Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:02, 5. 6. 2023.

| Sport

Fudbaleri Dubočice se pobedom nad Vlasinom vratili u Prvu ligu

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Fudbal, lopta, ilustracija
Kolo pre kraja Leskovčani i matematički obezbedili titulu Srpske lige Istok; foto: Jelena Mišić

Kolo pre kraja Srpske lige Istok fudbaleri Dubočice obezbedili su prvo mesto i povratak u Prvu ligu, pošto su pobedom nad Vlasinom zadržali pet bodova prednosti u odnosu na pirotski Radnički.

Pobeda od 1:0 uveličala je slavljeničku atmosferu u Mrštanu, gde je Dubočica ove sezone igrala kao domaćin, a nisu izostali ni veliki vatromet i trubači, ali ni gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. FK Dubočica Pehar u rukama gradonačelnika; foto: Grad Leskovac

Do pobede u Prokuplju rezultatom 4:2 stigli su i fudbaleri Radničkog iz Pirota, koja za njih nije imala rezultatski značaj, ali jeste za Vlasinu i Pčinju, koje se zajedno sa Prokupčanima bore za opstanak. Tim iz Trgovišta je slavio sa 2:1 protiv Timočanina u Knjaževcu i tako napravio važan iskorak da i naredne sezone bude ”srpskoligaš”.

Ubedljiv trijumf od 6:2 zabeležila je popovačka Budućnost koja je bila bolja od Jagodine, kao i Brzi Brod koji je minimalcem pobedio Dunav iz Prahova.

Brzobrođani su već ispali iz lige, baš kao Car Konstantin koji je ostao na samo 4 osvojena boda posle poraza od Meševa (2:1).

U poslednjem kolu vodiće se velika borba između timova sa juga za još jedno mesto koje vodi u niži rang, Vlasina će dočekati Timok, Pčinja ekipu Meševa, dok će najteži zadatak imati Topličanin koji će gostovati u Jagodini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    21:53 // 11. 6. 2023.

    Pa za to je vaša vlast kriva, a i stvarno treba da vam se sredi stadion mislim ako si iz Niša, treći grad po veličini u Srbiji, sramota je da nema stadion pristojan jednom superligašu , sad treba da se sredi stadion naročito kad je Radnički izborio opstanak, pozdrav iz Leskovca.

  • Goloigra

    23:06 // 5. 6. 2023.

    Eto njih uskoro u najvišem rangu.

  • Roki

    16:05 // 5. 6. 2023.

    Sad će sendvičari na nov stadion a Niš na poljanče...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: