Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:46, 8. 2. 2022.

| Sport

FSRIS smenio disciplinskog sudiju, predsednika i komisije FSS-a koja je udaljila Novicu Tončeva iz fudbala

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
fudbal lopta KOSTA
Nikolić smenjen u FSRIS-u; Ilustracija; foto: A. K.

Ivana Nikolića, predsednika Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, Izvršni odbor Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije smenio je sa mesta disciplinskog sudije u tom regionalnom savezu. Njegovu smenu predložio je Dejan Branković, predsednik trenerske organizacije FSRIS-a koji nije želeo za Južne vesti da komentariše svoj predlog, dok Nikolić smatra da se radi o reakciji na njegovu raniju odluku da udalji Novicu Tončeva iz fudbala na 9 meseci.

Tončevu, koji je na čelu FSRIS-a, tada je zabranjen rad u fudbalu, pa je sednicom regionalnog saveza predsedavao Miroslav Milivojević, potpredsednik i čelni čovek niškog zonaša Car Konstantin.

Predlog o smeni Nikolića se našao naknadno na dnevnom redu, a njega je izneo Svrljižanin Dejan Branković, predsednik trenerske organizacije i selektor omladinske reprezentacije Srbije.

On, međutim, nije želeo da komentariše zbog čega je predložio smenu disciplinskog sudije Nikolića, koji je taj posao obavljao skoro 8 godina u FSRIS-u. branković Branković predložio smenu, ali ne želi da komentariše; foto: A. K.

Za smenu Nikolića glasalo je 7 delegata, a trojica su bila protiv - Vladan Gašić, prvi čovek FS Rasinskog okruga i sin načelnika BIA Bratislava Gašića, predsednik FS Nišavskog okruga Miloš Mitrović i Vladica Milanović, čelnik fudbalskog Pomoravlja.

Smenjeni "disciplinac" Nikolić kaže za Južne vesti da je ubeđen da je osnovni razlog dublja pozadina, odnosno to što je u funkciji predsednika Disciplinske komisije FSS-a izrekao kaznu od 9 meseci zabrane vršenja svih funkcija u fudbalu Novici Tončevu.

Smatram da je ovo lično njegova reakcija na tu moju odluku, a kao argument tome ide pre svega činjenica da je moj izveštaj za prošlu 2021. godinu na sednici Izvršnog odbora 21. decembra jednoglasno usvojen. On je aklamativno usvojen. Sedam i po godina obavljam funkciju disciplinskog sudije i nikada niko od rukovodećih ljudi nije me upozoravao na eventualne propuste u radu - kaže Nikolić.

Dodaje i da ga raduje što predstavnici 3 najveća regiona nisu glasali za njegovu smenu, a ističe da je simptomatično što je predlog za njegovu smenu izneo - predsednik Trenerske organizacije.

Branković je obrazložio i tražio moju smenu, što je jedan dokaz. Trenerska organizacija nema nikakvih dodirnih tačaka sa diciplinskim izveštajima. Smenjen sam zato što sam radio svoj posao. Tončev je napravio prekršaj i nisam radio mimo propisa, bez obzira što je on predsednik mog saveza FSRIS-a - kaže Nikolić.

Podsetimo, pored Novice Tončeva, Disciplinska komisija FSS-a na čijem je čelu Nikolić, udaljila je iz fudbala i njegovog sina Stanislava, predsednika Radnika na 6 meseci iz fudbala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jova

    15:26 // 8. 2. 2022.

    Sve je podeljeo, Toncev nije SNS i javno se svadja sa Vucicem i odmah kazna. Samo sto nije bas tolko slab da pusti da prodje. Sve ima svoju pozadinu! Koliko god daje los mnogo je bolji izbor od Gasicevog Sina! barem se bore za ekipe sa juga a do sada to niko nije radio!

    • Razbibrigu

      16:41 // 8. 2. 2022.

      Posten narod i ljubitelje fudbala, ne interesuju svi gore navedeni lihvari ! Dobro je sto se medjusobno gloze, puci ce ,posle izbora,ko mehur od sapunice !

  • Tuga od fudbala

    15:21 // 8. 2. 2022.

    I sad treba da se nasekiram sto smenise ovog beogradskog poltrona.
    Pitajte Radnicki, Radnik, Pirot, Vlasinu, Svilajnac i mnoge druge koje je urnisao.
    Pogledajte Dinamo Vranje zasto se gasi i koliko je ovaj poltron njega ostetio.
    Brani ga Krusevac !!! Pa naravno kad ih je sad zastitio i oteo bodove Svilajncu a treba i dalje da ih stiti jer ide prolece. Popovac posteno preti !
    Nislije da sla

  • Kompjuter

    15:00 // 8. 2. 2022.

    Nije tacno da su trojica bili protiv nego dvojica.
    Pomoravski nema pravo glasa jer je njihov predsednik podpredsednik u FSRIS i nema pravo glasa na IO.
    Mitrovic je morao da glasa protiv smene jer ga je Nikolic ucenio obzirom da ove nedelje Nikolic treba da izbaci iz fudbala Mitrovica po prijavi iz Bg.
    Nikolic i nije cvecka, bezbroj puta je urnisao juzne klubove samo da bi se dodvorio Beogradu !

    • PUTKO

      17:06 // 16. 3. 2022.

      Sve ... .. ......

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: