Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:51, 20. 2. 2013.

| Sport

"Finansijska konsolidacija Rukometnog kluba Železničar"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Picture-005.jpg
Igor Novaković

Predsednik Upravnog odbora Železničara Igor Novaković rekao je da je Uprava kluba od 15. avgusta 2012. godine unela 18 miliona dinara i da je plan da do kraja sezone budu isplaćeni svi dugovi.

nažalost, u poslednje vreme retke su prilike da se čuje kako je neki sportski klub u dobroj finansijskoj situaciji. takvih nema mnogo, a na dobrom putu da postane jedan od najstabilnijih je Rukometni klub Železničar koji je uspeo da smanji velike dugove, ali i da prekine lošu seriju u takmičenju.

U Domu rukometa je održana sednica Skupštine kluba i vesti su dobre.

- Od 15. avgusta do 31. decembra uspeli smo da unesemo 12.341.750 dinara, ali je račun konstantno bio u blokadi i prva plata igračima je uplaćena tek ove nedelje. Nakon 1. januara 2013. godine uneli smo još 6.800.000 dinara što daje sumu od 18 miliona koje je Uprava unela, ali i pored svega toga oduzeta su nam 2 boda zbog dugovanja! Ono što znamo, dugujemo još 6,1 milion dinara, što, kada sve saberete, pokazuje da smo klub zatekli u dubiozi od oko 24 miliona - rekao je Igor Novaković.

Uprava kluba ipak nije sve uradila sama, a najveću zahvalnost daju predstavnicima Grada.

- Želim da se zahvalim gradonačelniku Zoranu Perišiću, većniku za sport Milanu Pešiću, svim gradskim opštinama, naročito opštini Pantelej, mnogim javnim preduzećima, članovima Upravnog odbora, Ljubi Pavloviću, koji je u najdelikatnijim momentima vadio novac iz svog džepa, potpredsedniku Siniši Prokiću, koji je za kratko vreme uradio ogroman posao, ali i direktoru Slobodanu Milosavljeviću - istakao je Novaković.

Pored novca od Grada, Uprava Železničara nalazi sredstva i od sponzora, donacija i u toku su pregovori za generalnog sponzora.

- Blizu smo dogovora sa jednom stranom kompanijom o generalnom sponzorstvu. Nismo dozvolili da prodamo mlade igrače i tako namirimo dugove. Nije nam novac primaran motiv, već da toj deci pružimo sve - dodao je Novaković.

Finansijski problemi se rešavaju, a i sportski rezultati su bolji, bar kako pokazuje početak prolećnog dela sezone.

- Prvi deo 2012. godine završili smo opstankom u Superligi, ali u jesenjem delu lige pokazali smo niz slabosti i završili polusezonu sa -2 boda. Bila je loša selekcija tima, loš odabir trenera. Ja sam na mestu direktora od 15. decembra i preuzimam svu odgovornost do kraja sezone - rekao je Slobodan Milosavljević, direktor Železničara.

Na sednici Skupštine predložen je plan revitalizacije kluba i poslovanja u narednom periodu. Jedan od prioriteta je Omladinska škola.

- Finansije su nam cilj i prioritet, a imamo predsednika koji garantuje stabilnost kluba. Račun nije u blokadi i do kraja sezone ćemo izmiriti dugove. U planu je razvoj Omladinske škole i da se u narednom periodu oslonimo na našu decu - istakao je Siniša Prokić, potpredsednik Železničara.

Koordinator Omladinske škole je proslavljeni rukometaš Pajo Pavlović koji je dodao da klub ozbiljno radi sa podmlatkom i da je u planu napredak Škole koja je ranije bila često zaspostavljena.

Železničar je posle 13 poraza zabeležio pobede nad Zaječarom i Crvenkom, a u utorak, 26. februara gostuje Kolubari u Lazarevcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marko

    01:32 // 21. 2. 2013.

    Unosite li unosite ...

  • he he

    21:01 // 20. 2. 2013.

    Ovaj se razume i u sport i u elektriku.Zajahlai smo na sesnajes fotelja?

  • dexyco

    20:04 // 20. 2. 2013.

    jeste li zapazili izjavu na pocetku teksta!? "nova uprava unela 18 miliona dinara",pa ko si ti bre covece da unosis milione i odakle ti milioni???mi placamo struju a ti bez pitanja dajes nekom da trosi nase pare, po cijem ovlascenju to radis, covece???!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: