Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:28, 17. 5. 2019.

| Sport

FSS: Finale Kupa se igra u Nišu, nema govora o "seljenju" u Beograd

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Stadion Čair
Mediji izmeštaju finale u Beograd, u FSS-u trvde da se ne govori o tome; foto: Vanja Keser

Čim je postalo jasno da će Crvena zvezda i Partizan igrati u finalu Kupa, krenula su i nagađanja medija o tome hoće li se ova utakmica izmestiti sa ranije najavljenog "Čaira" u Beograd. Ipak, u Fudbalskom savezu Srbije kažu da će se finale, kao što je i najavljeno, igrati 23. maja u Nišu, te da se i ne govori o izmeštanju.

Pozivajući se na loše stanje travnate podloge na “Čairu”, ali pre svega bezbednosti, s obzirom na to da se očekuje da će brojni navijači najvećih rivala krenuti put juga Srbije, Žurnal navodi da nema "ništa od Niša", te da je gotovo sigurno da će se igrati u Beogradu.

Ipak, oni koji odlučuju kažu da se uopšte ne govori o tome, kao i da Takmičarska komisija FSS-a, čiji je sastanak ovim povodom najavio Sportski žurnal, nije ta koja odlučuje o domaćinstvu.

Iako niko iz crveno-belog tabora nije zvanično rekao da mu ne odgovara Niš, brojni sportski mediji pišu da će iz Ljutice Bogdana poslati zahtev za izmenu grada domaćina Fudbalskom savezu Srbije.

Na ovaj potez prošle godine se odlučio Partizan, koji je želeo da odigravanje utakmice iz Surdulice izmesti u Beograd, Novi Sad ili Niš, kako je tada rekao generalni direktor crno-belih Miloš Vazura. Ipak, zahtev nije urodio plodom.

Sada u Humskoj i ne pokušavaju da utiču na promenu odluke, bar po rečima Vazure, koji je za Žurnal istakao da će biti kako FSS kaže, ali i da je Partizan već rezervisao hotel u Nišu.

Odmah po završetku polufinalnog okršaja između Radničkog i Partizana trener crno-belih Savo Milošević dobio je pitanje da li bi imao nešto protiv da se finale izmesti u prestonicu.

Nemam ništa protiv da ostane u Nišu - bio je kratak Milošević.

O domaćinstvu finala odlučuje FSS i ono nema mnogo veze sa tim koji klubovi igraju u njemu. Tako je recimo aprila prošle godine domaćinstvo dodeljeno Surdulici, iako je predstavnik ovog grada Radnik iz najmasovnijeg takmičenja ispao sedam meseci ranije.

Podsetimo, finale je zakazano za četvrtak, 23. maj na stadionu "Čair". Crvena zvezda se za šansu da se bori za duplu krunu izborila u dvomeču sa lučanskom Mladošću, dok je Partizan sa ukupnih 2:1 savladao niški Radnički i tako dobio šansu za "spas sezone".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Meraklija

    14:17 // 17. 5. 2019.

    Preseljeno je u BG!!

  • drax

    14:13 // 17. 5. 2019.

    Finale igraju u Beogradu, jer su to Beogradski klubovi sto rece jedan Beogradjanin i ostade ziv.

  • Nomad

    13:52 // 17. 5. 2019.

    Nek presele ceo stadion u Beograd, tamo ce verovatno da pokriju istocnu tribinu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: