Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:38, 20. 8. 2019.

| Sport

"Fuca iz bloka" prikupila 50.000 dinara za porodicu iz Jelašnice

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
mali fudbal foto aleksandar kostic
Prihod sa turnira u malom fudbalu u humanitarne svrhe; Ilustracija; foto: A.K.

U dvorištu niške Osnovne škole "Branko Miljković" ovog vikenda okupilo se 16 ekipa, koje su se nadmetale za naslov pobednika turnira "Fuca iz bloka" i ujedno bile humane, a humanost je, kako kažu organizatori, bila važnija od malog fudbala. Pobedila je ekipa Miki i deca iz Malče, a prikupljeno je skoro 50.000 dinara za porodicu Spasojević iz Jelašnice.

Novac je, kažu u organizaciji Srbi za Srbe, namenjen porodici koju čine majka i četvoro dece, a koji žive u trošnoj kući u Jelašnici.

Zahvaljujemo se svim humanim Nišlijama koji su pokazali veliku svest za svoje sunarodnike i koji su svojim učešćem podržali ovaj događaj. Nadamo se da će u mesecima koji predstoje broj ljudi koji podržavaju humanitarne aktivnosti u Nišu biti još veći, kako bismo na taj način pomogli što više ugroženih srpskih višedetnih porodica - rekli su Srbi za Srbe.

Takmičenje se igralo po kup sistemu. U borbi za treće mesto ekipa Siti taksija savladala je tim Mančester siti. Finale je mnogo bolje otvorila ekipa iz Malče, koja je tokom prvih par minuta postiga 4 gola, pa njihov rival Paviljon 4 sve vreme jurio zaostatak, ali mu nije pošlo za rukom da ga nadoknadi.

U uzbudljivom nadmetanju, koje je obilovalo prelepim potezima, atraktivnim golovima, ali iznad svega fer-pleju svih učesnika. Pred same polufinalne borbe, kada je atmosfera bila na vrhuncu, uz pesmu Sini jarko sunce sa Kosova priređena je predivna bakljada, koja je još jednom poslala poruku da se Nišlije ne odriču svoje autonomne pokrajine - navode organizatori.

Pobednicima su uručene medalje, kažu Srbi za Srbe, a ekipi Miki i deca i pobednički pehar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zlobnik

    14:02 // 21. 8. 2019.

    Fuca ???? Niš se pobeogradio ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: