Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:55, 29. 6. 2019.

| Sport

Foto-vest: Uz mnogo emocija Mađarice stigle do četvrtfinala, slavile i Slovenke

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Slovenija Evropsko prvenstvo za košarkašice Niš 2019
Emotivno na parketu "Čaira"; foto: Vanja Keser

Pobedama drugog dana Evropskog prvenstva za košarkašice, Mađarice su obezbedile prolaz u četvrtfinale, dok je trijumf nad Turskom Sloveniju stavio u poziciju da sama odlučuje o svojoj sudbini poslednjeg dana takmičenja. Kako je juče bilo na parketu “Čairu” pogledajte na fotografijama Vanje Kesera.

Danas je dan pauze na Evropskom prvenstvu za košarkašice, a u danu odluke prvo će na parket ekipa sa svim pobedama i ekipa bez ijednog trijumga - Mađarska i Turska. Ovaj meč neće imati rezultatski značaj, jer su “komšinice” već obezbedile četvrtfinale, dok je Turska nakon poraza od Italije i Slovenije ostala bez šanse za plasman dalje.

O sreći Mađarica nakon ovog trijumfa posvedočilo je prvo dugo slavlje na parketu, praćeno pesmom navijača, a potom i selektor Norbert Zekeli, koji nije mogao da pronađe prave reči.

Teško je sada govoriti. Niko nije verovao da možemo da obezbedimo prolaz nakon dva dana. Danas smo pokazali da igramo srcem. Hvala i navijačima, stajali su iza nas sve vreme i odlično nas bodrili - rekao je Zekeli.

Sem Mađarica, slavile su drugog dana i Slovenke, koje su pobedile Tursku i obezbedile sebi plasman u osminu finala. O tome sa koje će pozicije u borbu za četvrtfinale odlučiće njihov duel sa Italijom, koja takođe ima polovičan učinak.

Bilo je veoma emotivno, a publika nam je mnogo značila - rekla je najbolji strelac Slovenki Teja Oblak.

Iz niške grupe FIBA je za najbolje igračice drugog dana kandidovala Oblak, kao i iskusnu Mađaricu Doru Horti, koja se na ovom takmičenju našla zahvaljujući "podsticaju" selektora.

Ja sam nju trenirao kada je bila malo dete... Bila je loša. Kada sam joj prošle godine rekao da bi mogla da se pridruži reprezentaciji rekla mi je da nema šanse, da želi da provede vreme sa svojom decom. Ali ja sam je naterao i videli ste sada - rekao je Zekeli.

Drugoplasirana i trećeplasirana ekipa iz niške grupe igraće protiv timova iz grupe D, koja igra u Zrenjaninu. Tu je trenutno vodeća Srbija sa 2 trijumfa, poslednja je Rusija koja nema nijednu pobedu, dok polovičan učinak imaju Belgija i Belorusija. Ipak, raspored utakmica poslednjeg dana ostavlja prostora za rotaciju na svakoj od pozicija.

Mađarska će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela drugoplasiranog grupe A i trećeplasiranog grupe B.

U nedelju, 30. juna, od 16 sati će na parket “Čaira” Mađarska i Turska, a od 18:30 Slovenija i Italija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Anonimus

    11:46 // 30. 6. 2019.

    Doveli smo ih, sad uzivajmo u kosarci. Samo skupa je to predizborna kampanja. Najskuplja u istoriji Srbije.

  • Mara

    16:08 // 29. 6. 2019.

    Svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: