Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:47, 21. 2. 2022.

| Sport

Finale Kupa Koraća kao bezbednosni rizik - bakljada, vatra i evakuacija iz lože

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
bakljada kup radivoja koraća
Građani kažu sport više nije u prvom planu; foto: Južne vesti

U bakljadi tokom finala Kupa Radivoja Koraća u Nišu niko nije povređen, potvrđuju iz policije, ali jeste bilo intervencije vatrogasaca i evakuacije dela publike. Iz KSS-a poručuju da je ipak bilo lepo, iz Grada ne odgovaraju, a funkcioner koji je pre 5 godina pogođen bakljom navodi da bi se trebalo pozabaviti tom temom. Policija je dobila novi slučaj sa Kupa, a da ni prethodni nije rešen.

Bačena baklja sinoć je zapalila deo tribina, pa su reagovali i vatrogasci, a predsednik KSS-a Predrag Danilović i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski su evakuisani.

Iz policije kažu da nema povređenih, ali da po nalogu Tužilaštva preduzimaju sve kako bi identifikovali i našli osobu koja je bacila baklju.

Pripadnici MUP-a su sa redarskom službom odmah ispraznili deo tribina gde su bili gledaoci i brzo ugasili požar - navode iz niške Policijske uprave.

bakljada kup radivoja koraća 2017. Mića Radović pogođen bakljom u glavu; foto: Vanja KeserZa razliku od ove, u bakljadi koja se desila u finalu KRK-a 2017. godine bilo je povređenih - bakljom je u glavu pogođen funkcioner KSS-a Miodrag Radović, koga je Hitna pomoć na nosilima iznela iz hale.

Radović kaže da za to još niko nije odgovarao i da sada nije bio na utakmici, ali da bi neko trebalo da se zapita zašto se takve situacije ponavljaju iz godine u godinu.

Da li je to propust organizatora ili ne, nemam pojma. Ako se nešto ponavlja, onda neko treba da se zamisli ili zapita zašto se to ponavlja. Ništa od onoga što je bilo sa mnom nema nikakav rezultat. Sem prve izjave koju sam dao u tužilaštvu, ništa. Najbolji komentar je da više nemam komentar - navodi Radović.

Na tribinama je i 2020. godine bilo napeto jer je najpre došlo do tuče u kojoj su učestvovali i niški naprednjaci, a onda je u finalu 9-godišnjak pogođen staklenom flašicom u glavu dok je pratio utakmicu sa roditeljima.

hala Čair Kup Radivoja Koraća 2019 Iz Grada ne odgovaraju; foto: Vanja KeserZašto na sportskoj manifestaciji sport više nije u prvom planu i zašto Nišlije tokom svakog KRK-a moraju da strahuju oko toga kakve će nerede navijači Partizana i Crvene Zvezde napraviti - pitaju neki građani, dok drugi kažu da na finale više ne idu i da ono naročito nije bezbedno za decu.

Za Nišlije, za decu, finale je već dugo ono što izbegavamo. Ja svoje vodim na svaku utakmicu, a onda znamo da će biti rizično i da to više nije sport, pa zato na finale ne idemo nikada. Nismo ni ove godine i znao sam da će biti bakljade i da je opasno - navodi Nišlija Ivan.

O još jednoj bakljadi na KRK-u potpredsednik Košarkaškog saveza Dušan Projović kaže da samo tu navijači protivničkih timova mogu da budu zajedno u hali.

U zemljama u okruženju ne postoji to da navijači i jednog i drugog tima budu u hali. To ne postoji u Atini. To postoji samo u Nišu - ističe Projović.

Ipak, dodaje, opšti utisak je da je bilo lepo, uz puno novina i veliko interesovanje.

Pobedio je bolji tim i opšti utisak je da su se u Nišu prvi put pojavile neke stvari vezane za najavu publike, di-džeja, umetnike koji su otvarali utakmice i zatvaranje sa konfetama. To do sada nije bilo i mislim da je bilo zaista lepo. To je opšti utisak onih koji su izašli, a najbolji utisak je to da publika nije napuštala teren pola sata - objašnjava Projović.

Te novine, svečanost i konfete gledali su, ipak, samo oni koji su uprkos riziku došli na finale.

O tome da li je bilo propusta u organizaciji, o čijem propustu je reč, da li će poraditi na boljem obezbeđivanju utakmica i da li je bezbednost gradonačelnice i predsednika KSS-a bila ugrožena - iz Grada Niša, koji učestvuje u organizaciji, ne odgovaraju.

Podsetimo, košarkaši Crvene zvezde odbranili su sinoć trofej Kupa Radivoja Koraća osvojen prošle godine u Novom Sadu pošto su savladali Partizan sa ubedljivih 85:68.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    11:28 // 22. 2. 2022.

    Kako odakle baklja? Pa SNS je na vlasti...sve moze

  • Ivan

    08:50 // 22. 2. 2022.

    Baklja je slučajno ispala partizanovom navijaču dok su skupljali zastavu!
    Znači niko nikog nije gadjao!
    Pitanje je odakle baklja u hali i njima i zvezdinim navijačima?

  • Razbibriga

    19:41 // 21. 2. 2022.

    Bitno da je Projevicu bilo lepo, da je bio u videokrugu funkcionera KSS ! Jer, pobogu, to su "beogradjani"/!
    Sve se ovo ocekivalo i pravi ljubitelji kosarke su na ovo upozoravali ! Koga briga, iduce godine,mozda, Jovo - nanovo !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: