Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:29, 8. 11. 2023.

| Sport

Filip Frej iz Radničkog: Srce kaže Srbija

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti

Dobrim partijama ove sezone, u kojoj se Radnički trenutno bori u donjem delu tabele, 22-godišnji Filip Frej je skrenuo pažnju na sebe. Prošle sezone stigao je u Niš, grad odakle su njegovi roditelji otišli u Švajcarsku, a oseća se kao kod kuće, kako je rekao gostujući u emisiji "15 minuta". Prija mu rad sa šefom stručnog štaba Nikolom Trajkovićem, ističe dobru atmosferu u timu i kaže da mu je Srbija bliža srcu.

Ove sezone Radničkom ne ide najbolje, posle 13 kola zauzima 13. poziciju, ali prema radu u klubu, zalaganju i volji, zaslužio je mnogo više, kaže Filip Frej, bek ovog kluba.

Kada bih uporedio sa prošlom sezonom, što se tiče atmosfere, dobro je. Velika razlika u timu, komunikacija i na terenu je bolje. Što se tiče razultata, nije neka razlika u odnosu na prošlu sezonu. Ali, kako igramo, možda nije iskrena slika što se tiče bodova i onoga što pružamo na terenu - rekao je Frej.

22-godišnji Filip Frej prošle sezone je igrao više na poziciji desnog beka, ove sezone je na mestu levog beka gde se odlično snašao.

Prošle sezone su treneri gledali da budem desno, sada sam i desno i levo, što sam i ranije igrao. Ta neka varijacija je dobra, da trener stavi nekog igrača koji je desna noga, na desnu stranu - dodao je Frej.

Rođen je u Švajcarskoj, gde je prošao mlađe selekcije te zemlje, ali mu je jako važno i srpsko poreklo.

Ja sam poreklom odavde, tamo sam odrastao. Oduvek sam igrao za njih. Ne znam šta da kažem tačno za koga bih igrao, ali ipak, srce je više Srbija - rekao je uz osmeh.

Prošle sezone se odlučio da dođe u Radnički i Niš, grad odakle su njegovi roditelji i baka i deka. Tu se oseća kao kod kuće i zato je Radnički bio pravi izbor za njega.

Imam dodirnih tačaka sa klubom. Kada sam bio mali, dolazio sam na stadion, gledao utakmice, trebalo je da jednom treniram, ali nije došlo do toga. Brat moje babe je bio veliki navijač Radničkog i sa njim sam išao da gledam utakmice - ispričao je.

Šta mladi igrač kaže o radu sa šefom stručnog štaba Nikolom Trajkovićem, o uslovima i fudbalu u Švajcarskoj i Srbiji, kao i o željama i očekivanjima u dresu "Reala sa Nišave", pogledajte u emisiji na početku teksta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa Muller

    00:28 // 9. 11. 2023.

    Talenat i znanje...bravo Filipe

  • Sasa Muller

    23:13 // 8. 11. 2023.

    Steta sto nije igrao od pocetka kada je doveden u Radnicki...kvalitet i znanje..bravo Filipe

  • Sasa Muller

    23:03 // 8. 11. 2023.

    Steta sto nije igrao ranije kada je doveden u Radnicki...znanje i kvalitet uvek dolaze do izrazaja...bravo Filipe

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: