Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:39, 24. 6. 2020.

| Sport

Finale Kupa večeras u Nišu: borbu za trofej vode Vojvodina i Partizan

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
stadion Čair
Na stadionu "Čair" večeras finale Kupa; foto: JV / Vanja Keser

Da li će beogradski Partizan svojim petim uzastopnim trijumfom da izjednači rekord Hajduka iz Splita u bivšoj Jugoslaviji ili će novosadska Vojvodina da drugi put u istoriji podigne trofej, biće poznato večeras na stadionu "Čair" u Nišu. Finale Kupa Srbije, zbog čijeg su održavanja tokom pandemije korona virusa zabrinuti neki građani Niša, počinje u 19 sati na niškom stadionu.

Niš će večeras biti domaćin finala najmasovnijeg takmičenja sa publikom na tribinama u jeku epidemije korona virusa, dok epidemiolog Branislav Tiodorović upozorava da ova utakmica može biti jedan od rizika.

Ova upozorenja nisu poremetila planove Fudbalskog saveza Srbije koji je organizator takmičenja, a učesnicima događaja uputio je kratki apel:

Fudbalski savez Srbije želi da uputi apel, kao i da obavesti sve oni koji će prisustvovati poslednjem meču takmičarske sezone 2019/20 da se pridržavaju Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, uz napomenu da je obavezno posedovanje indentifikacionog dokumenta (lične karte, putne isprave i sl) prilikom kupovine ulaznica - piše na sajtu Saveza.

Dok su pojedini građani Niša, koji su se javljali redakciji Južnih vesti, zabrinuti zbog masovnog okupljanja, u timovima finalista priča se samo o utakmici.

vojvodina partizna Finalisti Kupa; foto: FSS

Trener Vojvodine Nenad Lalatović, koji je prošle sezone vodio niški Radnički do drugog mesta u Superligi i drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, žali što u Nišu neće biti navijača novosadskog tima.

Igra se jedna utakmica, nema popravnog, šanse su pola-pola. Partizan ima iskustva u osvajanju trofeja, a u Nišu će imati podršku navijača. Moram da kažem da mi je žao što neće biti naših navijača. Mislim da onaj ko bude imao više sreće i bude spremniji osvojiće trofej - rekao je Lalatović.

Prema ranijim najavama iz FSS-a, biće pušteno u prodaju 8.600 karata, što je manje od pola kapaciteta stadiona, a strelac pobedonosnog gola za Partizan u poslednjem finalu Kupa Srbije Bojan Ostojić očekuje veliku podršku sa tribina.

Verujem u naše navijače kao i u činjenicu da će doći u velikom broju - rekao je Ostojić.

Ulaznice za ovaj meč u prodaji su na prodajnim mestima distributera ticketline.rs, kao i na biletarnicama stadiona “Čair” do početka utakmice. Cene ulaznica su 300 dinara za severnu i južnu tribinu, a 500 dinara za istočnu i zapadnu.

Glavni sudija u ovom meču biće Nišlija Danilo Grujić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzamutka

    19:28 // 24. 6. 2020.

    Kad od Jagodine, nagore, niko ne zeli ovakvu glupost, gurni to ,kao i kosarkaski kup, u Nis, gde su nepismeni,zatucani- oni se ne bune !

  • slavko

    18:45 // 24. 6. 2020.

    Ova zemlja je definitvno propala!

  • Мало Бучило

    14:37 // 24. 6. 2020.

    Многи ће ово ФИНАЛЕ да ЖАЛЕ.
    Играчи због пораза - гледаоци због короне.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: