Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 29. 2. 2016.

| Sport

FIFA gradi novi stadion leskovačke Dubočice?

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
dubocica-stadion.jpg
Nema potvrde od gradskih zvaničnika za izgradnju stadiona sredstvima FIFA-e; foto: D.M.

Predsednik Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga Dragan Stojiljković saopštio je da je u planu da se ove godine gradski stadion Dubočice renovira sredstvima FIFA-e.

Ova informacija koju niko od gradskih zvaničnika još nije potvrdio, sa jedne strane je naišla na odobravanje, a sa druge na podsmeh sportskih radnika baš u trenutku kada se lokalna samouprava bori za stadion gradu i dok sa njega lopovi odnose sve što im dođe “pod ruku”. 2 Opustošene svlačionice Dubočice; foto: D.M.

U Fudbalskom savezu Jablaničkog okruga kažu da je zamisao da se na pomoćnom terenu koji koristi Romski fudbalski klub Veternica napravi veliki teren sa veštačkom travom, što je izazvalo revolt pojedinih predsednika klubova.

Ne možemo da tražimo da nam neko ulaže u selo dok prvo ne uredimo gradski stadion koji nemamo, a koji može da omogući razvojnu fudbalsku priču koju pokušavamo da kreiramo na nivou celog grada. Tu će se dešavati sve druge stvari. Taj stadion nije vlasništvo FK Dubočice, već Grada Leskovca i, verovatno, Gradskog fudbalskog saveza - kazao je Stojiljković.


Rešenje ulaganje u male terene?

Predsednik leskovačke Morave Miloš Jović pak insistira da se novčana sredstva ulože u obnovu malih terena.

Nije baš istina da nemamo normalan stadion. Šta fali “Lemindovom” terenu? A naši tereni su u rasulu - tvrdi Jović.

U OFK Morava se ipak žale na uslove u kojima treniraju jer svaki put nakon obilnije kiše ili snega, na terenu ovog kluba se formira oveće jezero i igralište je neupotrebljivo za fudbal.

Sanacija terena je hitno potrebna. Problem je u atmosferskoj vodi koja se sliva direktno na igralište sa strane zgrade “Mašinoteksa” jer kanalizacija u ovom potezu nije završena - objašnjavaju iz Uprave Morave.


3 Stojiljković tvrdi da će se stadion rekonstruisati sredstvima FIFA-e; foto: D.M.Gde je nestao LED semafor sa stadiona?

Stadion Dubočice je poveren na čuvanje novoformiranom Gradskom fudbalskom klubu Dubočica. Uprava se žali da su stalno na meti vandala i lopova, a pre 2 meseca sa stadiona je nestao i LED semafor koji je prikazivao rezultate odigranih utakmica, plaćen od strane lokalne samouprave skoro pola miliona dinara.

Skinut je bez ikakvog objašnjenja, a u upravi Gradskog fudbalskog kluba Dubočica jedni tvrde da su semafor “sklonili na sigurno” kako ga ne bi odneli lopovi, dok drugi kažu da je pomeren kako ga ne bi odneli privatni izvršitelji na ime dugovanja prema fudbalerima.

Primetili smo da se nešto čudno dešava, da je neko presekao kablove na semaforu i onda smo morali da ga skinemo. Dali smo za to nalog Javnom preduzeću “Dom” i imamo i revers da su ga oni skladištili - objašnjava Jovan Nikolić iz Dubočice.

On tvrdi da je gradski stadion često na udaru vandala i kradljivaca. 4 Mesto gde se nalazio LED semafor plaćen skoro pola miliona dinara; foto: D.M.

Samo u poslednjih 10 godina policija je reagovala na pedesetak prijava. Krali su nam zavese, kablove, čak i garderobu. Igračima su za vreme treninga nestajale dukserice, trenerke, patike… Nekada budu uhvaćeni, nekada ne - jada se direktor Dubočice.

U isto vreme nam pokazuje i kako izgledaju potpuno “očerupane” prostorije u kojima se nalazio magacin ovog fudbalskog kluba – goli zidovi, bez prozora i vrata.

Ovog vikenda su obili katanac na svlačionici ŽFK “Lavice”. Nestale su nam i kosilice - tvrdi Nikolić.


5 Nikolić pokazuje pokidane kablove na stadionu; foto: D.M.Niko ne zna koliko su dužni

Predsednik Gradskog fudbalskog kluba Dubočica Dejan Đorđević nam takođe potvrđuje da je semafor dat na čuvanje Javnom preduzeću “Dom”, ali iz sasvim drugog razloga.

Da ga ne bi odneli privatni izvršitelji. Dug prethodnog kluba “Dubočica 1923” prema upravi, radnicima i igračima se meri na desetine miliona. Desetak bivših fudbalera ih je tužilo za neisplaćene zarade, pa smo morali da sklonimo semafor jer to je jedino vredno što bi mogli da odnesu - kaže nam Đorđević.

Prethodni fudbalski klub koji je rukovodio stadionom Dubočica 1923, ugašen je zbog enormnih dugovanja koje lokalna samouprava nije želela da izmiri. Nakon toga je pokrenut spor pred javnim prvobraniocem da se stadion vrati Gradu, a prošle godine je formiran GFK Dubočica kome je dozvoljeno da koristi stadion za treninge i utakmice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ej muko naša,

    11:54 // 29. 2. 2016.

    dok se neko bori da isčupa po koju paricu, do tada većina lupa šakom u sto i viče "NE, nećete nas prevariti, znamo šta je bolje po nas i šta je bitnije", a kada parice odu na drugu stranu, tamo gde su ljudi korektniji, onda su krivi svi, samo ne večiti negativci. Ako neko daje pare, uzmi, ne pokušavj da se ugradiš, nego bar uradi nešto korisno za neko naselje ili selo i kulturno se zahvali.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: