Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:32, 10. 1. 2018.

| Sport

Formirano Udruženje veterana Fudbalskog kluba Radnički Niš

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
nenad cvetkovic goran stojiljkovic i dejan rambo petkovic foto vanja keser
Dogovori veterana: Nenad Cvetković, Goran Stojiljković i Dejan Rambo Petković; foto: Vanja Keser

Fudbaleri koji su nekada igrali u niškom Radničkom, većinom oni koji su dres kluba sa Čaira nosili početkom devedestih godina prošlog veka, zvanično su formirali Udruženje veterana Fudbalskog kluba Radnički Niš.

Za prvog predsednika ovog udruženja izabran je Goran Stojiljković, nekadašnji napadač Radničkog, Crvene zvezde, nekoliko klubova u Španiji, inače inicijator ove ideje.

Ideja za formalizaciju okupljanja veterana niškog kluba postoji odavno, ali je tek sada dobila svoj pravni okvir u vidu zvaničnih organa, Statuta, pečata, žiro-računa... - rekao je Stojiljković.

skupstina-udruzenja-veterana-fk-radnicki-januar-2018-foto-vanja-keser Skupština broji 21 član; foto: Vanja Keser Za potpredsednika Upravnog odbora izabran je Dejan Rambo Petković, nekadašnji igrač Radničkog, Zvezde, Real Madrida i legenda brazilskog fudbala, a novi predsednik Skupštine je Nenad Cvetković, nekadašnji golgeter Radničkog i Partizana, kasnije uspešan trener, najstariji od sinoć prisutnih velikana.

Većinu prisutnih bivših fudbalera interesovalo je da li će novoformirano Udruženje imati direktnu vezu sa klubom, a da je aktuelna uprava Radničkog podržala ovaj skup potvrdio je Goran Stojiljković.

Zvanična odluka rukovodstva kluba da se ovakvo udruženje osnuje postoji još iz neke 2004. godine. Kontaktirao sam i aktuelnog predsednika i potpredsednika, imao čak obećanje da će doći, ali valjda su sprečeni. Niti nam je neophodna zvanična podrška kluba, niti mi ovde njima radimo nešto iza leđa ili bilo kome guramo prst u oko. Naprotiv, mislim da ovako združeni možemo samo biti od pomoći - kazao je Stojiljković.

nenad-cvetkovic-i-dejan-rambo-petkovic-januar-2018-foto-vanja-keser Nenad Cvetković i Dejan Rambo Petković, novi predsednik Skupštine i potpredsednik UO Udruženja; foto: Vanja Keser On je dodao da u Statutu novog udruženja piše da će "pomagati u rešavanju zdravstvenih, socijalnih i drugih problema članova, a da sav kapital koji stekne Udruženje, ako se kojim slučajem ugasi, prelazi na Radnički".

Na skupu je konstatovano da bi bivši asovi morali da budu više i pitani i zastupljeni u najužem rukovodstvu Radničkog, a članstvo u Udruženju formalno će se sticati plaćanjem simbolične polugodišnje članarine, a želja je da što više nekadašnjih prvotimaca uzme učešće u budućim akcijama veterana.

Ovi Zvezdini odigraju po 40 utakmica godišnje, ovi iz Vojvodiine se okupljaju svakog četvrtka. Ja sam više puta igrao za Napretkove veterane, jer naši nisu imali nikakvo okupljanje. Bilo je krajnje vreme za ovako nešto - rekao je Miodrag Redža Stojiljković.

Uz Dragana Piksija Stojkovića jedan od svetski najpopularanijih fudbalera koji je igrao u Radničkom Dejan Petković rekao je da je ovo istorijski događaj.

Da li će Radnički da se vrati u Evropu, mi to ne znamo, ali klub mora da poštuje svoju prošlost, jer bez nje nema ni budućnost. Ja nikada nisam zaboravio odakle sam potekao, mnogi od vas, što kao treneri, što kao saigrači, što kao uzori koji su me uveli u prvi tim, pomogli su mi da kasnije postanem ovo što jesam i da napravim karijeru kakvu sam napravio - istakao je popularni Rambo.

Upravni odbor broji sedam članova i u njemu su, uz predsednika i potpredsednika, još i Aleksandar Kuzmanović, Saša Mrkić, Miodrag Redža Stoiljković, Zoran Milenković Zajko i Zaviša Pejić.

Uz njih sedmoricu i predsednika Nenada Cvetkovića, Skupštinu čine Vladimir Đorđević, Vladislav Grozdanović, Predrag Stamenković, Vladimir Milenković, Slobodan Miletić, Saša Marković, Bratislav Rinčić, Slobodan Antić, Dragan Radosavljević, Srđan Mladenović, Aleksandar Živković, Saša Janković i Ljubiša Rajković.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Srdjan

    20:06 // 15. 5. 2018.

    Napisite barem par reci o njemu,velikom igracu Radnickog,pokojnom Vardicu.

  • Srdjan

    20:04 // 15. 5. 2018.

    A Vardic?

  • Aperkat

    21:02 // 10. 1. 2018.

    Velika podrska!Animirajte i ostale,bez obzira sto ne zive u Nisu-Dzinovica,Simonovica,Vasovica,Vitu Dimitrijevica,Bojovica,Dovedana,Kalesica,Stankovica,Visnjica...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: