Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

FK Radnički Niš

  • radnicki, nis, foto jelena misic

    Niški Radnički poražen u Pančevu, Trajković najavio odlazak iz srpskog fudbala

    Drugi put zaredom fudbaleri Radničkog poraženi su u Superligi - Železničar je poveo, Nišlije preokrenule, pa primile sporan gol, a na kraju Pančevci golom u nadoknadi zabeležili trijumf rezultatom 3:2. Šef stručnog štaba Radničkog Nikola Trajković izjavio nakon meča da odlazi iz srpskog fudbala, zauvek.

    (6) detaljnije
  • Nikola Trajković

    Trajković: "Ovo nije trka na 100 metara, već maraton"

    Posle poraza od poslednjeplasiranog surduličkog Radnika igrači Radničkog iz Niša igraju sa pretposlednjim Železničarom iz Pančeva u 24. kolu Superlige. Meč je u subotu, 9. marta u Pančevu, a šef stručnog štaba Nišlija Nikola Trajković kaže da ništa nije izgubljeno i da "imaju još petnaestak utakmica do kraja, a moraju biti pravi u svakoj narednoj".

    (8) detaljnije
  • radnik, radnicki, foto jelena misic

    Posle dva trijumfa, poraz Radničkog od poslednjeg - surdulički Radnik slavio na "Čairu"

    Nisu uspeli fudbaleri niškog Radničkog da materijalizuju dva vezana trijumfa pošto su na svom terenu rezultatom 3:0 (0:0) poraženi od poslednjeplasiranog Radnika iz Surdulice kome je to druga pobeda ove sezone.

    (38) detaljnije
  • Radnički

    Derbi juga u nedelju u Nišu - Radnički dočekuje Radnik

    Nakon dve vezane pobede fudbalere Radničkog očekuje duel sa surduličkim Radnikom, poslednjeplasiranim timom Superlige, a taj susret 23. kola elitnog ranga je u nedelju, 3. marta na stadionu "Čair". U niškom taboru se nadaju nastavku dobre serije, a iz komšijskog kažu da ih očekuje veliki izazov.

    (6) detaljnije
  • Radnicki

    Druga pobeda zaredom niškog Radničkog - pao IMT u Beogradu

    Prvi put ove sezone Radnički iz Niša zabeležio je drugu pobedu u nizu, a drugi put u Superligi Nišlije su savladale IMT. U 22. kolu Superlige "Real sa Nišave" je rezultatom 3:0 (0:0) slavio u Beogradu, pa se sa 23 boda trenutno nalazi na 12. poziciji na tabeli.

    (10) detaljnije
  • fudbal, sudija

    Zbog gađanja sudija i komentarisanja suđenja protiv Radničkog pokrenuti postupci

    Protiv Fudbalskog kluba Radnički iz Niša pokrenuti su postupci zbog komentrisanja suđenja i zbog propusta u organizaciji meča sa Javorom nakon kog su glavni sudija Momčilo Marković i sudije polivani vodom i sokovima i gađani sitnim predmetima, prenosi Sport klub. Iz Fudbalskog saveza Srbije ne odgovaraju na pitanja, a eventualne odluke o kaznama se očekuju na narednoj sednici Disciplinske i etičke komisije.

    (3) detaljnije
  • nikola trajkovic, radnicki, foto jelena misic

    Trajković: Svaka naredna utakmica Radničkog nosi 6 bodova"

    Pred Radničkim je niz utakmica protiv rivala iz donjeg dela tabele, a kako ističe Nikola Trajković, šef stručnog štaba kluba iz Niša, "svaka od tih utakmica ne nosi tri boda, nego šest". Novo, 22. kolo Superlige otvoriće u petak, 23. februara duel beogradskog IMT-a i Radničkog, a Trajković dodaje da je takmičarski cilj trenutno ispred igračkog.

    (2) detaljnije
  • kup koraća

    NPS: Svedoci smo gašenja ili urušavanja klubova koji su proslavili Niš

    Velika izdavanja para za organizaciju Kupa Radivoja Koraća bez niških klubova, gašenje Rukometnog kluba Železničar, loše stanje klubova u vaterpolu i košarci, odluka da se klubu gradskog većnika iz budžeta da milion dinara razlozi su, prema Milanu Milenkoviću iz Narodnog pokreta Srbije, što su sportski klubovi u Nišu uništeni. Narodni pokret Srbije u Nišu se, dodaje, zbog ovakvog stanja u niškom sportu programski zalaže da izdvajanja iz budžeta butu 4 puta veća.

    (6) detaljnije
  • fk radnicki, pobeda, foto jelena misic

    Radnički: Ako smetamo kombinacijama, kažite, istupamo iz Superlige

    Nezadovoljni suđenjem Momčila Markovića na meču sa Javorom koji je Radnički dobio rezultatom 1:0 Uprava kluba iz Niša reagovala je saopštenjem u kom tvrdi da klub "očigledno nikada ne može da dobije protivnika kada sudi Marković" i da, "ako smeta tim i takvim kombinacijama, želeli bi da im se to i saopšti, klub će sam istupiti iz Superlige". Niški klub tvrdi da je glavni sudija imao i verbalni sukob sa decom koja su bila na tribini "Čaira", a da li će ovaj meč biti "pod lupom" i hoće li odgovoriti Sudijska komisija pitanja su koja su novinari poslali Fudbalskom savezu Srbije.

    (13) detaljnije
  • bamidele, radnicki, foto jelena misic

    Radnički golom Bamidelea slavio na "Čairu" - peti trijumf Nišlija u sezoni

    Na drugom meču zaredom novajlija, a može se sada reći i pojačanje Radničkog, Jusuf Bamidele postigao je gol, a pogodak Nigerijca u 25. minutu doneo je pobedu ekipi iz Niša (1:0) nad Javorom iz Ivanjice. Radnički se trijumfom u 21. kolu Superlige popeo za jednu poziciju na tabeli i sada je 14. što je iznad zone ispadanja. Uz pobedu Nišlija, utakmicu obeležili pas koji je ušetao na teren, semafori koji ne rade i poruka "meraklija" zbog Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

    (11) detaljnije
  • Radnički Niš (3)

    Radnički želi da protiv Javora na "Čairu" popravi utisak sa početka prolećnog dela sezone

    Želju da vrati Javoru za poraz u jesenjem delu sezone (1:0) i da popravi utisak sa početka ove polusezone nakon poraza od Radničkog u Kragujevcu (3:2) imaju fudbaleri i stručni štab Radničkog iz Niša. U nedelju, 18. februara od 17 sati "Real sa Nišave" će ugostiti Javor i pokušati da upiše prve bodove u 2024. godini.

    (5) detaljnije
  • Ja sam tu da se borim za tebe, Radnicki, stadion, foto Ljubica Jocic

    Čolović stigao u niški Radnički u finiš prelaznog roka

    Doskorašnji fudbaler Radničkog iz Kragujevca Stefan Čolović deseto je zimsko pojačanje Radničkog iz Niša, a klub sa "Čaira" će registrovati i Denisa Stojkovića, 21-godišnjeg vezistu i nekadašnjeg člana Partizana.

    (3) detaljnije
  • Radnički Niš

    Poraz niškog Radničkog na početku prolećnog dela sezone

    Nije uspeo niški Radnički da upiše trijumf u 20. kolu Superlige pošto je u Kragujevcu poražen od imenjaka rezultatom 3:2 (1:0). Nišlije su oba gola postigle u poslednjih 20 minuta meča, ali nisu uspele da izvuku makar remi.

    (14) detaljnije
  • Radnički Niš (3)

    Radnički u Kragujevcu počinje prolećni deo sezone

    Sa dosta promenjenim timom u odnosu na kraj prošle polusezone, sa trenerom koji je započeo sezoni na klupi, ali je otišao posle 14 kola, ali i sa željom da što pre osigura opstanak Radnički počinje prolećni deo sezone u Superligi. Prvi zvanični meč ove godine Nišlije igraju u nedelju, 11. februara u Kragujevca protiv Radničkog.

    (2) detaljnije
  • Bratislav Ristić

    Sportski direktor niškog Radničkog posle mesec i po dana podneo ostavku

    Došao je tiho, ostvario prelazni rok kojim je zadovoljan stručni štab, a otišao isto tiho - obratio se igračima dva dana pred nastavak sezone i poslao poruke članovima Uprave. Ovako je posle skoro mesec dana na funkciji sportskog direktora Radničkog iz kluba sa "Čaira" otišao Bratislav Ristić.

    (12) detaljnije
  • Icepi gi svi, Radnicki, stadion, foto Ljubica Jocic

    Radnički i Radnik - šta (ne) mogu u nastavku šampionata

    Posle nepuna dva meseca za vikend se na fudbalske terene širom Srbije vraćaju ekipe Superlige, a jug Srbije će u narednim mesecima saznati da li će i dalje imati dva predstavnika u elitnom rangu. Radnički iz Niša i Radnik iz Surdulice trenutno zauzimaju poslednje dve pozicije, a do početka plej-ofa i plej-auta ostalo je još 11 kola. Surduličani u petak, 9. februara dočekuju Čukarički, a Nišlije dva dana kasnije igraju sa Radničkim u Kragujevcu.

    (2) detaljnije
  • stadion cair, reflektori, foto aleksandar kostic

    Jusuf Bamidele dobio vizu i stiže u Radnički iz Niša

    Krilni napadač iz Nigerije 22-godišnji Jusuf Bamidele, poznatiji kao Dele, biće novi član Radničkog iz Niša, kažu u klubu. On je čekao vizu za Srbiju, a očekuje se da stigne u četvrtak, tri dana pre nastavka sezone u Superligi.

    (10) detaljnije
  • radnički

    Remi niškog Radničkog u poslednjem meču na pripremama u Turskoj

    Fudbaleri Radničkog iz Niša odigrali su nerešeno (1:1) sa bugarskom Ardom u poslednjem pripremnom meču u Turskoj. Trener niškog tima Nikola Trajković kaže da misli da su "odradili dobar posao na pripremama i da su igrači profesionalno izvršili sve što su od njih zahtevali".

    (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: