Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 2. 6. 2021.

| Sport

Fudbalske sudije iz Rasinskog okruga tražile da ne sude Srpsku ligu Istok

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
fudbal lopta sudija - kosta
Pobuna sudija; Ilustracija; foto: A. Kostić

Nezadovoljni statusom i tretmanom u tekućoj sezoni Srpske lige Istok, a sve zbog toga što nisu hteli da učestvuju u, kako navode, favorizovanju pojedinih klubova, 7 sudija iz Rasinskog okruga koji sude ovaj rang takmičenja su tražili da ne sude na utakmicama poslednja 2 kola prvenstva. Iz sudijske organizacije Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije odgovaraju da su pomenute sudije bile angažovane prema zasluzi i ocenama koje su dobijali na utakmicama koje su sudili, a ostale delove dopisa ne komentarišu.

7 sudija, od ukupno 8, koliko je ove sezone sudilo Srpsku ligu Istok iz Rasinskog okruga (Pršić Lazar, Grujičić Miloš, Živić Petar, Nedeljković Miloš, Dimitrijević Milenko, Milenković Milan i Jovanovič Lazar), poslali su 28. maja, pred pretposlednje kolo, dopis sudijskoj organizaciji FSRIS-a, ali i Izvršnom odboru, predsedniku sudijske komisije FSS-a Milanu Karadžiću i koordinatoru srpskih liga Dušanu Mrakiću.

Pored potpisa sudija, na dopisu su se našli i potpisi predsednika Fudbalskog saveza Rasinkog okruga Vladana Gašića, inače sina Bratislava Gašića, kao i Dejana Andrejića koji je na čelu sudijske organizacije u tom okrugu, sa zahtevom - da ne sude utakmice poslednja 2 kola, za koje je samo Pršić bio i delegiran. dopis Potpisi 7 sudija i sina Bate Gašića; foto: printskrin

Želimo da Vas obavestimo da mi dole potpisane sudije i pomoćne sudije sa teritorije FS Rasinskog okruga (osim Anđelković Đorđa) ne želimo da obavljamo dužnost u preostala 2 kola Srpske lige Istok, pa Vas ovim putem obaveštavamo da nas izuzmete od delegiranja - navode u dopisu sudije.

Međutim, kako kažu, razlog zbog kojeg su se odlučili na taj korak je "krajnje ponižavajući stav" koji su u sudijskoj organizaciji imali prema njima tokom celog prvenstva, a naročito je to bilo izraženo u prolećnom delu prvenstva, a sve zbog toga, kako navode, jer nisu hteli da učestvuju u favorizovanju pojedinih klubova.

Odgovorno tvrdimo da je razlog ovakvog Vašeg odnosa prema nama taj što nismo želeli da budemo poslušnici i saučesnici u utakmicama u kojima je trebalo favorizovati pojedine klubove iz kola u kolo, a sve to na štetu drugih da bi se ostvarili lični interesi zamišljenih moćnika krojeći tabelu po Vašem ukusu, a ne po kvalitetu ekipa - objašnjavaju sudije u dopisu.


Sudijska organizacija FSRIS-a: Dopis pun netačnih i neproverenih informacija, dokument delimično falsifikovan

Dopis sudija iz Rasinskog okruga naslovljen je predsedniku SSOS FSRIS Ninoslavu Spasiću i potpredsedniku Danilu Grujiću od kojih je brzo stigao odgovor koji je potpisao nekadašnji sudija Spasić, koji je sada na čelu sudijske organizacije na jugu zemlje.

On je poimenice naveo koliko je koji od 6 sudija imao utakmica u tekućem prvenstvu, kako je njihovo suđenje ocenjivano, ko je od njih i kada bio kažnjen za loše suđenje, a jedino nije objašnjavao suđenje Lazara Jovanovića za koga tvrdi da ga je pozvao telefonom i u razgovoru mu je rekao da je njegov potpis u dopisu zloupotrebljen.

Neposredno po saznanju da se našao u grupi potpisnika dopisa iz FS Rasinskog okruga, sudija Jovanović Lazar iz Kruševca, sudija sa "B“ liste, kontaktirao me je putem telefona i izvinjavao se, tvrdeći da je obmanut i da je neko zloupotrebio njegov potpis. Pritom mi je rekao da će se zvanično obratiti FSRIS i SSOS FSRIS. Pitam nadležne u FS Rasinskog okruga kako je moguće da falsifikovani dokument bude poslat u FSRIS i FSS i bude potpisan od strane predsednika Okruga i predsednika SSOS FSRO? O ovome će svakako biti obaveštene i odgovarajuće više nadležne instance - kaže Spasić.

Svim sudijama koje su navedene u dopisu poslat je mejl u kojem su tražili da do 1. juna, uz obrazloženje, dostave svoju odluku o izuzimanju iz delegiranja i objasne teške optužbe koje su izneli, odnosno potpisali.

Te teške optužbe nisu komentarisali, a za jedinog sudiju iz Rasinskog okruga koji je sudio Srpsku ligu Istok, a koji nije potpisnik dopisa (Đorđe Anđelković), kažu da je opravdao očekivanja i pokazao ozbiljnost, iako je, kako kažu, novajlija.

Celokupno saopštenje sudijske organizacije Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije pogledajte u dokumentu.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Odgovor sudijske organizacije FSRIS-a (preuzmi) - 119.59 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lazaroo

    10:05 // 10. 6. 2021.

    Momci su u pravu.
    Spasić i Grujić vrše pritisak na sudije da sude kako oni požele.
    Grujić najviše lobirao za Timočanin.
    Joca brat od Danila isto vrši pritisak i to zajedno sa Dačom Manojlovićem.
    Grujići prisvojili organizaciju i ponašaju se vrlo drsko i bezobrazno.
    A tu još muvaju Joca Marjanović,Vita ,Spasić imao svoje klubove.
    PROMENE!!!!
    Da se vrati Bojan Pele!!!

  • ђура

    19:44 // 2. 6. 2021.

    Скинути их са листе и решити део проблема .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: