Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:21, 16. 2. 2023.

| Sport

FMP u poslednjem četvrtfinalu bez većih problema savladao Metalac

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
DSC_1217
FMP i Mega igraće u sutra u prvom polufinalu; foto: Jelena Mišić/JV

Protivnik ekipi Mege u sutrašnjem prvom polufinalu Kupa Radivoja Koraća biće FMP, koji je bez većih problema u poslednjem četvrtfinalu u hali ”Čair” rezultatom 91:76 (26:12, 25:22, 18:24, 24:18) savladao valjevski Metalac.

”Panteri” su na startu utakmice koristili izgubljne lopte protivnika i lakim poenima pre svega centra Izundua posle samo 4 četiri minuta poveli sa 10:4, dok su prvi period na minut do kraja prve deonice stigli do 24:9.

DSC_1263 foto: Jelena Mišić/JVSa agresivnom odbranom po celom terenu izabranici trenera Stefanovića nastavili su i u drugoj četvrtini u kojoj su na polovini imali plus 15 (34:19). Pokušali su promenom odbrane Valjevci da iznenade FMP, u tome nisu uspeli, a pri kraju prvog poluvremena nakon zbog dve tehničke greške utakmicu je završio centar Metalca Uroš Luković (49:34).

Činilo se da će FMP bezvećih problema privesti utakmicu kraju, ali je tim Branislava Ratkovice tokom treće četvrtine spustio prednost protivnika na jednocifrenu razliku (62:54). Mogla su Valjevci tu prednost dodatno da smanje, ali su ih promašili nekoliko zicera, pa se u odlučujućih 10 minuta ušlo sa rezultatom 67:58. DSC_1281 foto: Jelena Mišić/JV

Nije odustajala uporna ekipa Metalca, prišli su na samo 5 poena zaostatka (76:71), ali je Mur FMP-u brzo vratio dvocifrenu razliku i praktično rešio pitanje pobednika (91:76)

Tim iz Železnika će sutra u prvom polufinalu od 17 sati igrati protiv Mege, dok će se drugog učesnika finala odrediti večiti derbi.

Četvrtfinale Kupa Radivoja Koraća: FMP - Metalac 91:76 (26:12, 25:22, 18:24, 24:18)

Dvorana: Čair;

Sudije: Glišić, Vlahović, Živković

FMP: Bič 6, Mur 16, Pavićević, Stepanović 11, Šaranović, Simović, Izundu 11, Janković 16, Dženkins 7, Vujčić, Manojlović 4, Valinskas 20;

Metalac: Bajić 8, Dafi 19, Ilić 3, Simanić 5, Stefanović 8, Šešlija, Mening 15, Durmo 11, Janković, Stevanović 2, Teofilović, Luković 5;

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: