Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Fudbalska zona Jug

  • Bubanj, FK Car Konstantin, foto jv ljubica jocic 4

    Pre 20 godina Car Konstantin ušao u Drugu saveznu ligu, sada ponovo u Srpskoj

    Najveći uspeh u istoriji dugoj skoro 90 godina Fudbalski klub Car Konstantin je napravio 3. jula 2002. godine kada je u revanšu na stadionu na Bubnju pobedio Vlasinu iz Vlasotinca (2:0) i plasirao se u Drugu saveznu ligu. Klub uskoro slavi 90. rođendan, a ove sezone se, posle jedne takmičarske godine, vratio u Srpsku ligu Istok.

    (3) detaljnije
  • pehar ofk topličanin

    OFK Topličanin kolo pre kraja prvenstva postao novi srpskoligaš

    Kolo pre kraja fudbalskog prvenstva Zone "Jug", prokupački OFK Topličanin je obezbedio prvo mesto i u narednoj sezoni nastupaće u Srpskoj ligi. Prokupčani su pobedom od 3:1 (3:0) nad ekipom Alakince iz Surdulice ovog vikenda obezbedili lidersku poziciju sa 56 bodova, 4 više od drugoplasirane ekipe iz Žitorađe.

    detaljnije
  • fudbal

    Istorijski uspesi za fudbalske klubove iz Medoševca i Trgovišta

    Niži rangovi fudbalskih liga i definitivno su otkazani, a stanje na tabeli kakvo je dočekalo prekid odlučilo je o onima koji idu u viši i niži rang. Tako će se FK Pčinja iz Trgovišta i FK Mladost iz Medoševca sledeće sezone po prvi put naći u Srpskoj ligi istok, trećem rangu takmičenja, dok će nazad u zonu Jedinstvo iz Bošnjaca.

    detaljnije
  • Lopta

    Dubočica i Zaplanjac u Srpskoj ligi istok

    Završeno je nadmetanje i u četvrtom rangu fudbalskog prvenstva, pa je zvanično da će se Zaplanjac iz Gadžinog Hana i leskovačka Dubočica, kao pobednici zona istok i jug, sledeće sezone nadmetati u Srpskoj ligi istok. Malo je falilo da im se pridruži još jedan predstavnik juga Srbije Topličanin iz Prokuplja, ali je Borac iz Paraćina to sprečio.

    (1) detaljnije
  • Fudbalska-lopta-A-K.jpg

    Zbog snega odlažu se fudbalske utakmice na jugu Srbije

    Vremenske prilike na jugu Srbije odložile su prvoligaške mečeve vranjskog Dinama i pirotskog Radničkog, kao i sve utakmice Srpske lige istok i zonskih liga koje su bile planirane da se igraju za vikend.

    detaljnije
  • Topličanin

    Zonaši: Trgovište se približilo Dubočici, Gadžin Han na 1. mestu

    Fudbalski klubovi Vranjska Banja i Pčinja iz Trgovišta zamenili su mesta u vrhu fudbalske Zone Jug, ali je leskovačka Dubočica i dalje lider, uprkos remiju u 5. kolu. Zaplanjac je, sa druge strane smenio ekipu Naša krila sa 1. mesta u Zoni Istok, dok je Topličanin upisao i 4 pobedu i opstao na vodećoj poziciji u Zoni Zapad.

    (1) detaljnije
  • Topličanin Prokuplje stadion

    Zonaši: pobede Topličanina, Belotinca i Dubočice za prva mesta

    Nakon 4 odigrana kola, u zonskim fudbalskim ligama Jug i Istok na vodećim pozicijama su se odvojile ekipe Naša krila iz Belotinca i Dubočica iz Leskovca, dok je i Topličanin lider u zoni Zapad, ali zahvaljujući gol-razlici.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: