Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 17. 11. 2020.

| Sport

Fakultet sporta iz Niša među 150 najboljih na Šangajskoj listi

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Niš
Najveći uspeh dosad; foto: J. C. M.

Najveći uspeh na prestižnoj Šangajskoj listi niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja ostvario je na rangiranju za 2020. godinu pošto se našao između 101. i 150. mesta među najboljim fakultetima sporta na svetu. Niški fakultet je jedini iz Srbije koji se našao na ovogodišnjoj rang-listi što mu daje zvanje najboljeg fakulteta sporta u Srbiji.

FSFV na Šangajskoj listi 2020 U durštvu najboljih; foto: shanghairanking.com, printscreen

Tri godine zaredom niški fakultet bio je između 150. i 200. mesta na rang-listi koja je sastavljena na osnovu broja indeksiranih radova u Web of Science, ukupnog broja citata, citata po objavljenom radu, radova objavljenih u najboljih 25 % časopisa i procenta objavljenih radova nastalih u saradnji sa stranim autorima.

Na najnovijoj listi, FSFV je dosta napredovao i sada se nalazi između 101. i 150. mesta što je najveći uspeh ove obrazovne institucije. Dekan ovog fakulteta Milovan Bratić istakao je da je ovo značajan uspeh.

Sa ovim značajnim napretkom niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja postao je apsolutno najbolji fakultet sporta u Srbiji i jedan od vodećih fakulteta u regionu jugoistočne Evrope. Naime, niški fakultet je jedini iz Srbije koji se našao na ovogodišnjoj rang-listi - rekao je Milovan Bratić.

bratić Dekan Milovan Bratić ponosan na uspeh fakulteta; foto: Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, podsetio je Bratić, 2016. godine je bio prva institucija niškog Univerziteta i jedini fakultet sporta iz Srbije koji se našao na najprestižnijoj akademskoj listi.

Naš Fakultet je iz godine u godinu napredovao na Šangajskoj listi tako da sada zauzima izuzetno visoku poziciju, rame uz rame sa najboljim svetskim univerzitetima. Nadam se da će uspeh našeg Fakulteta biti motiv i ostalim fakultetima Univerziteta u Nišu da vrednije rade i da podignu kvalitet svoje naučno-istraživačke delatnosti stremeći ka zajedničkom cilju – da Univerzitet u Nišu svrstamo u grupu najboljih svetskih univerziteta - dodaje Bratić.

Podsetimo, Fakultet sporta je među 300 najboljih na ovoj listi bio još 2016. godine, a sledeće 2017. je bio još bolje rangiran. Tokom 2018. godine zadržao je svoj rejting.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nebojša Đošić

    07:00 // 30. 1. 2021.

    Zanima me ako neko zna da li je i ako jeste kako je završen slučaj sa "nevidljivim" studentom na diplomskog ispitu! Unapred hvala.

  • Svetsko a nase

    23:42 // 18. 11. 2020.

    Drage moje Nislije,
    ponosite se cinjenicom da je ovo jedna od retkih, ako ne i jedina, ustanova iz Nisa koja je najbolja u Srbiji. Zar vam nije dosta beogradskog zuluma i nameta gde god se okrenete. I sada kada mozete biti ponosni na Vas grad vi kritikujete Fakultet sporta sto nema lepu ulicu, prilaz, zgradu, salu, sve ono sto bi trebali da dobiju od normalnog grada i drzave koji brinu o najbolji

  • Pera Stankovic

    18:43 // 18. 11. 2020.

    Gospodine vam škripi ceo fakultet nemate kadar. To sto pisete beznacajne radove nema blage veze sa naukom. Pogledajte kadar najgori studenti i džudisti uličari sa nikakvim prosekom su asistenti i profesori izuzev one sa jakim prosekom koje su deca profesora. Pustite Šangaj na miru. Nadam se da ce doci vreme kad ce neko čistog obraza doci na taj fakultet podeliti otkaze i zaposliti prave ljude.

    • Nemanja Stankovic

      23:21 // 18. 11. 2020.

      Sreća naša pa "beznačajnost" tih radova ne procenjujete Vi, nego najeminentnije svetske naučne institucije.
      Vaš komentar samo pokazuje da se u nauku uopšte ne razumete, a to je bila tema ovog teksta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: