Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:40, 18. 8. 2020.

| Sport

Fer plej promenio skoro ceo tim, u novu sezonu sa mladim košarkašima i novim trenerom

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
KK Fer plej trening
Za sada imaju samo tri potpisa, ali je još nekoliko igrača na pragu potpisa ugovora; foto: Stevan Antić

Pripreme za novu sezonu niški Fer plej počeo je 12. avgusta, ali uz svega trojicu igrača sa ugovorom i mnogo njih na probi. Sportski direktor Stevan Antić kaže da je plan da nastupe sa mladom ekipom i sa dosta Nišlija, zbog čega su doveli trenera Vladana Glavinića, koji je bio trener mlađih kategorija Mege i dugo radio u inostranstvu.

Tim će se gotovo potpuno izmeniti u odnosu na prošlu sezonu, kaže Antić, pa će ostati svega dva ili tri igrača. viber_image_2020-08-18_17-08-35 Cilj nije samo opstanak, ali nije ni titula; foto: Stevan Antić

Pored njih ćemo angažovati igrače sa strane, ali koncepcija će biti takva da bude što više mlađih, mislim na igrače oko dvadesetak godina i da se kvalitetno radi, zato smo i doveli Glavinića, da bi ekipa bila mlada i poletna. Do kraja nedelje će novi sastav da se iskristališe, bar 90 % posla da obavimo. Imamo pet ili šest sigurnih igrača sa kojima smo se dogovorili, ali nisu još potpisali - kaže Antić.

Liga će se predstojeće sezone razlikovati u odnosu na prošlu, jer nastupa 16 timova (nije bilo ispadanja), a oni će biti podeljeni u dve grupe. Po četiri prvoplasirane ekipe iz obe grupe iće će u plej-of, a donja polovina u plej-aut. viber_image_2020-08-18_17-08-38 Novu sezonu žele da iskoriste za stabilizaciju kluba; foto: Stevan Antić

Nama je cilj pej-of, a posle toga je sve uspeh. Nije nam cilj borba za opstanak, nije ni osvajanje, nego stabilizacija kluba i pravljenje ekipe za narednu sezonu, jer su to igrači koji mogu da se afirmišu ove sezone. Cilj je rad na duže staze - priča Antić.

Košarkaši Fer pleja treniraju na otvorenim terenima i u sali Osnovne škole "Dušan Radović".

Druga liga bi trebalo da počne 10. oktobra, a jug Srbije će, sem Fer pleja, predstavljati još i leskovačko Zdravlje i još jedan niški klub Konstantin.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • johny

    11:20 // 20. 8. 2020.

    Fer Plej je jedan gotivan klub, igra isti rang sa Konstantinom a dobija oko 4 puta manja finansiska sredstva od grada,inace proslu sezonu su igrali u Dusko Radovic i imali tri puta vecu podrsku ljudi

  • Mara

    20:01 // 18. 8. 2020.

    Pametno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: