Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:50, 4. 2. 2021.

| Sport

Filip Marković novi igrač Radničkog

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
marković
Pojačanje za Nišlije; foto: FK Radnički

U sam smiraj zimskog prelaznog roka niški Radnički pojačao se Filipom Markovićem, nekadašnjim fudbalerom Partizana koji je svoju karijeru većinom gradio u inostranstvu igrajući za Benfiku, Majorku, Muskron i Lans. Stariji brat mnogo poznatijeg Lazara očekuje da se brzo uklopi u tim, a priliku da debituje imaće već u subotu kada Nišlije gostuju Metalcu.

Markovića u Radničkom najavljuju kao veliko pojačanje pred nastavak takmičenja u Superligi Srbije, a na "Čair" stiže iz poljskog Slaska iz Vroclava.

28-godišnje krilo igrao za reprezentaciju Srbije do 19 godina, a kako sam kaže imao je nekoliko ponuda iz zemlje i inostranstva u tekućem prelaznom roku, a odabrao je da pomogne Radničkom, koji u drugom delu sezone želi da zauzme mesto u vrhu tabele.

Vraćam se u srpski fudbal posle skoro 10 godina. Iza mene je lep period u inostranim ligama, ali čvrsto sam odlučio da se vratim i evo me u Nišu. Na moju odluku da dođem u Radnički najviše je uticalo to što sam se brzo uverio u profesionalizam ljudi koji vode ovaj klub. Lako smo pronašli zajednički jezik, a čuo sam i sve najbolje o treneru Vladimiru Gaćinoviću i radujem se saradnji sa njim. Imam veliko iskustvo i nadam se da će ono značiti ekipi. Želim da Radničkom pomognem da ostvari cilj i da ponovo zaigra na evropskoj sceni - kaže Marković.

O niškom klubu razgovarao je i sa mlađim bratom koji se prošle godine takođe vratio u srpski fudbal i opet je član Partizana. Ova sezona biće prilika da se po prvi put braća nađu na terenu jedan protiv drugog.

Nadam se da ću se što pre uklopiti u tim, čeka nas teška polusezona i verujem da ćemo biti na potrebnom nivou. Ja sam po vokaciji krilni igrač, mogu da pokrijem oba boka, a nije mi strana ni pozicija polušpica - rekao je fudbaler.

Iz Radničkog ne saopštavaju na koliki period je Marković potpisao, a priliku za debi će imati već u subotu od 15 sati, kada niški tim gostuje Metalcu iz Gornjeg Milanovca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    17:19 // 5. 2. 2021.

    @ Mile- Saradnja vodi dobro njihovim dzepovima, zabole ih mnogo za Radnicki ! Znaci ti da cutis, jer ne postoji klub otkako si ti poceo da navijas !

  • Mara

    04:42 // 5. 2. 2021.

    Će se usreći

  • Razbibriga

    21:29 // 4. 2. 2021.

    Da, da ,verovatno si i kao decak voleo Radnicki i navijao za njega ! Kad citas izjave ,ovih sto ih dovode a niko ih vise nece, stices utisak da smo najpopularniji klub u bivsoj SFRJ ! Menadzeri, napisite im nesto novo, svi isto izjavljuju !

    • Mile

      07:14 // 5. 2. 2021.

      Čuti dobro je kad više Batica zvani kompleks i Mare ne dovode igrače.
      Daleko im kuća.
      Saradnja Tončeva sa menadžerom NP vodi ka dobrom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: