Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:46, 17. 3. 2020.

| Sport

Fudbaler Radničkog poručio: Ostanite u kućama, biće vremena za izlaske i druženja

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
nikola cumic
Mladi reprezentativac Srbije u društveno odgovornoj misiji; foto: JV / Vanja Keser

Brojnim sportistima i klubovima koji ovih dana šalju poruke putem društvenih mreža ljudima da budu odgovorni i ostanu kod kuće, kako bi sprečili širenje virusa korona, pridružio se i Fudbalski klub Radnički. Prvotimac Nikola Čumić poslao je putem Instagrama poruku koja se pre svega odnosi na mlade i izlaske.

Virus se brzo širi, a ostanak u kući je preventiva koja se najglasnije preporučuje. Ipak, po stanju na ulicima čini se da je građani ne shvataju previše ozbiljno. Svoju popularnost na društvenim mrežama iskoristili su mnogi sportisti da pozovu na solidarnost i odgovornost.

Nekadašnji golman niškog Radničkog, a sada kapiten Crvene zvezde Milan Borjan, čini se nikada ozbiljniji, poručio je "pobedićemo i mi ovog nevidljivog protivnika". U Srbiji je najviše odjeknuo gest veziste Partizana Lazara Markovića, koji je na oglasnoj tabli u svojoj zgradi objavio da je tu za svaku pomoć komšijama.

U akciju skretanja pažnje na značaj samoizolacije uključio se i niški Radnički, sa porukom fudbalera koga je letos prodao Olimpijakosu, ali do leta zadržao na pozajmici.

Apelujem na sve građane da ostanu u svojim domovima, da brinu o sebi i svojim najbližima. Da slušaju savete zdravstvenih stručnjaka i državnih organa. Kada prođe ova situacija biće vremena za izlaske i druženja - rekao je Čumić.

Podsetimo, svakoga dana Vlada uvodi sve strože mere kako bi se što manje proširio virus, koji je do sada odneo preko 7.000 života. Između ostalog, svi sportski događaji su otkazani, a sportisti nemaju ni treninge.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: