Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:10, 3. 5. 2020.

| Sport

FK Radnički Niš: Ako se ne igra svih 11 kola, izlazimo sa drugom postavom

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Stadion Čair
Ako se igra samo 4 kola, Radnički razmišlja da ousti omladince da igraju; foto: Vanja Keser

Odigravanje preostala četiri kola regularnog dela prvenstva, ali bez plej-ofa, jedan je od scenarija koji se pominje za epilog ovogodišnjeg izdanja fudbalske Superlige. Niški Radnički se snažno protivi ovakvoj odluci, pa u saopštenju navode da neće pristati na to, a svoje protivljenje će iskazati igranjem sa drugom postavom.

Sa dozvolom Vlade Srbije za treninge fudbalski klubovi se sve glasnije pitaju kada će i kako nastaviti sezonu, a pominje se nekoliko scenarija, doduše nijedan na zvaničnom sajtu Superlige. Jedan od najčešće pominjanih je odigravanje preostala četiri kola regularnog dela, ali ne i plej-ofa i plej-auta.

Ukoliko bi igranje svih 11 kola dovelo u opasnost igrače i stručni štab, navodi vršilac dužnosti predsednika kluba Dragan Marković, trebalo bi priznati aktuelni poredak. Vlada dozvolila održavanje treninga, zbog jenjavanja epidemije.

U skladu sa tim i Zakonom o sportu, ne slažemo se pokušajem kršenja propisa i legalizovanja neregularnih predloga pojedinih klubova, koji žele da se skrati prvenstvo. Ako se steknu uslovi da se nastavi prvenstvo, vremena ima da se ono odigra u punom kapacitetu do kraja i da se regularno završi kako je i do sada bilo. Ukoliko Vlada donese bilo koji zakonski akt i Skupština to potvrdi, kao što se desilo u Francuskoj i Holandiji, mi ćemo to poštovati, a u suprotnom, ako preovlada stav da se igraju još samo četiri kola mi ćemo igrati sa drugim timom i na taj način pokazati nezadovoljstvo i neslaganje sa takvom odlukom - kaže Marković.

Proglašenjem kraja sezone, što je malo verovatno s obzirom na to da su treninzi na otvorenom dozvoljeni, Radnički bi sezonu završio kao 6. i ne bi uspeo da se treću godinu zaredom plasira u kvalifikacije za Ligu Evrope. On je sada osam bodova daleko od željene 4. pozicije, a ukoliko se igra samo četiri kola, šanse da je se domogne postaće znatno manje.

Predsednik Skupštine niškog superligaša Radan Ilić naglašava da menjanje pravila nije regularno, kao i da ako se igraju samo četiri kola, ona neće mnogo promeniti na tabeli, samim tim neće ni biti mnogo interesantni publici, a trošiće resurse klubova.

Smatram da je u interesu srpskog fudbala i svih klubova, da se prvenstvo završi pod uslovima koji su propisani pravilnicima FSS i koji su važili i još uvek važe. Samo tako bi svi klubovi bili u ravnopravnom položaju, sačuvala bi se regularnost, a igrači u našim klubovima dobili bi priliku da se kroz takmičenje u narednih 11 kola vrate u formu u kojoj su bili pre pandemije koronavirusa. To bi uostalom bilo od ogromnog značaja i za naše predstavnike u evropskim takmičenjima, jer bi u te mečeve ušli potpuno fizički spremni - rekao je Ilić.

U slučaju da se ipak na ovaj način završi sezona, Radnički će, kaže Ilić, razmotriti opciju da četiri kola odigra sa fudbalerima iz Omladinske škole.

Inače, o tome kako je cela situacija uticala na funkcionisanje FK Radnički ne zna se gotovo ništa, jer je ovo drugo saopštenje koje su poslali od uvođenja vanrednog stanja, s tim da je prethodno bilo o 97. rođendanu kluba. Ni pokušaji Južnih vesti da saznaju više o finansijskom stanju u klubu nisu urodili plodom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djunta

    19:51 // 4. 5. 2020.

    Ej, pitajte prvo Kokezu i zvezdu,oni kako kazu !

  • Marko

    17:17 // 3. 5. 2020.

    Ako već postoje pravila koje je propisao fudbalski savez Srbije, onda treba po njima i postupiti. Prvenstvo treba ili prekinuti ili odigrati svih 11 kola...Po medijima se provlaci priča bivseg trenera radnickog a sadasnjeg Vojvodine da postoji opasnost od povreda fudbalera i da bi u interesu svih klubova bilo da se odigraju samo 4 kola jer bi se time zastitili fudbaleri od povreda. Bez komentara

  • Bulevar Niš

    16:57 // 3. 5. 2020.

    Napred Real !!!! MJ

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: