembra biti održano u Turskoj. Selektor Srbije i trener iz Niša Srđan Radulović kaže da očekuje dobre rezultate svih 26 takmičara koji će nastupati pod zastavom Srbije.

    detaljnije
  • KSS

    Košarkaši Srbije večeras protiv Nemačke u polufinalu Evropskog prvenstva

    Nakon što su u četvrfinalu ubedljivo savladali Izrael, košarkaši Srbije do 18 godina večeras se u polufinalu Evropskog prvenstva sastaju sa reprezentacijom Nemačke. Utakmica se igra u halu Čair u Nišu, a početak je zakazan za 20:30.

    (1) detaljnije
  • hala cair, kisa, prokisnjavanje, foto ljubica jocic

    Prokišnjavaju hala "Čair" i sala u Durlanu, prekinute košarkaške utakmice na EP-u

    Sedam sekundi pre kraja prve četvrtine utakmice između Grčke i Italije na Evropskom prvenstvu za juniore u Nišu prekinuta je zbog povrede italijanskog košarkaša, ali je u tom trenutku počelo prokišnjavanje hale "Čair" i nakon malo više od 45 minuta pauze, meč je nastavljen. Prokišnjavala je i sala OŠ "Mika Antić", zbog čega su se neki košarkaši i okliznuli, pa je na desetak minuta prekinuta i utakmica između Poljske i Turske.

    (22) detaljnije
  • Uroš Živanović

    Srebro i bronza za Leskovčanina na Evropskom juniorskom prvenstvu

    U Beogradu je juče završeno Evropsko prvenstvo za plivače uzrasta od 14 do 18 godina, a sa dve medalje okitio se i član Plivačkog kluba Dubočica Uroš Živanović. On je na 50 metara prsno osvojio srebrnu medalju, dok se na najniži stepenik pobedničkog postolja popeo na duplo dužoj deonici.

    detaljnije
  • Košarka

    Evropsko prvenstvo za košarkaške juniore traži volontere

    Mladi od 15 do 30 godina koji žele da budu deo košarkaškog Evropskog prvenstva za juniore, koje će od 22. do 30. jula biti održano u Nišu, mogu se prijaviti za volontiranje. Više od 70 volontera i volonterki će, dodaju organizatori, dobiti priliku da budu u organizaciji jednog od najvećih sportskih događaja u Nišu.

    (2) detaljnije
  • Mina Đorđević

    Aleksinčanka brani boje Srbije na košarkaškom Evropskom prvenstvu

    Košarkašice Srbije će danas od 15 sati protiv Turske krenuti u odbranu titule prvaka Evrope, a u timu Marine Maljković nalazi se i, osvajačica Evrolige sa Fenerbahčeom, Aleksinčanka Mina Đorđević.

    detaljnije
  • košarka

    Finska i Slovenija otvaraju Evropsko prvenstvo u Nišu

    Prvi meč na košarkaškom Evropskom prvenstvu za juniore, koje će za 39 dana početi u Nišu, odigraće selekcije Finske i Slovenije 22. jula od 13 sati u sali Osnovne škole "Mika Antić" koja je trenutno pod rekonstrukcijom. Srbija tog dana od 20:30 igra protiv Češke u hali "Čair", a ulaznice će biti, prema podacima sa sajta Svetske košarkaške federacije, prodavane na blagajnama sala.

    (2) detaljnije
  • IMG-400db31302f7028908be1aa77e13f5b5-V

    Karatisti leskovačkog UNSU-a na Evropskom prvenstvu osvojili 48 medalja

    U Beogradu je tokom prošlog vikenda održano Evropsko prvenstvo u tradicionalnom karateu, a borci leskovačkog UNSU-a okitili su se sa 25 zlatnih, 14 srebrnih i 9 bronzanih medalja.

    detaljnije
  • OŠ Mika ANtić

    Novinari pozvani na potpisivanje sporazuma za EP - događaj otkazan, gradonačelnica se nije pojavila

    Obilazak radova u sali Osnovne škole "Mika Antić" i potpisivanje sporazuma o organizaciji Evropskog prvenstva u košarci za juniore bili su najavljeni za danas u 13 sati, ali nakon 15 minuta čekanja - događaj na koji su medije pozvali iz Gradske kuće u Nišu je otkazan jer će potpisivanje biti obavljeno u Gradskoj kući bez novinara. Kod škole u Durlanu bili su predstavnici KSS-a, direktor KLER-a, gradski većnik, pomoćnica gradonačelnice, šefica Kabineta i drugi koji prate rad gradonačelnice, ali Dragana Sotirovski se nije pojavila.

    (5) detaljnije
  • OŠ Mika Antić1; foto: Stranka slobode i pravde

    Grad uveo izvođača radova u školu "Mika Antić"

    Na početku konferencije za medije, čiji je poziv objavljen na zvaničnom sajtu Grada manje od četiri sata od događaja, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da smatra da je važno da obavesti novinare da su juče uveli izvođača radova u školu "Mika Antić", čija rekonstrukcija košta oko 300.000 evra, ali i da će deo od prodatih ulaznica ići u humanitarne svrhe.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: