Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:48, 8. 11. 2012.

| Sport

Formiran Lokalni odbor za EP u rukometu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Nis,-LOK-rukomet.jpg

U Nišu je formiran Lokalni organizacioni komitet za Evropsko prvenstvo za rukometašice koje će biti od 4. do 16. decembra. Predsednik Komiteta je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

25 dana pre početka Evropskog prvenstva koje će biti održano u Nišu, Beogradu, Novom Sadu i Vršcu. U Nišu je formiran Lokalni organizacioni komitet čiji predsednik će biti Zoran Perišić, gradonačelnik Niša.

U Komitetu će biti i većnik za sport Milan Pešić koji će, kako je rečeno, dnevno izveštavati gradonačelnika o pripremama za Evropsko prvenstvo. 

Predstavnik Policijske uprave Niš u Komitetu biće Ljubomir Joksimović koji će biti nadležan za bezbednost rukometašica, organizatora i publike tokom šampionata. Vojsku će predstavljati potpukovnik Saša Petrović.

Članovi Komiteta će biti i direktor Sportskog centra Čair Dragan Perić, Dušan Gostović iz Hitne pomoći, koja će biti zadužena za medicinski deo.

Za obezbeđivanje struje tokom prvenstva biće nadležan Vladan Miladinović iz Jugoistoka, za obezbeđivanje puteva, čišćenje snega je JKP Medijana sa predstavnikom Bratislavom Vučković, izvršnim direktora.

JKP Gorica će biti zadužena za dekoraciju, a njihov predstavnik je Slobodan Đorđević, pomoćnik direktora za poslove zelenila. Predstavnik Turističke organizacije Niša je direktor Uroš Panić.

I Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja će imati predstavnika, a to je Ivana Bojić, trener omladinske škole u Naisi i profesor na Fakultetu sporta. Studenti ovog fakulteta bi trebalo da pomognu oko organizacije.

Za bezbednost bi trebalo da bude zadužen obezbeđenje "Nifon", a njihov predstanik u Komitetu je Slavko Šain.

U Komitetu su i ljudi koje je predložio Rukometni savez: Ivan Stanković, potpredsednik Rukometnog saveza Srbiije, Dejan Cakić, predsednik Skupštine Okružnog saveza, Ljubiša Sudimac, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije, Vesna Milošević Petrović, bivša reprezentativka i direktorka Naise i Nebojša Vidanović, potpredsednik Okružnog saveza.

Kako je rekao generalni sekretar Rukometnog saveza Božidar Đurković, sledeći sastanak bi trebalo da bude za 15 dana.

U Nišu će igrati selekcije Francuske, Švedske, Danske i Makedonije. Mečevi će biti 4, 6. i 8. decembra u hali Čair.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: