Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:03, 12. 12. 2018.

| Sport

Fudbaler Luka Paunović sportista godine u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Komisija sport Prokuplje foto lj..m
Od 3 kandidata, komisija je za najuspešnijeg proglasila Paunovića; foto: Lj.M.

Odnosom prema klubu, zalaganjem na terenu i van njega, kao i doprinosu rezultatima i uspehu kluba, bili su samo neki od kriterijuma koji su doprineli da komisija izabere kapitena OFK Topličanina za sportistu grada Prokuplja u 2018. godini.

Najveća polemika i nedoumica komisije, sastavljena od predstavnika grada, Sportskog saveza, klubova i novinara, bila je oko izbora sportiste grada u seniorskoj konkurenciji, jer su u užem izboru bila tri kandidata koja su u ovoj godini zaslužila da ponesu najveće sportsko priznanje grada.

Uz dobitnika Paunovića, ništa manje zasluge u 2018. godini, nisu u svojim klubovima pružili i dali i Ljubomir Janićijević iz RK Topličanin i Nikola Terzić iz KK Prokuplja. Odlučilo je preglasavanje koje je tesnom većinom na kraju bilo u korist kapitena OFK Topličanina.

Ista komisija je za najuspešniju seniorku izabrala rukometašicu ŽRK Topličanin Jovanu Jovanović, najuspešniji klub je Stonoteniski klub Topličanin, najbolji trener je Ivan Petrović iz ŽRK Topličanin, dok je nagradu za životno delo dobio Vule Vuković, predsednik KK Prokuplja.

Komisija je ove godine odlučila da zahvalnicama nagradi sve mlade i perspektivne sportiste, pred-pionire koje su predložili klubovi, 8 u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U kategoriji pionirke i pionira, prestižna priznanja otišla su u ruke Natalije Pavlović iz Streljačkog kluba Topličanin 1887. i Uroša Grujića iz Gimnastičarskog kluba Topličanin, za kadetkinju i kadeta izabrani su Anđela Popović iz Ženskog odbojkaškog kluba Topličanin i Lazar Mladenović iz Rukometnog kluba Topličanin.

U juniorskoj konkurenciji najbolja je Anđela Milovanović iz ŽRK Topličanin, a junior Mateja Jović, član Bokserskog kluba Toplica.

Inače, sportista grada Prokuplja bira se posle pauze od jedne godine, nakon što je lokalna samouprava i Služba za sport bez ikakvog valjanog objašnjenja i razloga, 2017. godine odlučila da te godine ne organizuje prestižnu manihestaciju koja se održava poslednjih nekoliko decenija.

Ove godine „greška“ je ispravljena, a dobitnicima će svečano biti uručene nagrade 21. decmbra u 18 sati u jednom prokupačkom restoranu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: