Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:21, 14. 5. 2013.

FK Radnički u rasulu

490x370-igraci-radnickog.jpg Foto: Stefan Komadinić

Fudbalski klub Radnički je ostao bez trenera prvog tima, već mesec dana je bez članova Uprave, Skupština kluba još nije zakazana, igračima kasne plate, a nekoliko njih je izbačeno iz stanova i bili su prinuđeni da odu iz Niša.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • bubo

    17:07 // 14. 5. 2013.

    gradonacelnik je operisan od sporta, a ocigledno i zivota. Vise se pita djubretar iz gorice nego on.

  • šonex

    17:11 // 14. 5. 2013.

    bruka ,bruka ,bruka ... Kk Konstsntin,Rk Zeleznicar,Fk Radnicki otislo je sve u ....3 grad u zemlji ,a ovako da propada sport

  • Kursula

    17:24 // 14. 5. 2013.

    E pa ako se za nesto u ovom gradu pitaju ovakvi kao Ovaj Pesic(preletac) treba sve da probadne a ne samo Radnicki!

  • Златко Нечевски

    17:32 // 14. 5. 2013.

    Neka neko od vođa Meraklija hitno zakaže u PU Niš protestni skup u ulici 7. Jula, ispred prostorija u kojima borave gradski većnici i Gradonačelnik. Da se svi kojima je Radnički u srcu priključe tom skupu. Da se dostojanstveno, navijački, nišliski stavi do znanja prvim ljudima grada da Radnički treba ovom gradu! Da se čuje i da se vidi da je Niš za Radnički!!!

    • Zoran Jovanović

      00:19 // 15. 5. 2013.

      Vi svoju ljubav pokazite na stadionu gde je mesto navijacima a ne ispred gradonacelnikove kuce. Jer niko ko je sada u njoj nije kriv za ovo stanje Radnickog nego oni koji su sklapali ugovore i dogovore sa igracima i ako se znalo da je nemoguce isplatiti iste. Racun je u blokadi od Marta meseca zbog toga a ne zbog Gradonacelnika i gradskih vecnika.

    • Meraklija iz centar

      12:42 // 15. 5. 2013.

      to bi bila prava stvar,da gospoda iz grada vide da nije sve tako savrseno kako zele da predstave u ovom gradu.svidja mi se sto ovo predlaze neko od malo starijih ljudi,da se ne desi da neki "dusebriznici" kazu kako su to organizovali "huligani","neradnici","balavci koji hoce da kradu i ruse"!odlicna ideja za mobilizaciju meraklija,i da se pokaze da ovaj grad navija za radnicki,kao jedini preostali niski sportski brend u nekoj sportskoj superligi!

  • Nislija

    18:02 // 14. 5. 2013.

    Bice bolje nislije,nedamo nas klub! VOLIMO TE RADNICKI MI.

  • PN

    18:57 // 14. 5. 2013.

    Ajmo organizacija u Nisu od vrata do vrata(da se niko ne ugradjuje) svako po 1 evro i na konju smo!
    Ako si Nislija ti budi Meraklija!

    • paparazzo

      14:06 // 15. 5. 2013.

      recimo da Niš ima 500 000 stanovnika,to je pola miliona eura-jel znaš ti prijatelju koliko je to trave....??????

  • mile

    19:07 // 14. 5. 2013.

    Mislim da naslov nije primeren funkciji koju autor ima u gorepomenutom klubu.Hvala.

  • poruka sa juga

    19:49 // 14. 5. 2013.

    Jedva smo cekali da vidimo ledja prosloj vlasti , ali izgleda da nas je zadezilo nesto mnogo gore!!!!!

    • Zoran Jovanović

      00:20 // 15. 5. 2013.

      a kakve veze ima vlast sa time sto su sklapani nerealni ugovori sa igracima i sto zbog neizmirenih dugovanja samo stizu tuzbe,a kada se zavrsi ova sezona tek ce doci jos?

    • Neko Drugi

      12:38 // 15. 5. 2013.

      @Zoran Jovanović-a sta je,kad je vec branis,nova vlast uradila za FK Radnicki,i uopste za sport u Nisu? Jedna velika NULA!

    • Zoran Jovanović

      14:40 // 15. 5. 2013.

      @neko drugi
      Iz budzeta se izdvajaju pare za klub kao nikad do sada, ali superligas ne sme da se oslanja na grad, potreban je sponzor. I ako se ne placaju sudije i delegati potreban je neko zbog plata i premija, jer zbog tuzbi koje sam vec pomenuo Radnicki ne moze da zivi i funkcionise to je problem koji vi svi ocigledno ne mozete da razumete, samo mozete da mrzite nekog ko nije kriv ni trunku.

    • cirkus

      18:11 // 16. 5. 2013.

      Gospodine Zorane, ocigledno ste veliki simpatizer vladajucepartije,Sta je FK Jagodina uradila ove sezone, igrace Evropu, a koji je njen sponzor!Gospodin Palma je za 10 dana podigao reflektore iy temelja kako bi odigrlai utakmicu sa Partiynaom u vecernjem terminu,Za niske reflektore je potrebno samo zameniti sijelice i uraditimale elektornske dopune, ali ni dan danas niko to nije uradio,Palma voli svoj klub i nalazi novac na sve nacine ukljucujuci i pregovore sa sponzorima,a ko pregovara u nisu,nekomu ni da nas zaprase od napada komaraca nego cekaju tender.uzas

  • pera

    20:45 // 14. 5. 2013.

    spontani protest ispred gradske kuce,samo vreme i dan recite

  • nislija

    20:47 // 14. 5. 2013.

    Ovo je katastrofa !!! Izgleda su se i meraklije pomirile se sa tim. :( Da nije tako koliko nocas bi bilo 5 000 ljudi ispred kabineta gradskih rukovodioca sa jednim jedinim zahtevom: SPASITE NAS ! Nislije cute dok nam se gasi Radnicki :(

  • Aleksa Žunić

    20:54 // 14. 5. 2013.

    Zašto bi grad organizovao izbornu skupštinu, pa Radnički je, barem koliko ja znam, udruženje gradjana, a ne gradsko javno preduzeće. Pretpostavljam i da ima Statut kojim je definisan izbor Skupštine, Upravnog odbora i predsednika kluba.
    Svi očekuju da novi predsedik reši sve problem. Dok dugovanja kluba, koja će izvesnno samo rasti, ne budu rešena, dok god Radnički duguje koliko duguje, svejedno je ko je predsednik, osim ako nema čarobni štapić ili novac da pokrije celokupni minus. U protivnom imaćemo situaciju, kao i do sada: dolazi novi predsednik, stižu obećanja o povratku na stare staze slave, sponzori samo što nisu, i ostavka nakon što se upozna sa svim problemima u klubu.
    Kada se dugovanja reše, neće biti problem i da dodju sponzori. Do tada neće, jer ko je normalan da svojim novcem otplaćuje tudje dugove.

  • acke

    21:09 // 14. 5. 2013.

    Mislim da je grad u rasulu, jer ga svaki put vodi sve nesposobnija i nesposobnija garnitura ljudi,koja razmislja samo kako da napuni svoje dzepove !

  • dejan

    21:51 // 14. 5. 2013.

    Da li je sada svima jasno da su igraci izmanipulisani...i sami sebi skocili u stomak...jer Radnicki je u takvim problemima da nije bitno ko je predsednik osim ako nije Roman Abramovic ili Ratko Buturovic a takvi nam trebaju...Vlajkovic kakav god je bio bilo je igracima koliko toliko bolje...dugovalo im se ali nisu bili gladni,nisu izbacivani iz stanova..kirije su im placane i neka platica im je davana...za ovo sada kako im je sami su krivi...sta ce biti sa Radnickim...sad ce poceti da pljuste tuzbe od tih istih igraca FSS,naravno trazice svoje pare..Radnicki nece moci da pocne sledecu sezonu dok neisplati igrace..a i sa kojim igracima ce poceti sezonu...videcemo sta ce biti ali ovo je tek pocetak jos vecih problema

    • Miki

      01:09 // 15. 5. 2013.

      Ne treba nama Buturović ili neki takav nego neko kao Palma, da pokrene privredu, da pokrene sport, da pokrene život u ovom gradu. Koliko god da ne volim Palmu i njegovu stranku on se bori za svoj grad i ne čeka instrukcije iz Beograda da li će uraditi nešto za svoje građane ili neće. Kao što je Simonović za sve pitao tatu - Tadića, tako Perišić čeka Vučića da mu kaže šta da uradi. Izgleda da su svi niški političari samo ulizice koji ništa ne smeju da urade za svoj grad i narod a da ne pitaju beogradskog PAŠU.
      Dosta je bilo ili ćemo se svi preseliti za Beograd, Jagodinu, Kragujevac, ...tamo gde može da se normalno radi i živi.

  • amadeus

    22:24 // 14. 5. 2013.

    Sve gore i gore. Ugledajte se na Jagodinu kako stoji uz svoj klub i postiže dobre rezultate. Zar JE PERIŠIĆU SRAMNO DA STANE KAO PRVI ČOVEK KLUBA I PREUZME ODGOVORNOST!!!Pravite samo greške u vodjenju svega u ovom gradu...Gori ste od žutih!! Krijete se iza Vučića i njegove popularnosti. Opijeni ste njegovim rejtingom koji niko ispod njega ni malo ne zaslužuje. Tako Je DS radio sa Tadićem, tako ćete i vi završiti!!! Nemate ni malo sluha za klub koji se posle 10 godina vratio u super ligu. Preuzmite odgovornost!!!

    • Zoran Jovanović

      00:16 // 15. 5. 2013.

      Zasto bi Zoran Perisic preuzimao odgovornost za greske Vlajkovica i Simonovica i ostalih koji su pravili nerealne ugovore za koje su znali da ne mogu da isplate? Jel je Milan Pesic predsednik saveta za sport, neka on donese odluku, neka on bude predsednik, sekretar ili sta vec. Bacate hejt bez potrebe na coveka koji zeli da spasi grad od dugova koji su kojekakvi pravili za svoje dzepove. Razmislite malo pre nego sto mrzite.

    • Meraklija

      11:59 // 15. 5. 2013.

      ti si bas dobio direktivu da branis stranackog lidera, na svakom komentaru. Cirkus od ovih stranackih "vojnika".

    • Zoran Jovanović

      14:42 // 15. 5. 2013.

      @Meraklija
      Nisam ja dobio nikakvu direktivu i niko meni ne naredjuje nista. Nego zelim da skrenem paznju na greske koje pravite i da nepotrebno kritikujete bez potrebe.A od tvojih argunemata jedino sto sam dobio da sam dobio direktivu, toliko o mom izlaganju da sam u pravu.

  • sale

    22:44 // 14. 5. 2013.

    Koliko je para baceno na proslavu dana kada je neki lik rekao "Od danas, gromove vise ne izaziva Jupiter, nego sveti Ilija"?

    Koliko je para grad potrosio na izgradnju crkve u parku na bulevaru, crkve ispred doma zdravlja, crkve na raskrsnici 7 jula i Filipa Kljajica, na uredjenje dvorista pantalejske crkve?

    Koliko se para u gradu gubi time sto se dozvoljava "parkiranje samo na 5 minuta, dok se skoci po burek"?

    Pocnite da naplacujete kazne za nedozvoljeno parkiranje, preusmerite te pare u fudbal i kosarku i radnicki i konstantin ce svake godine igrati evropu!

  • sm

    22:50 // 14. 5. 2013.

    za kog prave stadion?

  • Babakaj

    23:04 // 14. 5. 2013.

    Ne zovu ovog za djabe Djani...

  • Nislija

    00:01 // 15. 5. 2013.

    Ajmo ceo grad,svi na noge sad,niski lopovi,gase Radnicki!

  • milan

    00:24 // 15. 5. 2013.

    I Bankovic i Vlajkovic i Simonovic pre svega vole Radnicki i svi su ulozili mnogo u klub i pomogli mu. Bili su u klubu kad je bio 3. liga, kad su svi digli ruke od njega, doveli ga u Super ligu, napravili ekipu koja je medju prvih 5 u zemlji po kvalitetu sigurno, sto je i dokazala u pocetku prolecnog dela prvenstva. Pare su uvek problem, ali je prica bila zdrava i to je prepoznala cela Srbija i svi su pricali o Radnickom samo u pozitivnom kontekstu. Sve je islo uzlaznom putanjom, lepo je bilo gledati utakmice na Cairu sa najboljim navijacima na svetu, igracima se povecala cena, vladalo je veliko interesovanje stranih i domacih menadzera, razgovori sa inostranim sponzorima su bili u zavrsnoj fazi... Ali, onda se desio grad Nis, nekome to nije odgovaralo, razmislite kome... Konstantno su vrsili pritisak preko pojednih navijaca i iskoristili igrace protiv Uprave i probudili nas iz sna za koji smo svi mislili da je java. Gubitnici su svi, grad, region, navijaci, igraci...

    • cokotanin

      09:51 // 15. 5. 2013.

      I vlajkovic i simonovic su bili nesposobni ljudi koji za 3 godine nisu mogli da nadju ni 1 sponzora i samo su kukali za apre iz grada sto mzoemo i ja i ti da radimo tako da su i to nesposobni ljudi! Da im nije bilo bankovica nebi nista oni uradili!

    • rangoniš

      23:11 // 17. 5. 2013.

      Koliko tek vole KK Konstantin i Rk Želju i ostale klubove koji igraju u njoj kad su samo za renoviranje hale dali 8 miliona evra...
      E to je ljubav.....
      jaoooooo breeee

  • Zoran Jovanović

    00:24 // 15. 5. 2013.

    Ajde da se razumemo nesto. Vidim da se baca hejt ka novoj gradskoj vlasti. Neka mi neko argumentovano i cinjenicno kaze zasto. Nije Perisic kriv sto su se sklapali kojekakvi dilovi izmedju igraca i uprave (Simonovic Vlajkovic) pa on da ispravlja krive drine. Budzetom je odvojeno mnogo vise novca za Radnicki nego ikad, a to sto odlaze na tuzbe umesto igracima to je problem onih koji su dozvolili te tuzbe. Ja iskreno smatram da moj imenjak ne treba da ispasta zbog ovoga sto se desava Radnickom. Zelim mu svu srecu i opstanak ali mi je zao sto se bez potrebe pljuje covek koji za ovo stanje ni jednog momenta nije kriv.

    • cokotanin

      09:49 // 15. 5. 2013.

      Taj tvoj imenjak nek ide da leci ljude a vodjenje grada nek ostavim drugim ljudima! Niko ne krivi njega zbog dugovanja nego zato sto je covek nesposoban za bila sta u gradu a i za sport! 2 meseca klub bez uprave i nova vlast nista ne cini da se to promeni!

    • Petar

      10:35 // 15. 5. 2013.

      Zasto sad petljas Simonovica kad se on povukao iz kluba jos pre skoro godinu dana, upravo da ne bi bio smetnja novoj vlasti. Jos ako treba da ne ide na utakmice jer nekom smeta. Bolje da svi koji mogu pomognu Radnickom da ne bude sve uzalud sto je uradjeno u poslednje dve godine ( stadion, pomocni tereni, iz trece u super ligu..)

    • Zoran Jovanović

      14:45 // 15. 5. 2013.

      @Petar
      Ne lupaj, niko nije terao Simonovica, Vlajkovica i Bankovica iz kluba. A na utakmice je isao inace, pogledaj snimak Radnicki Kragujevac - Radnicki Nis i videces Simonovica u lozi. Taj stadion je trebao da bude gotov pre godinu dana, pomocni sa vestackom travom je skracen a vodi se kao da je uradjen ceo, trava je nikakvog kvaliteta koja se ne odrzava. A to sto je dosao i III u I ligu ima udela i FSS da se ne lazemo mnogo.

  • Nis 018

    08:01 // 15. 5. 2013.

    Sramota za najnespsobnijeg gradonacelnika ,posle Smiljka Kostica.

    Perisica boli uvo za sve, bitno da on prica da je posten, a ocigledno ne vidi koliko je nesposoban i koliko mu je grad potonuo za njegov kratak period upravljanja.
    Naravno i od sporta to sto kako tako funkcionisalo evo potonulo je zajedno sa Radnickim.
    Covek je Negotinac ,ne dozivljava Radnicki kao svoj klub i zato ne zeli da mrdne repom. Blizi mu je Timok iz Zajecara.
    Protest ispred graske kuce podhitno zakazati.
    Inace Meraklije ostacemo bez imena,kluba ako se ovako nastavi!

    • Miki Meraklija

      22:57 // 15. 5. 2013.

      za to sto je gradonacelnik rodjen u negotinu,nema opravdanja da nevloi radnicki!ja sam na primer rodjen u geogradu,i po toj logici meni je najblizi klub,tipa rad.medjutim,ja najvise volim radnicki nis,i bodrim ga vec godinama u nazad.a,ovaj gradonacelnik,ako je gradonacelnik nisa,njemu je primarni i osnovni grad,grad nis,a ne neki drugi,pa i ako je rodjen u tom drugom mestu!

  • Miljan

    08:31 // 15. 5. 2013.

    Nek vam Tole i bratski Partizan uplate neku pomoc!

    • Meraklija

      12:01 // 15. 5. 2013.

      Dodji sledecu utakmicu na jug, da nam objasnis to. posto si mnogo pametan

  • DekaLaza

    09:54 // 15. 5. 2013.

    Imam dosta toga da napisem o ovom klubu. Cudi me da pre svega ti treneri , ti ljudi ne gledaju uopste i ne obracaju paznju na omladinski pogon. Na buducnost Radnickog nego dovode Cicmila iz Crne Gore koji je kao muva bez glave..Skuletica koji mora da ima neku ekstra platu i koji nece da pomeri svoje debelo dupe. Umesto da se malo vise organizuju i da se bace na rad sa omladinskom skolicom , da naprave igrace i da zaradjuju na njima oni dovode razne debile. Zato ce uvek biti debeli minus u ovom klubu. Ugledajte se na OFK , trojica su igrala protiv Zvezde i Partizana a '95-o godiste . Neka se krene sa tim stvarima. Pa nek se posle Bankovic pita sto ga ne postuju igraci i ne cene njegovo premiranje iz sopstvenog dzepa , zato sto se dovode razni kreteni koji blokiraju mlade igrace. Zauzimaju mesto bez veze, a da Bane ubaci nekog klinca isti taj ce mu se klanjati za platu od 300e,400e pa ce sve biti ok . Nadam se da ovo cita neko , bar nekoo ko je u klubu od onih magaraca

  • Johny

    09:55 // 15. 5. 2013.

    Naprednjaci bitno svoje kadrove da zaposljavaju a Vucic bitno da pomaze zvezdu a Radnicki ko sljivi

  • kris

    12:12 // 15. 5. 2013.

    vazno da je stadion tu...

  • stevca

    12:16 // 15. 5. 2013.

    grad izdvaja iz budzeta onoliko para koliko je predvidjeno,a sad sto raste kamata na stare dugove to je druga prica...Grad nije u situaciji da krpi i tu ,,rupu" nije samo radnicki i nije samo fudbal, i kosarkasi i rukometasi i vaterpolisti su zasluzili mng toga pa niko ne kuka

  • Meraklija iz centar

    12:48 // 15. 5. 2013.

    cekali smo promene vlasti,lose nam bile demokrate,dodjose ovi.sve ista bagra,koja prodaju d*pe za beograd i vrhovnu vlast.kazete palma je ucinio za jagodinu,pa sugradjani,treba da se pojavi neka prava niska partija,a ne filijale drzavnih partija,pa da se ti ljudi bore pre svega za ovaj grad,sport,radnike,rezerviste,nezaposljene,i sve gradjane,i da ih bas briga za drzavnu politiku,da im bude bitan ovaj grad pree svega!jedino je to resenje,da neko stane ispred otpustenih,nezaposlenih,radnika u ovom gradu,narocito iza viskova i nezaposlenih,jer taj odmah ima da bude medju najjacima,posto u gradu od 220 hiljada glasaca,po priznanju gradonacelnika ima oko 30 hiljada nezaposlenih u gradu,tako da je to u startu preko 10-15% glasova za tu partiju!

  • dobrazabavauzpropast...

    16:01 // 15. 5. 2013.

    hehehehehehehehehe
    hehehehehehehehehe
    hehehehehehehehehe
    hehehehehehehehehe

  • zoca

    16:17 // 15. 5. 2013.

    Nova gradska vlast nista nije ucinila za niski sport, vec ga i unazadjuje.Radovi na stadionu su tako spori da ce trebati jos koja godina da se zavrsi, tako da cemo jos cekati na neku medjunarodnu utakmicu. Mislim da trebaju gradjani da mirnim protestom iskazu svoje nezadovoljstvo stanjem u gradskoj vlasti jer oni kao da ne zive u nasem gradu.

  • Nislija

    20:42 // 15. 5. 2013.

    Stvar je mnogo prosta. Grad koji nema privredu, ne može da ima prvoligaše u ekipnim sportovima.Jedu svim ostalim klubovima pare, nema nikakvih rezultata, samo agonija oko opstanka i štrajkova...svake godine ista priča.Ali naši političari vole da budu predsednici prvoligaških ekipa i šta se tu može?

  • dobarprovoduzpropast

    15:58 // 16. 5. 2013.

    i...kao što rekoh ... hehehehehe
    hehehehehehehehehehehehehehehehehe
    heheheheheehe
    A šta ste mislili...godinama su se ovi dugovi gomilali, sada izbilo na površinu...
    Mislili ste da ako kupite majicu ili kartu za utakmicu punite njihov budžet.... Ne biva...
    Umesto što trošite pare na internet probajte da uplatite nešto na njihov račun(kao što su sportisti za malu Tijanu...)...
    Ima dosta građana koji mogu da pomognu svom timu, ali...bitno je samo pljuvanje vlasti, pražnjenje uz psovke i kritike...
    Ma svi ste vi face NIŠKE.... Gde ste bili par godina unazad? Pola vas(i više nije išlo na utakmice - bilo vas je sramota...
    E...sada klub treba vas da se stidi...
    Mnogo sam se rasplinuo... Pisao bih do sutra, ali... Ne vredi i neću da gubim vreme i živce...

    • Meraklija

      15:05 // 17. 5. 2013.

      Kompleksi su neizlecivi !!!

      Dok smo mi tu , bice i Radnickog, dzabe se nadas nekom drugom ishodu !!!

  • casni nislija

    19:07 // 17. 5. 2013.

    pa kakav je strucni stab cudo da je i ovoliko trajalo/cestitke igracima na strpljenju

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: