Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:07, 16. 6. 2020.

| Sport

FSS odlučio: Finale Kupa u Nišu

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Stadion Čair
Pokušaj No. 2; foto: Vanja Keser

Na stadionu "Čair", 24. juna bi trebalo da se igra finale Kupa Srbije, u kome će se sastati Vojvodina i Partizan. Drugu godinu zaredom, Fudbalski savez Srbije je dodelio domaćinstvo Nišu, ali je prošle sezone odluka preinačena, pola godine nakon što je doneta.

Poslednjih dana mediji su pisali o tome da je FSS pokušao da prepusti finalistima da se dogovore oko mesta održavanja poslednje fudbalske utakmice u ovoj sezoni, ali da to nije uspelo, zbog čega se tražio neutralni teren.

Na sednici Odbora za hitna pitanja FS Srbije doneta je odluka da grad domaćin finalne utakmice Kupa Srbije za sezonu 2019/20 bude Niš - navode u FSS.

O formalnom domaćinu odlučiće žreb, zakazan za sutra od 13 sati.

Partizan se novog finala takmičenja koje je osvajao poslednje četiri sezone domogao pobedom nad "večitim rivalom" Crvenom zvezdom, dok je Vojvodina savladala Čukarički.

Ni sat vremena nije prošlo od kada je odluka objavljena, a već se povela priča o nameštanju. Navijačka grupa Firma, sačinjena od najvatrenijih pristalica "Stare dame iz Novog Sada" izdala je saopštenje da neće doći na meč, strahujući od reprize situacije iz 2011. godine, kada su se upravo ova dva tima sastala u Beogradu, a pristalice Vojvodine bile, kako same kažu, izložene celodnevnom maltretiranju na putu.

Uz sumnju u regularnost utakmice, Firma je saopštila ne samo da neće doći pošto je u pitanju Niš, već da to ne bi uradila ni da je u pitanju bilo koji grad centralne ili južne Srbije.

Podsetimo, FSS je i prošle godine domaćinstvo Kupa dodelio Nišu, ali je, nakon što su se u finale plasirali beogradski "večiti", sve preseljeno na stadion "Rajko Mitić", a zbog, kako su tada rekli, "bolje i kvalitetnije organizacije". Na ovu promenu u niškom Radničkom, koji je trebalo da se pozabavi organizacijom, rekli su da je "Niš omalovažen od nih koji misle da je Beograd centar sveta".


Finale na nezvršenom stadionu

Pre više od devet godina počela, nebrojeno puta najavljivana i pre i posle toga, rekonstrukcija "Čaira" sačekaće još neko vreme, pa će se ovo finale igrati na nedovršenom stadionu. Novina u celom procesu koju je najavio gradski većnik zadužen za sport Branislav Kačar, jeste dobijanje građevinske dozvole za preostale radove, među kojima su "najkrupniji" poduhvati rušenje i izgradnja nove zapadne tribine, kao i krov nad ostalim.

Sada čekamo da Kancelarija za javna ulaganja raspiše konkurs, na koji ćemo mi da se javimo i koliko mi imamo informacije Grad Niš je jedan od prioriteta koji će dobiti sredstva, oko 17 miliona - priča Kačar.

Ukoliko projekat bude izabran na konkursu Vladine kancelarije, treba raspisati javnu nabavku, pa bi tek onda mogli da počnu radovi, tako da je taj datum potpuno nepoznat.

Podsetimo, 2011. godine počela je rekonstrukcija istočne, južne i severne tribine, ali im fali krov, jer bez njega stadion ne ispunjava kriterijume UEFA. Zbog toga je poslednje dve godine, kada je Radnički uspevao da se plasira u kvalifikacije za Ligu Evrope, bilo postavljano pitanje može li da igra na svom "Čairu" i do kog kruga takmičenja.

Za zapadnu tribinu su do sada bile i opredeljen pare iz budžeta, bilo je najavljivano i da će Grad zbog ovoga podići kredit, te da se čeka na Ministarstvo. Sve o skoro deceniji od početka rekonstrukcije čitajte ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzamutka

    22:43 // 17. 6. 2020.

    Uvazeni ljubitelji fudbala, nastavljena su prvenstva najacih liga na svetu, Engleske, Spanije, Italije i Nemacke ! Uzivanje u pravom fudbalu se nastavlja, fali jos publika ali opet bolje nego gledati ovu mafijasku, lopovsku, politikansku sns ligu i kup !

  • Braca

    15:24 // 17. 6. 2020.

    Ovo nam u ovom trenutku nije trebalo! Nis je mnogo stradaood epidemije korona virusa i sada je veoma nestabilna situacija i Nis je posle Beograda jos uvek drugi grad u Srbiji po broju pozitivnih na ovaj virus. Sada kada iz cele Srbije pohrle u Nis, kada napune kafice i kafane bez adekvatne zastite Nis ce ponovo postati zariste epidemije u Srbiji !

  • Gl gerila

    23:12 // 16. 6. 2020.

    Drzava od Drzave ne moze da izda dozvolu o rusenju i izgradnji stadiona. Ma cirkus bre

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: